Forum » Loža » Potrdilo o nekaznovanosti
Potrdilo o nekaznovanosti
kajjedx ::
Živjo.
Rabim potrdilo o nekaznovanosti.
Sem pa dobra 2 tedna nazaj dobil kazen na slo mejnem prehodu, ker sem vozil pretežek kombi (delam kot študent v dostavi).
Ta kazen bo vnešena v potrdilo o nekaznovanosti?
Hvala!:)
Rabim potrdilo o nekaznovanosti.
Sem pa dobra 2 tedna nazaj dobil kazen na slo mejnem prehodu, ker sem vozil pretežek kombi (delam kot študent v dostavi).
Ta kazen bo vnešena v potrdilo o nekaznovanosti?
Hvala!:)
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
redtech ::
Putr :)
Tudi, če bi vozil mariuhano, bi 5 let po kazni že dobil potrdilo o nekaznovanosti - država te je rehabilitirala/re-socializirala ali kako že pravijo :D
Tudi, če bi vozil mariuhano, bi 5 let po kazni že dobil potrdilo o nekaznovanosti - država te je rehabilitirala/re-socializirala ali kako že pravijo :D
Oxford ::
OP, razlikovati moraš med prekrškom in kaznivim dejanjem. Potrdilo, ki ga omenjaš, se nanaša na slednje. Tvoja vožnja s pretežkim kombijem je definitivno prekršek. Kaznivo dejanje bi bilo, če bi kombi ukradel.
Matko ::
99,9% se nimaš kaj bati
A določene situacije zahtevajo:
* potrdilo o nekaznovanosti (zadeve, ki so končane)
* potrdilo, da nisi v kazenskem postopku
* izpisek prekrškov (tule notri so prometne zadeve), bi moral pogledati, kako se uradno reče
in lahko gremo še naprej:
* izjavo, da MNZ nima zadržkov
...
* izpisek prekrškov (tule notri so prometne zadeve), bi moral pogledati, kako se uradno reče
...
WhiteAngel ::
99,9% se nimaš kaj bati
...
Pa še izjava, da se v tujini ne vodi noben postopek proti tebi velikokrat podpišeš.
Morison ::
Mene pa potem bolj zanima tisti prvi stavek OPa, kje oziroma, če ga je sploh možno dobit?
joze67 ::
99,9% se nimaš kaj bati
...
To je že varnostni pregled. In so zelo razočarani, če ničesar nimaš...
V-i-p ::
WhiteAngel je izjavil:
99,9% se nimaš kaj bati
...
Pa še izjava, da se v tujini ne vodi noben postopek proti tebi velikokrat podpišeš.
...in pa potrdilo o spolni nedotakljivosti.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
bedarija ::
Vorasaj se to naslednjic ko bos trolal po temah.
nekaj tvojih zadnjih prispevkov:
- povej to revcku ki razlaga da v evropi ni crncev, azijcev...
- Kar tolazi se, amazon ni vrgel milionov v projekt na podlagi mnenja zahojenih rasistkov, ki se niso zapustili spodnjega dupleka.
- Hahaha, se ena snezinkica dozivlja izpade...
Karen ::
K prvemu: če imaš SI-PASS greš na eupravo in med obrazci najdeš zahtevek za izpis potrdila o nekaznovanosti, ga podpišeš v eupravi in oddaš, v 30. minutah boš dobil mail da je potrdilo pripravljeno za download v eupravi, greš spet not v eupravo in zdownloadaš digitalno podpisan PDF... tako boš vedel že čez 30 minut.
Drugače prekrški niso v evidenci kaznivih dejanj... beri če nisi bil na sodišču na kazenski obravnavi, potem nisi bil kaznovan za kaznivo dejanje.
