» »

Američanom se obeta stalni poletni čas

1
...
3 4
5
»

Gagatronix ::

ginekk je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

ginekk je izjavil:

Izgleda je najbolje, da pustimo prestavljanje. Tehničnih ovir ni, so samo ovire v glavah.

Mogoče bi ga lahko še malo natunali, recimo za 1,5 ure namesto za eno uro ali pa 2x letno po 45min gor in dvakrat letno dol. Samo za kaj takega, bi bilo fino imet konsenz širše regije.


Ovire so tudi bioloske, ker ljudem zjebe cirkadijski ritem, ki potem potrebuje tudi do enega meseca, da se ponovno stabilizira. In to izjemno neugodno vpliva na zdravje v ze tako stresnem zivljenju.


Pa se res zjebe tako hudo?

Kajti sonce se samo prestavlja in tud človek se potemtakem sam prilagaja znotraj letnih časov. Ne moreš imet istega ritma sredi poletja ali pa sredi zime, ker je dan čisto drug (dolžina, pričetek, konec).

Recimo da se pri nas dan daljša/krajša za 4min/dan, ko smo na ravnem delu sinusoide, torej se podaljša, skrajša za eno uro v 15 dneh.


Ravno tu je finta, pri naravnem krajsanju dneva in noci se prilagajamo sproti. Ce pa moras v roku 24 ur zamakniti za eno uro pa bos to konkretno obcutil, toliko bolj kolikor te EMSO daje.

Lonsarg ::

starfotr je izjavil:

https://twitter.com/MtnMapper/status/15...
To samo pomeni da je Ontonanon v napačnem časovnem pasu. Dejansko je za njih idealna prilika da ga zdaj zamenajo in se pridružijo temu kar bo imel Centralni.

Je pa itak tako da države ki so precej severno/južno imajo tako ali tako problem loviti sončne vzhode s časovnimi pasi in za njih pač nobena izbira ni čisto ok.

DostMam ::

"Ravno tu je finta, pri naravnem krajsanju dneva in noci se prilagajamo sproti. Ce pa moras v roku 24 ur zamakniti za eno uro pa bos to konkretno obcutil, toliko bolj kolikor te EMSO daje."
Ravno tu je finta. Vpliv nagle spremembe urnega režima sodite po sebi in to projicirate na druge. Nekaterim nam je vseeno. Kaj je potemtakem z vami narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DostMam ()

GupeM ::

nekikr je izjavil:

In kot sem v tej temi že nekajkrat onmenil: Ruski eksperiment s stalnim poletnim časom se ni posrečil. Zaradi PRETEMNIH juter.

Omenil si nekaj kar ne poznaš in nam serviraš, ker misliš, da smo vsi enaki nepismeni bedaki kot ti. Ja, tako je. Zakaj?

Bedak je tisti, ki drugega zmerja z bedakom. Sploh pa si nepismen ti, ker tudi ti ne vidiš kaj piše v besedilu, ki si ga citiral. Naj ti pomagam z odebeljenim tekstom:

However, many Russians in the north complained about darker mornings in winter.


Piše darker mornings. Ne motijo jih temnejši večeri oz. zgodnejši sončni zahod, ampak temnejša jutra. Nima veze, ali so na jugu ali na severu. Problem so temna jutra.

In tudi to sem že nekajkrat omenil. Zakaj smo potem z urniki šli s 6:00 na 8:00 ali celo kasneje? Nekdo je omenil da zato, da otrok ne matramo z zgodnjim vstajanjem. Zakaj bi jih pa matrali s tem? Saj ko so v šoli je pa res vseeno, ali je zunaj dan ali noč. Več kot očitno je, da folku ustreza, da vstanejo kasneje.

Ja, vem, folku tudi ustreza, da je dan do 22:00. Ampak pozimi obojega ne moremo imeti. In glede na to, da so se urniki v dveh desetletjih prestavili s 6:00 na 8:00 ali celo 9:00, ti da jasno vedeti kaj ljudje želijo. Čeprav ves čas trdijo, da bi raje imeli po službi še 5 ur svetlobe, nekako nočejo začeti z delom prej. Niti tisti ne, ki bi to lahko počeli in niso odvisni od drugih.

Lonsarg je izjavil:

Sem šel preverit za Moskvo, ko ste pametni z tem da je šla Rusija nazaj na zimskega zaradi temnih juter.

