» »

Pogodba za priključitev na optično omrežje?

Pogodba za priključitev na optično omrežje?

Magdalanica ::

Pred novim letom smo dobili pošto od telekoma slovenije da jih naj kontaktiramo na pripisano telefonsko številko oziroma emailu če želimo priključitev na optično omrežje (cena pa ostane nespremenjena). Hitro po novem letu smo jim poslali email da se želimo priključiti na omrežje.

Po kakšnih dveh tednih je eden od staršev klical na omenjeno telefonsko številko in jih povprašal o situaciji. Odgovor je bil, da nas bojo preverili in nas poklicali nazaj le v primeru če kaj ne štima.

Od takrat je že skoraj tri mesece in samo gledamo sosede kako jim gvo + telekom skače okoli hiše. Jaz sem tudi že malo v dvomih, ker res nekam dolgo traja.

Danes sem šla še po forumih malo brati in zasledila nekatere omenjati kako jim je od sklenitve pogodbe pa do priklopa na optiko trajalo slab mesec. Pogodbo? Kakšno pogodbo?

Preden pride gvo kopat moraš najprej neko pogodbo podpisat? Ker mi nismo nič dobili. Klica nam pa tudi niso vrnili torej smo smatrali da je za nas kot naročnike stvar zaključena in imamo zgolj smolo saj bomo očitno eni zadnjih.

111111111111 ::

Ne gledat kako skače GVO okoli sosedov. Pot pod noge in tja. Se da včasih tudi z GVO zmenit, ti za 400€ potegnejo 300 metrov optike. Če pa sam ponudiš izkop pa lahko celo se zmeniš da zastonj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Pozabila sem omeniti da je priključitev brezplačna (vsaj tako je na tistem papirju pisalo).

FoxKnox ::

GVO do hiše pripelje optiko , ko je sklenjena pogodba za paket, ni pa nujno, da je sklenjena s Telekomom.
Včasih tudi GVO potegne do hiše brez tega,sami vorašajo za dovoljenje, kajti potem jim ni treba posebej 2x hodit, ampak priklučeno ni dokler ni pogodbe.

Magdalanica je izjavil:

Pozabila sem omeniti da je priključitev brezplačna (vsaj tako je na tistem papirju pisalo).

Drži, če je financirano iz EU sredstev. Pri nas ni bilo. Imeli smo 600m od prve točke dostopa. GVO potegne 300m. za 400€. Dogovorili smo se da mi potegnejo 600m zastonj, če sam naredim izkop in položim cev. Lokalni gradbenik je vzel 500€ za 600m cevi, izkop in zasip. :)

Na naši lokaciji je telekom - GVO nadomeščal baker z optiko - Gpon in je stalo 120 EUR, pavšalno za vsakega.Zamudniki pa naj bi sami financirali polaganje kabla do hiše

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

Boone ::

Mi smo dobili ponudbo kakšne pol leta preden so začeli graditi. Potem so pa vsi sosedje že bili na optiki kakšen mesec, preden so priklopili nas. Razlog je bil, da se je jašek pod cesto preveč posedel in niso dobili kabla čez. So morali potem extra odkopavati. Jaški so bili zgrajeni pa kakšnih 15 let nazaj, ko so takrat še bakrene kable z drogov prestavljali v zemljo. Mogoče je tudi pri vas kakšna težava, ki bi podaljšala delo preveč in vas bodo porihtali na koncu.

starfotr ::

Seveda, vse posedeno, ker ni pravilno utrjeno. Zato težave. Še dobro, da ni potrgalo kakih kablov.

In ja, ob gradnji se je najbolj priključit zraven. Navadno nič ne košta in hitro je urejeno. Mnogo manj komplikacij, kot če bi to delali naknadno.

Invictus ::

starfotr je izjavil:

In ja, ob gradnji se je najbolj priključit zraven. Navadno nič ne košta in hitro je urejeno. Mnogo manj komplikacij, kot če bi to delali naknadno.

Tole velja vedno.

Takrat so v mudu nabrati čimveč novih strank...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Še na zemljevidu na telekomovi strani je hiša zdej že označena da na našem naslovu optika je mogoča. Bomo pisali na email iz tistega dopisa, če ne bo odgovora se pa naredimo francoza in kličemo na splošno telekomovo številko.
Dva meseca se res zdi nekam dolgo, še gvo-jevcev ni več nikjer vidit, 95% sovaščanov pa tudi že ima optiko speljano.