Drugače prekrški niso v evidenci kaznivih dejanj... beri če nisi bil na sodišču na kazenski obravnavi, potem nisi bil kaznovan za kaznivo dejanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
V-i-p ::
Karen: hvala za idejo, si grem drug teden še sam zrihrat ta SI-PASS pa tisto SI-genco, sem itak predolgo čakal :). Oboje na UE tu pri meni za Bežigradom pa je.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Karen ::
SigenCo rabiš (pošljejo ti en kos za prezem po mailu, drug po pošti). S kombinacijo potem po navodilih prevzameš certifikat (glej da ga boš označil za exportable, da boš lahko backupiral javni in zasebni del ključa) - takoj ga daj na par varnih mest (zunanji disk, na gmail si pošlji ipd.) da imaš backup. Potem s certifikatom ustvariš SI-PASS profil in od tam naprej greš s tem profilom na eUpravo in tam vse ostalo. Sipass je servis za tvojo identifikacijo, da se pa tudi podpisovati dokumente preko servisa.
repco14 ::
Pozdravljeni! Nebi rad smetil po forumu in se mi zdi, najbolje da vprašam tukaj. Ali dobiš potrdilo o nekaznovanosti v primeru, da proti tebi trenutno poteka kazenski postopek. Ne govorim o potrdilu, da proti tebi ne poteka noben kazenski postopek, da se ve. Kakor razumem, potrdila ne dobiš, kadar je obsodba pravnomočna. Kaj pa v tem primeru? Lp
redtech ::
Mogoče ti prav pride tudi:
https://zakonodaja.com/zakon/kz/103-cle...
Z zakonsko rehabilitacijo se izbriše obsodba iz kazenske evidence in prenehajo vse njene pravne posledice, obsojenec pa velja za neobsojenega.
...
(4) za obsodbo na kazen zapora nad eno leto do treh let - pet let;
(5) za obsodbo na kazen zapora nad tri leta do petih let - osem let;
(6) za obsodbo na kazen zapora nad pet do deset let - deset let;
(7) za obsodbo na kazen zapora nad deset do petnajst let - petnajst let.
(5) Obsodba na kazen zapora nad petnajst let se ne izbriše
... sklepam, da nisi nad 15 :)
https://zakonodaja.com/zakon/kz/103-cle...
Z zakonsko rehabilitacijo se izbriše obsodba iz kazenske evidence in prenehajo vse njene pravne posledice, obsojenec pa velja za neobsojenega.
...
(4) za obsodbo na kazen zapora nad eno leto do treh let - pet let;
(5) za obsodbo na kazen zapora nad tri leta do petih let - osem let;
(6) za obsodbo na kazen zapora nad pet do deset let - deset let;
(7) za obsodbo na kazen zapora nad deset do petnajst let - petnajst let.
(5) Obsodba na kazen zapora nad petnajst let se ne izbriše
... sklepam, da nisi nad 15 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
Tidule ::
Pozdravljeni! Nebi rad smetil po forumu in se mi zdi, najbolje da vprašam tukaj. Ali dobiš potrdilo o nekaznovanosti v primeru, da proti tebi trenutno poteka kazenski postopek. Ne govorim o potrdilu, da proti tebi ne poteka noben kazenski postopek, da se ve. Kakor razumem, potrdila ne dobiš, kadar je obsodba pravnomočna. Kaj pa v tem primeru? Lp
Potrdilo o nekaznovanosti dobiš dokler zoper tebe ni bila izdana pravnomočna obsodba. Ravno tako potrdilo lahko dobiš, če preteče dovolj časa od pretečene kazni (post višje). Če je zoper tebe že stekel kaznenski postopek lahko normalno dobiš potrdilo vse do trenutka, ko si pravnomočno obsojen.
Se pa, ravno zato, praviloma vedno zahteva obe potrdili. Pri potrdilu, da nisi v kazenskem postopku je pomembno vedet, da to potrdilo lahko dobiš vse dokler zoper tebe ni formalno začet kazenski postopek pred sodiščem. To se formalno praviloma začne s sklepom o preizkavi, ki ga izda sodišče oziroma lahko tudi neposredno z obtožnico. Pri tem je treba ločit, da si v primeru sklepa v postopku neposredno po izdaji sklepa (pritožba namreč ne zadrži njegovega izvajanja) pri neposredni obtožnici pa šele po pravnomočnosti. Logika v tem je ta, da se kazenski pregon lahko formalno začne šele z odločitivjo sodišča (obtožnico namreč vloži tožilstvo). Postopi pred tem so t.i. predkazenski ali policijski postopki, ki na izdajo potrdila ne vplivajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
reeves ::
Ravno tako potrdilo lahko dobiš, če preteče dovolj časa od pretečene kazni (post višje).
Samo dodal bi, da je za izbris treba zaprositi in ne pride avtomatsko do njega.
Najprej se zaprosi za izbris (če so pogoji izpolnjeni) in ko/če (povratniki seveda nimajo šans) ustrežejo se zaprosi še za potrdilo o nekaznovanosti.