Trenutno stanje je da ima Rusija/Moskva pozimi sončni vzhod ob 08:12, medtem ko ima Slovenija 07:09, torej tudi če gremo na stalni poletni čas bomo imeli sončni vzhod 3 minute prej kot Moskva na stalnem zimskem (vir timeanddata.com začetek mraka/civil twilight, 1. januar). Glavni razlog za to razliko pa je da so bolj severno, povezava sončnega vzhoda in časovnega pasu ni tako enostavna kot si eni predstavljate.

Tak da evo še dokaz več, da je stalni poletni čas prava izbira za Slovenijo.

OK, torej gremo mi v GMT+2. Kam gre Stockholm? Kam gre Oslo? Slovenija je namreč po zemljepisni dolžini ravno nekje med njima. Bo Stockholm GMT+1, ker je še bolj severno kot Moskva in bojo imeli temna jutra? Mogoče GMT+2, da bo enako kot mi in Nemčija in večina ostale evrope? Kje bo Francija? Naravno oni spadajo v GMT+0. Bojo oni tudi v GMT+2 zaradi ekonomskih vidikov? Kaj bo s Španijo? Oni bi pozimi res imeli noč do 10:00 ali celo 11:00.

Aja, pa še to naj dodam, ker ne vem če sem kje točno povedal:
Jaz nisem za to, da gremo na stalni zimski čas. Prestavljanje ure me ne moti in se mi zdi povsem OK. Če pa že moramo na stalni čas, potem pa sem za zimskega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Lonsarg ::

Nemcija je hkrati bolj levo od nas in bolj severno od nas in je posledicno tam-tam s Slovenijo glede soncnih vzhodov. Nase sosede so tudi tam-tam ker ni velikih razdalij. Skratka za velik del cisto lepo ustreza stalni poletni, da imamo vzhode pozimi zjutraj podobne temu kot Moskva na stalnem zimskem, poletnih 7 mesecev pa da ostane as is.

Kako se bodo pa odlocile drzave ki so izven te racunice (predvsem Spanija, Švedska, Finska) je pa njihova odlocitev. Spanija je sicer ze trenutno v "napacnem" pasu zaradi zgodovinskih politicnih odlocitev in imajo posledicno tudi drugacne urnike temu prilagojene. Tak da iz tega stalisca je tudi za njih no-brainer da gredo na stalni GMT+2 ker so se tej diviaciji že prilagodili, bi pa sicer definitivno bolj pasali v stalni GMT+1.

Drzave ki so zelo severno ala Finska Svedska pa itak ne glede na to kaj izberejo bodo imele cudne vzhode vecino casa, ker so pac preblizu pola in so razlike poletje/zima prevelike. Tudi pri trenutnem enournem prestavljanju imajo zelo cudne vzhode/zahode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

GupeM ::

Nenazadnje sploh nima veze, ker bomo itak ljudje sami tako ali drugače prestavili urnike na čas, ki nam v resnici ustreza, čeprav govorimo da bi raje obratno. Se mi ne da več prerekat.

Se pa bojim, da se bo treba kmalu spet prerekati, če sprejmejo stalni poletni čas. Ker tisti, ki danes začenjajo službe ob 7:00, bojo kmalu želeli začeti z delom ob 8:00, tisti ki začenjajo ob 8:00, bojo želeli ob 9:00 in tako naprej. Vsekakor bodo eni in isti ljudje jamrali, da je za njih to čisto prezgodaj za vstati, hkrati bojo pa še pojamrali, da je zvečer prehitro tema.

Sorry, ampak pozimi oboje pri nas pač ne gre. Preseli se na ekvator, ali pa se pozimi seli na južno poloblo, poleti pa nazaj na severno. Druge rešitve pač ni.

Over & out ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Gagatronix ::

DostMam je izjavil:

"Ravno tu je finta, pri naravnem krajsanju dneva in noci se prilagajamo sproti. Ce pa moras v roku 24 ur zamakniti za eno uro pa bos to konkretno obcutil, toliko bolj kolikor te EMSO daje."
Ravno tu je finta. Vpliv nagle spremembe urnega režima sodite po sebi in to projicirate na druge. Nekaterim nam je vseeno. Kaj je potemtakem z vami narobe?


Ti si lahko se tako dopovedujes, da nisi podrejen bioloskim procesom svojega telesa, pa to ne drzi.

nekikr ::

Jaz sem enkrat letel v Ameriko, ti povem, še 20 let sem imel čisto zjeban biološki proces, ker sem moral za toliko premakniti uro. Čista jeba.
Tisti, ki so tako močno in tako dolgo uničeni zaradi spremembe ure imajo drugačne zdravstvene in/ali predvsem psihološke probleme. Ampak take potem hitro bioenergetik pozdravi.

nekikr ::

Bedak je tisti, ki drugega zmerja z bedakom. Sploh pa si nepismen ti, ker tudi ti ne vidiš kaj piše v besedilu, ki si ga citiral. Naj ti pomagam z odebeljenim tekstom:

Ne, bedak si samo ti, ker ne razumeš kaj ti hočemo povedati, sam si pa preneumen, da bi pogledal. Bom namesto tebe, zadnjič:

https://www.timeanddate.com/sun/russia/...
https://www.timeanddate.com/sun/sloveni...

