» »

Usmeritev v golang ali mobile (angular)

Usmeritev v golang ali mobile (angular)

yury ::

V službi imam možnost, da se usmerim ali v golang (backend) ali v razvoj mobilnih aplikacij ("angular based").

Zanima me vaše mnenje, glede zgornjih možnosti, predvsem kot dolgoročna naložba / usmeritev. Predpostavki: obe možnosti sta mi enako zanimivi, na obeh področjih imam enako / dovolj znanja.

misticnimrk ::

kar te bolj zanima BE ali FE.
Angular/Vue/nameYourFavoriteFramework ali golang/java/C#/python/nameYourFavoriteLanguage je zgolj orodje za doseganje cilja.
Cilji so pri BE in FE različni ampak poti do njih kolikor toliko podobne neglede na orodje, ki ga imaš v roki.
Kar hočem reči, naj te jezik/okolje ne omejuje pri odločitvi. Vprašaj se v čem se vidiš danes / jutri / v roku N let in katera znanja misliš, da ti bodo prišla bolj prav. Jaz (osebno) bi se odločil za BE.

Spura ::

To moras ti vedet kaj ti je bolj vsec. Zame je Golang vs Angular kot bi izbiral ce hocem ledvicne kamne al pa s ceglom po jajcih.

yury ::

Da še tako vprašam: BE vs. FE: Kje je lažje dobiti zaposlitev, kakšne so razlike v plačah, kje je boljše delovno okolje (vem, zelo odvisno od osebe, podjetja, ...), ipd.?

Ahim ::

yury je izjavil:

Da še tako vprašam: BE vs. FE: Kje je lažje dobiti zaposlitev, kakšne so razlike v plačah, kje je boljše delovno okolje (vem, zelo odvisno od osebe, podjetja, ...), ipd.?

Moje mnenje (tako da je lahko brca v temo), ampak FE je podvrzen hitrejsim menjavam trendov, verzij, tehnologij, pa se z dizajnerji in morda celo narocniki se moras prej ali slej ukvarjat. To je bolj za ekstrovertirane ljudi, ki imajo nekaj obcutka za estetiko. BE je manj glamurozen, ampak manj podvrzen spremembam tehnologij, manj privlacen za reimplementacijo ker se redkeje kdo upa avtorizirati predelavo celotnega sistema (s FE se prej zgodi da pade zelja po novi fasadi) ... torej bolj za analiticne ljudi, ki se jim zdi bolj pomembno kako njihovo znanje ocenjujejo poklicni kolegi kakor pa kaki ljudje, ki niso od foha in imajo posledicno cisto svoje kriterije za "kvaliteto" izdelka.

Razmisli kam sodis. Industrija rabi tako prve kakor druge in se dobro, da smo ljudje toliko razlicni, da se najdeta obe skupini ;)

kuall ::

yury je izjavil:

BACKEND zmaga itak.

WhiteAngel ::

golang je zelo prijeten jezik. Web frontend je pa mučen ne glede na framework, ker je ever moving target.

Sam sem bil vedno doma v backendu, ampak vedno zraven še nekaj prčkam po frontendu. Lani je bil to vuepress. Letos sem na docusaurusu (react) zaradi dokumentacije našega produkta.

Zgodovina sprememb…

strawman ::

Pri FE si precej omejen na web/mobile/desktop apps, medtem ko je BE izjemno široko področje.
Je pa res, da web + mobile predstavljata neko polovico dev jobs.

mr_chai ::

WhiteAngel je izjavil:

golang je zelo prijeten jezik. Web frontend je pa mučen ne glede na framework, ker je ever moving target.

Po dani izjavi, dvomim, da si že videl prijeten jezik. Golang je gravž, ki ne bi smel obstajat, ampak Google... Praktično so ves razvoj programskih jezikov zadnjih 40 let ignoriral in nardil pač en stari drek.
Error handling je obupen. Type system je kot bi ga en prvošolček delal. interface{} ?? Really??? Generiki, kaj je že to ?

Vsak ki bi rad performace in normalen jezik, naj si raje pogleda Nim.

OP, odločaš se med Scilo in Karibdo. Oboje je pot v pogubo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

WhiteAngel ::

mr_chai je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Po dani izjavi, dvomim, da si že videl prijeten jezik. Golang je gravž, ki ne bi smel obstajat, ampak Google... Praktično so ves razvoj programskih jezikov zadnjih 40 let ignoriral in nardil pač en stari drek.
Error handling je obupen. Type system je kot bi ga en prvošolček delal. interface{} ?? Really??? Generiki, kaj je že to ?

Vsak ki bi rad performace in normalen jezik, naj si raje pogleda Nim.

Type checking je za micro service, da implementirajo nek api čisto spodoben. Go klici in kanali so mnogo prijetnejši od zmed v javascript svetovih (redux...). OPa je zanimala primerjava med golangom in frontend frameworki. Jaz glasujem za golang. Nima ne poznam.

Cupakabra123 ::

FE je bolj zabaven res pa da mobilne aplikacije v Angularju (Ionic) niso najboljsa izbira kar se tice hibridnih aplikacij. Imas Flutter, QT, ki so bolj iskane.

Ce bi bil web development bi izbral Angular tako pa bi raje izbral GoLang, ker bos imel boljse pogoje pri iskanju sluzbe.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompleksni spletni IT projekti

Oddelek: Programiranje
161493 (936) AndrejS
»

Kako bi najhitreje dobil znanje za tekoče delo programerja?

396667 (4935) Phantomeye
»

Najbolj priljubljeni in osovraženi programski jeziki (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6924222 (19140) Kenpachi
»

Prihodnost html-ja, js, ...

102346 (1697) Jerry000

Več podobnih tem