Ravno tako potrdilo lahko dobiš, če preteče dovolj časa od pretečene kazni (post višje).
Samo dodal bi, da je za izbris treba zaprositi in ne pride avtomatsko do njega.
Najprej se zaprosi za izbris (če so pogoji izpolnjeni) in ko/če (povratniki seveda nimajo šans) ustrežejo se zaprosi še za potrdilo o nekaznovanosti.
To velja v primeru sodne rehabilitacije po 83. clenu. Zakonska rehabilitacija je avtomaticna.
Hvala vam za vse te informacije! bom kar direkten. Pred 10. Leti sem malo bluzil. Bil sem brez statusa študenta in mi je kolega "zrihtal" potrdilo o vpisu. To potrdilo sem hotel uporabiti za zdravstveno zavarovanje in delavka na okencu je ugotovila, da je potrdilo ponarejeno. Vem...zelo naivno in nespametno. Dobil sem sodbo, ki pa kakor razumem ni bila izrečena, saj po tem nisem napravil nobenega kaznivega dejanja. Kar se tega tiče nebi smel imeti problemov. Sedaj pa drugi del, ki je tudi zanimiv in nekoliko bizaren. Pred več kot 5. Leti je stara mama pri sebi v garaži odkrila okrog 15g indijske konoplje. Ker sta se ravno v tem času ni najbolje razumela z nami, je vse to izročila policiji, ki me je odpeljala v forenzični laboratorij, mi pobrala odtise in vse skupaj primerjala z odtisi na vrečkah (verjetno mi nebi bilo potrebno sodelovati ampak je bilo kar je bilo). Sedaj je zadeva na sodišču in se vleče. Pred 2. Leti sem imel eno obravnavo kjer sem se izrekel za nedolžnega. Od takrat se zadeva vleče. bil sem na razgovoru za službo in delodajalec zahteva samo potrdilo o nekaznovanosti. Nič niso rekli, da potrebujejo tudi potrdilo, da trenutno proti meni ne teče noben kazenski postopek. Če prav razumem, dobim potrdilo o nekaznovanosti? Ker ubistvu v življenju nisem bil še ničesar obsojen? Lp vsem in hvala vam za te info.
Aia pozabil sem povedati, da sem na sodišču zaradi 15. G trave, ker se mi očita trgovanje in proizvodnjo...zraven je bla še tehtnica. Odvetnik je rekel, da še ni bil na sodišču zarad 15.g indijske konoplje...če sem vse skupaj prav razumel, nisem obsojen, vendar je bolje da si čim hitreje pridobim potrdilo v primeru če bi bil obsojen??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: repco14 ()
MadMicka ::
Potrdilo že lahko dobiš, ampak ti nič ne pomaga, ker če se boš kasneje zaposlil npr. kot varnostnik, kjer zahtevajo takšno potrdilo, bodo zahtevali novo oz. sveže potrdilo.
link_up ::
pa kaksno potrdilo o nekaznovanosti? In se kar sedite v sobi s kadrovniki? Namesto, da bi jim zabrusili, da za barabe pa ti ne mislis delat.
In and Out
Senzor ::
Dobil sem sodbo, ki pa kakor razumem ni bila izrečena,
Tole nima smisla. Če si dobil sodbo in je ta postala pravnomočna, si bil pravnomočno obsojen. Najverjetneje pa si dobil pogojno kazen z določeno preizkusno dobo. Ker v tej preizkusni dobi nisi storil novega kaznivega dejanja, kazen ni bila izvršena.
GupeM ::
Ne eUpravi oddaj vlogo za potrdilo o nekaznovanosti, pa boš v nekaj minutah (pri meni je bilo to v treh minutah, pri nekaterih traja kakšna minuta dlje) videl, kaj boš nazaj dobil.