Zdaj pa poglej in se čudi kaj položaj mesta na zemlji naredi pri dolžini dneva.
1 Januarja je pri nas dan dolg 8 ur in 43 minut.
1 Januarja je v Sank Peterburgu (ki se je najbolj pritoževal) dolg 6 ur in 3 minute.

To je skoraj 3 ure manj dneva kot pri nas oz. po legi nam podobnih mest. In če njihovih 6 ur dnevne svetlobe premakneš do 18:00, potem imajo noč do 12:00! Seveda je potem problem z jutri, če jih pa sploh ni. Razumeš, da se ne pogovarjamo o tem ali je bolje kavico ob 9 zjutraj spiti na soncu ali v temi ampak da imajo oni zaradi svoje lege noč do sredine dneva? To je jebeno, ampak nima prav absolutno nobene veze z nami. Zakaj?
Če mi zamaknemo zimsko svetlobo do 18:00 (namesto zdajšnjih 17:00), pri 9 urah svetlobe to pomeni, da imamo še vedno jutra (za razliko od Sankt Peterburga), bo pa tema do 9 zjutraj. Je to enako kot ti tvoji Rusi, ki jih ne razumeš? Vidiš razliko med temo do 9 zjutraj in 12? Bo šlo zdaj ali se te bo nekdo usmilil in ti narisal z voščenkami vse skupaj?

GupeM ::

nekikr je izjavil:

Seveda je potem problem z jutri, če jih pa sploh ni.

Zakaj bi to bil problem? Preberi si za nazaj poste večine vas, zagovornikov zimskega časa. Vsi trdite, da vas boli kurac, ali je zunaj sonce, tema ali pa z neba letijo gnojne vile z v žep, medtem ko ste zaprti med štirimi stenami brez oken. Po vaše bi torej tema lahko bila do 15:00, do kadar imate službo. Potem pa bi imeli še 8 ur in nekaj minut sonca za igranje košarke, pitje piva zunaj s prijatelji v kratkih rokavih, piknike ... Vse to pri -10 °C in burji s sunki do 90 km/h. Ko se začne mračiti pa svečo prižgete, da še malo podaljšate to prijetno izkušnjo.

Kontradiktorni ste.

Zdaj pa zares over & out.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

energetik ::

Jst ne vem, kaj te matra. Še enkrat, s stalnim GMT+1 profitirajo kvečjemu terenski delavci (le pozimi, kajti poleti to pomeni vročino še ob bolj zgodnji uri). Kmetje nimajo s tem veze, ker se verjetno ravnajo po svojih potrebah (in živine), briga njih ura. Penzionisti enako.

Vse ostalim, ki večinoma gnijemo po pisarnah, pa je precej bolje če imamo po šihtu 1h dalj svetlo. Ja, meni bi bilo vseeno, če bi magari do 12h bila zunaj tema. Delam za 3 ekrani, senčila imamo itak ves čas dol, svetlobe ne rabim. Za kavico spit zjutraj pa tudi ne rabim sonca.
vires in numeris

Mato989 ::

No saj jaz se z Gupetom dejansko strinjam v eni točki, in to je da zakaj smo sploh silili urnike naprej =)

Tu mu dam prav.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

energetik ::

To se strinjam tudi jaz, ne vidim razloga, da se je vse tako porinilo naprej, vključno s šihti, dejavnostmi, predstavami, koncerti in TVjem.
vires in numeris

MrStein ::

Ker je komot.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::

Ja samo če je komot, zakaj bi pa zdaj uro prestavili, to je v efektivi enako ne :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

energetik ::

MrStein je izjavil:

Ker je komot.
Kaj je komot? Da je vse kasneje? Zakaj že?
vires in numeris

MrStein ::

Vprašaj folk, ki je to naredil. Jaz pravim, da je bedarija (do neke mere).

Torej poznejši začetek z delom. In potem po službi jamranje, da ni več ostalo dosti od svetlega dela dneva.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

No saj jaz se z Gupetom dejansko strinjam v eni točki, in to je da zakaj smo sploh silili urnike naprej =)

Tu mu dam prav.


energetik je izjavil:

To se strinjam tudi jaz, ne vidim razloga, da se je vse tako porinilo naprej, vključno s šihti, dejavnostmi, predstavami, koncerti in TVjem.


