Forum » Mobilne tehnologije » Polnjenje S9 - kar naenkrat problematično
Polnjenje S9 - kar naenkrat problematično
gasperi ::
Pri Samsung S9 (star nekaj let) imam "kar naenkrat" problem, da se mi je začel zelo počasi polniti, tudi obvestilo mi vrže gor, da naj uporabljam originalni polnilec. Originalni polnilec sicer uporabljam, sem pa zamenjal kabel, ker sem si kako leto nazaj kupil daljšega. Do sedaj je delalo ok, sedaj pa kar naenkrat tole.
Zanima me, zakaj do tega pride in kako telefon na to reagira? Mikro mehanske poškodbe kabla, slabša prevodnost, to sproži nek trigger v telefonu, da se začne (načrtno) počasi polniti? Zakaj je to dobro? (ne me požret zaradi nenatančnega izražanja)
Zanima me, zakaj do tega pride in kako telefon na to reagira? Mikro mehanske poškodbe kabla, slabša prevodnost, to sproži nek trigger v telefonu, da se začne (načrtno) počasi polniti? Zakaj je to dobro? (ne me požret zaradi nenatančnega izražanja)
I__I ::
Jaz sem imel težave s polnjenjem, ker se je v usb-c portu na telefonu nabral prah oz "mucke"-vlakna od oblek. Z vsakim polnjenjem se te potem še kompaktira skupaj. Ko se je tega dosti nabralo ni več hotelo polniti, in se je tudi čutilo da usb-c ne zagrabi dobro v port. Sem z iglo očistil vse ven in potem je bilo spet vse vredu.
Lahko pa je tudi kabel kriv. Probaj originalni kabel, če ga še imaš. Ali pa si sposodi od nekoga kabel in polnilec, glej le da bodo gor enake specifikacije glede hitrega polnjenja.
Lahko pa je tudi kabel kriv. Probaj originalni kabel, če ga še imaš. Ali pa si sposodi od nekoga kabel in polnilec, glej le da bodo gor enake specifikacije glede hitrega polnjenja.
matobeli ::
Najcenejša možnost proti najdražji:
1. spucaš port
2. menjaš kabl
3. menjaš polnilc
4. menjaš telefon
1. spucaš port
2. menjaš kabl
3. menjaš polnilc
4. menjaš telefon
Scorpy84 ::
Jaz uporabljam neorginalni (2A moči) polnilec gor, kabel pa je vseeno kater in deluje. Če uporabim daljši kabel, pa originalni polnilec dobim isto obvestilo o počasnem polnjenju na s21 prav tako tudi na s9, ki je še v uporabi. Pa so kabli novi, sej če parkrat uklopim, izklopim originalni polnilec (imam jih tri), začne polniti tko kot je treba. Če uporabim precej kratek kabel, pa vsi polnilci bp delujejo, tudi hitro polnjenje. Problem je ta, da se mobitel hoče polniti na hitrejše pa mu ne uspe se polnilcem "razumeti", če mu daš "butast" polnilec, ki ne podpira hitro polnjenje ali powerbank, bo vse požrl, pa je lahko kabel tudi dolg.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zdaj pa res enotni polnilniki v EU (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 24844 (17276) | Zimonem |
» | Bo EU predpisala enotne polnilce mobilnikov? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostalo | 23129 (16274) | MrStein |
» | (Ne)originalen polnilecOddelek: Mobilne tehnologije | 3695 (3100) | Lonsarg |
» | Počasno polnjenje (Galaxy S5)Oddelek: Mobilne tehnologije | 4597 (4251) | gusto |
» | Drag USB kabel upočasnjuje polnjenjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8596 (7785) | blindb |