Vaseer ::

Ne čakaj. Kliči, pošlji mail ali stopi do najbližjega Telekom centra.

bozicek ::

Ni nihče okoli hodil s papirji?
Pri nas je nekdo hodil okoli medtem ko je GVO razkopaval. Podpisali smo papir da se želiš priklopiti na optiko in komu boš šel(ko si podpisal so ti potegnili kabel do hiše. Če si podpisal za Telekom si dobil zastonj priklop, če si izbral nekoga drugega je bil priklop za plačat).
GVO je vlekel samo ob cesti, do bajte si sam kopal, če si plačal so oni (uradno kar lepa cena, neuradno pa si stisnil delavcu 50 v roke pa so oni skopal).
PO ene treh mesecih je prišla optika.
Je pa tako da nima veze kdaj si podpisal. Moj kolega ki je dve bajti višje od mene je podpisal vsaj en mesec pred mano (mene ni bilo doma takrat ko je prvič hodil) ampak je potem priklop dobil celo dva meseca za mano.

Ti samo stopi do GVO ko bo šel mimo vaše hiše in naj ti potegne kabel v bajto...Pa si rešena
Darila letos samo za poredne

Ena ženska iz A1 je hodila okrog in zbirala neke podpise ampak smo zavrnili (ne vem detajlov ker me ni bilo zraven, vem le da bi bilo prav tako zastonj). Kakšen teden ali dva po tistem smo pa dobili pošto od telekoma ki sem jo omenila v začetku teme.

Časnovno smo vsi na vasi zelo tam tam bili kontaktirani iz strani ponudnika interneta. Če se sprehodim po našem koncu so samo še 4 hiše ki nimajo nič skopano za optiko (neumno bi sicer bilo če ne bi. Po dveh mesecih se že res začneš spraševati ko vidiš da ima že 95% sovaščanov vsaj do hiše skopano.

Če bi se telekom res enkrat odzval in bi rekli da moramo kaj doplačat se vsaj lahko na tist papir in poslan mail sklicujemo. Če pa še potem kaj palamudijo bo pa najboljše da menjamo operaterja.

Zgodovina sprememb…

NAredi kot so ti svetovali.

Stopi direktno do kopačev, ko je tam kak nadzorni. Ti bo v sekuni preveril, če si zraven in če nisi se zmeni da boš.

To bo pa težava ker jih (vsaj v bližnji okolici) ni več videti.

Groot ::

Haha oprosti OP ampak kaj ti si res mislil da te bodo prišli na domač prag prosit da podpišeš. Mislim saj radi agresivno nabirajo stranke, ampak ko je enkrat trasa kolikor toliko pokrita, jim je pa vseeno zate. Se spomnim soseda na vikendu, ki se enako kot ti ni spravil vprašat izvajalce, čeprav bi se lahko praktično v copatih sprehodil do njih. No na koncu je moral veselo sam krit stroške napeljave do njegove hiše, k sreči ni bila velika razdalja.

Podpisat KAJ? Saj ni dolžnost stranke da voha naokrog kdaj bo prišla na vrsto. Mail je bil poslan takoj po novem letu klic pa opravljen kakšen teden pozneje. Kako naj vem da imam sploh kaj za podpisat če mi ne povejo da je nekaj za podpisat??? Pa tudi telekom stranke ne lovi ker smo že tako pri njih.

Prav tako ni moja dolžnost okrog gvojevcev skakat ker se uradno niti ne pogovarjam z njimi ampak s telekomom slovenije.

Vidiš tu je tvoj napačen pristop.

Ne moreš verjeti kaj ti uredi six pack piva (v teh časih brezalkoholnega) in nekaj spoštovanja do delavcev.

Očitno še nisi dobro zlezla/zlezel iz mamine zibke. Attitude: "Jaz sem podpisal pogodbo, oni bodo to uredili." Zdaj pa buljiš skozi okno in se sprašuješ zakaj še niso. :D

Kar ne moreš verjet, kaj vse ti lahko uredi navaden delavec na gradbišču ali vodja skupine.