phnj90 ::
Hvala vam za vse te informacije! bom kar direkten. Pred 10. Leti sem malo bluzil. Bil sem brez statusa študenta in mi je kolega "zrihtal" potrdilo o vpisu. To potrdilo sem hotel uporabiti za zdravstveno zavarovanje in delavka na okencu je ugotovila, da je potrdilo ponarejeno. Vem...zelo naivno in nespametno. Dobil sem sodbo, ki pa kakor razumem ni bila izrečena, saj po tem nisem napravil nobenega kaznivega dejanja. Kar se tega tiče nebi smel imeti problemov. Sedaj pa drugi del, ki je tudi zanimiv in nekoliko bizaren. Pred več kot 5. Leti je stara mama pri sebi v garaži odkrila okrog 15g indijske konoplje. Ker sta se ravno v tem času ni najbolje razumela z nami, je vse to izročila policiji, ki me je odpeljala v forenzični laboratorij, mi pobrala odtise in vse skupaj primerjala z odtisi na vrečkah (verjetno mi nebi bilo potrebno sodelovati ampak je bilo kar je bilo). Sedaj je zadeva na sodišču in se vleče. Pred 2. Leti sem imel eno obravnavo kjer sem se izrekel za nedolžnega. Od takrat se zadeva vleče. bil sem na razgovoru za službo in delodajalec zahteva samo potrdilo o nekaznovanosti. Nič niso rekli, da potrebujejo tudi potrdilo, da trenutno proti meni ne teče noben kazenski postopek. Če prav razumem, dobim potrdilo o nekaznovanosti? Ker ubistvu v življenju nisem bil še ničesar obsojen? Lp vsem in hvala vam za te info.
Glede na napisano boš to lahko dobil. Tisto o potrdilu o vpisu izpred 10 let je že davno izrisano, glede trgovanja s travo pa dokler ne bo zadeva dobila sodnega epiloga tudi ni relavantno za potrdilo o nekzanovanosti. Se bo pa seveda zataknilo, če bo delodajalec potem hotel še potrdilo o tem, da nisi v postopku. Ker iz napsianega razumem, da zadeva je že na sodišču. Iz mojih izkušenj, tam kjer je to dejansko predpisano z vidika zakonodaje (javna uprava, varnostniki itd...) zahtevajo vedno oboje, četudi na razgovoru niso tega jasno povedal. Če pa je to nekaj, kar se je nek privatni delodajalec sam odločil in dodal v sistemizacijo iz xy razloga, pa možno, da bo šlo čez.
Aia pozabil sem povedati, da sem na sodišču zaradi 15. G trave, ker se mi očita trgovanje in proizvodnjo...zraven je bla še tehtnica. Odvetnik je rekel, da še ni bil na sodišču zarad 15.g indijske konoplje...če sem vse skupaj prav razumel, nisem obsojen, vendar je bolje da si čim hitreje pridobim potrdilo v primeru če bi bil obsojen??
Čim hitreje je smiselno v kolikor rabiš potrdilo v kratkem. Praviloma se vedno zahteva potrdilo, ki ni starejše mislim, da od 3 mesece, ponekod celo 30 dni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
Hvala vsem za odgovore. Sem oddal danes fizično na ministrstvu za pravosodje. Dobim po pošti na koncu tega oz v začetku drugega tedna.
Groot ::
Uf moraš imeti pa kar nesrečo da tožilstvo sploh vztraja pri pregonu zaradi 15g konoplje. Glede na sodno prakso tudi Vrhovnega sodišča RS, je bila v zadnjih letih meja pregona zaradi marihuane pomaknjena kar krepko navzgor (npr. 2 sadiki doma zase brez nekih drugih znakov, ki bi kazalo na preprodajo, ne bodo dovolj za obsodbo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groot ()
darkolord ::
Slučajno sem videl tole sodbo, ko je okrajno sodišče nekoga obsodilo na 1 mesec zapora, ker je ukradel čokolado v vrednosti 0,61 eur. Višje sodišče ga je sicer oprostilo.
Sporočam, da sem danes dobil potrdilo o nekaznovanosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: repco14 ()
zk_eu ::
Slučajno sem videl tole sodbo, ko je okrajno sodišče nekoga obsodilo na 1 mesec zapora, ker je ukradel čokolado v vrednosti 0,61 eur. Višje sodišče ga je sicer oprostilo.
Problem je, ker je bil predkaznovan. Vseeno je smešno, da se za kaj takega sploh vodi postopek.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobili z konopljo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9739 (5982) | D3m |
» | TatvinaOddelek: Loža | 6111 (4002) | K0l1br1 |
» | Tatvina - pravna pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21342 (16059) | 111111111111 |
» | Poziv na sodiščeOddelek: Loža | 5560 (4381) | Pšenični |
» | Potrdilo o nekaznovanosti?Oddelek: Loža | 12998 (12355) | Keyser Soze |