Forum » Zvok in slika » Kompresija z XVID
Kompresija z XVID
Dr.S ::
Snemam z digitalno kamero (mini DV).Video pa nato obdelujem v Ulead Media Studio 7.
Montiram predvsem video posnetke, kjer se liki hitro gibljejo (plesni nastopi, košarkarske tekme,...).
S samim programom sem povsem zadovoljen, moti me pa sam zaključek dela. Za kompresijo VIDEO posnetka uporabljam XVID codec (1 pass_quality-80, 720x576), AUDIO pa radium MP3 codec (32000Hz, 160kBits, Stereo).
KAJ ME MOTI: Pri pregledu izdelka se pojavlja kockasta slika in sence ob samih likih. ZAKAJ?
Moram kako drugače nastaviti XVID codec?
Čemu služi smartrender in non-square pixel rendering?
Montiram predvsem video posnetke, kjer se liki hitro gibljejo (plesni nastopi, košarkarske tekme,...).
S samim programom sem povsem zadovoljen, moti me pa sam zaključek dela. Za kompresijo VIDEO posnetka uporabljam XVID codec (1 pass_quality-80, 720x576), AUDIO pa radium MP3 codec (32000Hz, 160kBits, Stereo).
KAJ ME MOTI: Pri pregledu izdelka se pojavlja kockasta slika in sence ob samih likih. ZAKAJ?
Moram kako drugače nastaviti XVID codec?
Čemu služi smartrender in non-square pixel rendering?
bosstjann ::
1 pass je pomoje dost kriv
dual pass zelo izbolša kvaliteto slike vsaj take so moje izkušnje z video kompresijo
dual pass zelo izbolša kvaliteto slike vsaj take so moje izkušnje z video kompresijo
Lucio ::
ti obdelaj video v tvojem programu, nato pa ga skompresiraj z Dr. DivX 1.0.3.
Rezultat je SUPER!!!
Rezultat je SUPER!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | seminarska - pomoč Bs Player ......Oddelek: Šola | 4221 (3675) | bobby |
» | DV v DivxOddelek: Zvok in slika | 1723 (1621) | pivmik |
» | V XivDOddelek: Zvok in slika | 1858 (1563) | gumby |
» | Kako AVI v Divx oz. XviD?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1365 (1298) | Narcos Satanicos |
» | Ripanje DVD-jaOddelek: Programska oprema | 1242 (1136) | bf4ed |