Pizda, pa saj to vam tumpam že dve ali 3 strani. Če gremo na poletni čas, se bojo praktično vsi urniki še enkrat premikali naprej za eno uro. Dejstvo. Ne takoj, prej kot v desetletju pa zagotovo.

Če ostanemo na zimskem času, mogoče tudi urniki ostanejo nespremenjeni. Pa tudi v tem primeru imam občutek, da bojo nekateri vseeno silili še eno uro naprej. Ne pa ravno vsi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Lonsarg ::

Jaz mislm da je rinjenje naprej predvsem psihološko "dajmo še malo spat" in ne toliko vezano na kake vzhode sonca. Torej je popolna iluzija da se bo manj rinilo naprej v primeru stalnega zimskega. Se je pa sicer začetek 8h precej zacementiral za vsaj 50% poklicev in je to zdaj neka obramba proti dodatnemu rinjenju naprej. In mislm da je ta obramba dovolj solid da zdrži še desetletja.

Vsekakor pa je pogovarjanje o rinjenju naprej nepomembno v kontekstu tega kater čas izberemo, jasno da izberemo kar je bolje za trenutne urnike, halo! Ne pa kaj bo, ko bo, čez desetletja ko bomo mrtvi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

energetik ::

@gupe: In zakaj misliš, da tudi ob stalnem GMT+1 ne bodo rinili vseh dejavnosti naprej?
Rinjenje v kasnejše čase je očitno problem lenobe, ne sončnega časa. Ne vem no, jst mam v spalnici rolete in temo tudi junija ob 9h. Če bom šel prepozno spat, bom pač spal tudi do 9h.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Gagatronix ::

nekikr je izjavil:

Jaz sem enkrat letel v Ameriko, ti povem, še 20 let sem imel čisto zjeban biološki proces, ker sem moral za toliko premakniti uro. Čista jeba.
Tisti, ki so tako močno in tako dolgo uničeni zaradi spremembe ure imajo drugačne zdravstvene in/ali predvsem psihološke probleme. Ampak take potem hitro bioenergetik pozdravi.


Za jetlag je znano, da povzroca trajne posledice na mozganih. Zato pa si tako neumen.

https://news.berkeley.edu/2010/11/24/je...

DostMam ::

Samo za splošno informiranost: pred je uzakonitvijo poletnega časa sta obstajala zimski in poletni delovni čas. Po zimi od sedmih do treh, poleti od šestih do dveh.

MrStein ::

Impossibru! ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Še ena dobra stran premikanja ure:
DVK pojasnjuje, zakaj kratek čas ni bilo mogoče oddati vloge za glasovanje iz tujine

V časovnem obdobju 30 dni pred volitvami namreč pride do premika ure z zimskega na poletni čas in torej do posledične izgube 60 minut, programska koda pa izračunava natančen čas 30 dni pred volitvami.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Firme v nedeljo na premik ure plačujejo precej dežurstev da se vse probleme z premiki rešuje. Premik ure torej krade denar ekonomiji.

starfotr ::

Vse politične budalaščine kradejo denar ljudem.

Ni samo davek za plačilo. Je še ves čas porabljen za to, da vse štima.

DamijanD ::

Ste prežieli premik ? :D
Vglavnem na rtvslo je članek v katerem piše: "Uro bomo prestavljali vsaj še do leta 2026."

GupeM ::

Ma... Jaz sem cel skurjen. Zihr je krivo premikanje ure. Jaz sem bil prepričan, da je 3:30, ko sva s kolegom naročila rundo. Ko je kelnar prinesel rundo, je pa na računu pisalo 4:33. Najprej me je zjebalo in nisem mogel zaspat (ponavadi kar v baru za mizo že zaspim). Potem sem pa še prezgodaj vstal. Bioritem pa to ...

To bo zdaj trajalo nekje do julija ali avgusta, potem se pa moj bioritem počasi poštima, ampak kaj ko se ura spet nazaj premakne kmalu po tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

zee ::

Hihi. Ena boljših zadev življenja na ekvatorju je manjko igračkanja z uro dvakrat letno.

Bi bil pa čas, da se EU neha igrati z uro. Ni potrebe, koristi so pa tudi dvomljive.

DostMam je izjavil:

Samo za splošno informiranost: pred je uzakonitvijo poletnega časa sta obstajala zimski in poletni delovni čas. Po zimi od sedmih do treh, poleti od šestih do dveh.


Delovnik od 6h do 14h je zmaga. Prideš domov in imaš dovolj časa za življenje, ne pa od 9h do 18h, kot imamo v Singapurju. Prideš domov in greš samo še spat. ;(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

MrStein ::

Z radija danes :
Ponoči smo premaknili uro... zdaj je dan eno uro daljši.


In taki potem ne le volijo ampak delno tudi vodijo vso publiko...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::

MrStein je izjavil:

Z radija danes :
Ponoči smo premaknili uro... zdaj je dan eno uro daljši.


In taki potem ne le volijo ampak delno tudi vodijo vso publiko...


Ja to je kr demagoški debilizem... dan je ENAKO dolg kot bi bil če ne bi uro premaknili razliak pa je ob katerih urah je svetlo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

MrStein ::

V bistvu je dan za eno uro krajši.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::

MrStein je izjavil:

V bistvu je dan za eno uro krajši.


V bistvu ni nič... dan je ENAKO dolg... samo svetloba je ob zamaknjenih urah...

Oziroma če hočeš bit natančen, je prvi dan po zamiku krajši ja... za 1 uro. drugi pa več ne
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

MrStein ::

Ja, ta dan.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nevone ::

Mato989 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Z radija danes :
Ponoči smo premaknili uro... zdaj je dan eno uro daljši.


In taki potem ne le volijo ampak delno tudi vodijo vso publiko...


Ja to je kr demagoški debilizem... dan je ENAKO dolg kot bi bil če ne bi uro premaknili razliak pa je ob katerih urah je svetlo...


Itak je večina razumela tako, da je _svetlo_ to kasnejše ure. Temu se reče common sense ali kmečka pamet. Pa ja ne mislita, da so ljudje tako neumni, da mislijo, da smo fizično raztegnili dan. Ne tako podcenjevati ljudi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

WhiteAngel ::

Tale EU debata o menjavi ure bi bil dober playground za vseevropski referendum z digitalnimi identitetami. Škoda, ker še ni na osebnih rfidov, da bi jih prislonil k telefonu, podpisal svoj glas in čao.

Ravno za take neumnosti referendum ne bi škodil, pa tudi če se tehnično kaj zalomi, ga lahko ponovimo.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Ker sem ravno na Islandiji, kjer imajo stalni UTC+0, lahko rečem samo, da ob 22.44, kolikor je ura trenutno tukaj, da je še vedno svetlo.

In berem wiki o tem failu.

Time in Iceland @ Wikipedia

Sledeče:

Proposals to switch to UTC-01:00


Preberite si.

Trgovine se odprejo ob 10h in so odprte do 20h.

DostMam ::

Ko boste na Islandiji čez 6 mesecev, boste ugotovili, da je dopoldan, ob 10:24 še vedno precej temno. In da so trgovine odprte od 10:00 do 20:00.
V Wikipediji piše, da so eni znanstveniki ugotovili motnjo pri 1,7% prebivalcev. Drugi so nasprotovali tej ugotovitvi zaradi nedoslednosti v procesu izvajanja sklepov. Vlada se je, iz previdnosti, odločila vmes: približala je beleženje časa islandski realnosti*. Kje je tukaj napaka?

Dopolnitev:
* realnost = položaj Sonca

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DostMam ()

starfotr ::

I know.

Meni se zdi 1,7 % veliko. Glede na to, da imamo približno 1 % npr. epileptikov.

MrStein ::

Torej ne nameravajo uvesti dveh preklopov na leto? Pametni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

starfotr ::

Oni so povsem izven svojega pasu. In nimajo premikanja časa.

Time zone @ Wikipedia

Lonsarg ::

Severne države itak nimajo šans "optimizirat urnik da je svetlo ko bolj rabimo". Karkoli naredijo imajo enostavno prevelike razlike zima/poletje.

DostMam ::

starfotr je izjavil:

I know.

Meni se zdi 1,7 % veliko. Glede na to, da imamo približno 1 % npr. epileptikov.

Hudiča v hiši imaš, ko enih drugih 1,7% zahteva diametralno drugače z enako dobrimi razlogi. Potem ti preostane, da narediš nič. Nakar se zbudi tistih 97,6%... in še eden z zgodbo o lučkah.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američanom se obeta stalni poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
24224569 (14348) DostMam
»

V EU premikanje urinih kazalcev še vsaj do leta 2021 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
539486 (4985) Lonsarg
»

Poletni/zimski čas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27829876 (24749) St235
»

Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15636670 (29999) Vajenc

Več podobnih tem