Nam so na prošnjo in malico podrli 2 drevesi, razžagali na 30 cm, izrili štore s stroji, skopali, položili kabel in zravnali travnik, pa je vse plačal telekom. :D

simonchelo ::

Ja res je. Mi smo sicer že ko sem delal hišo v tla položili arkatenko za takrat baker. Ko so prišli z mehanizacijo sem jih videl šel do njih, tako kot pravi kolega s pivom in jim povedal veselo novico daje baker že v cevi in da lahko samo zamenjajo. So rekli da morajo za vsak slučaj baker pustiti notri, ampak 15 minutk kasneje je bil forspan čez in optika notr oni pa veseli ko radio. Mi pa tudi.

Prej nam je vsako nevihto skurilo router in vse kar je na njem priklopljeno. Hitrosti pa itaq top.
ciao

Invictus ::

111111111111 je izjavil:

Ne moreš verjeti kaj ti uredi six pack piva (v teh časih brezalkoholnega) in nekaj spoštovanja do delavcev.

Res je, jaz ga poleti dajem komunalcem. Pa še kak sendvič...

Mi zdaj včasih gredo kar sami po kanto, ko jo jaz pozabim, pa poleti še kako dodatno vrečo vržejo gor...

Se mi je ful poznalo, ko sem obnavljal bajto, pa so marsikaj požrli od odpadkov :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kako si lahko gvojevci kar tako čas vzamejo da še enemu ki mogoče niti ni na seznamu kopljejo in montirajo omarico? Mar nimajo seznama katerega se morajo držat?

Si ne predstavljam da bi imeli kar tako luknjo v delavniku par ur in bi delali za nekaj piv. Stranka ki je pa na seznamu bo pa čakala? No ja.... če je to stalna praksa potem pa res ni čudno da nekateri po pol leta čakajo da se karkoli premakne ker se nekdo vriva.

Furbo ::

Če so ravno blizu kake hiše in je priklop lahko hiter, potem kar priklopijo. Kaj pa naj, zasujejo nazaj in potem spet rijejo?

Drugače pa ja, 6pack delavcem, čokolada zdravniku.. take stvari ti pospešijo zadeve bolj kot bi si človek mislil.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Magdalanica je izjavil:

Kako si lahko gvojevci kar tako čas vzamejo da še enemu ki mogoče niti ni na seznamu kopljejo in montirajo omarico? Mar nimajo seznama katerega se morajo držat?

Si ne predstavljam da bi imeli kar tako luknjo v delavniku par ur in bi delali za nekaj piv. Stranka ki je pa na seznamu bo pa čakala? No ja.... če je to stalna praksa potem pa res ni čudno da nekateri po pol leta čakajo da se karkoli premakne ker se nekdo vriva.

Joj. POvemo ti kako so stvari na terenu. To kar si ti predstavljaš pod pravično je v tem primeru irelevantno. Marsikje se da z lepo besedo veliko doseči, tudi če nisi na "seznamu".

Sam je pa treba it iz hiše in kakšno rečt z delavci. Kdor jezika špara kruha strada.

Ti bom ta komentar citirala ko boš na stara leta čakal na operacijo srca :) Boš pač ene 15 tisoč evrov stisnil kirurgu v roke pa boš takoj na vrsti, tvoj brat/sestra pa take vsote ne bo imel in bo pač čakal. Takrat boš pa jamral kakšna krivica se mu godi. Kako si drznejo! ;) Mogoče te celo prestavijo na prvo mesto če jih res lepo prosiš...

Dokler so še bili gvojevci v bližini bi vsak mislil da bo že prišel na vrsto (konec koncev mora biti nekdo prvi, nekdo pa zadnji, mar ne?) ampak ko gvo izgine in jih ni na obzorju dva tedna se pa človek začne spraševat če te ni nekdo pri telekomu zafrknil ker ni opravil svojega dela. Problem pa ima potem seveda le stranka od katere še naprej z veseljem cuzajo denar.

Načeloma pa sem na forum le prišla vprašat --A bi to mogla bit kakšna pogodba za podpisat za priklop na optiko al kaj? Kakšna pogodba sploh to? Zakaj mi je pa potem telekom ni poslal če smo jih že obvestili da želimo optični priključek?--
Po tem bi lahko sklepala da je telekom zamočil in jih bom morala gnjavit kaj se dogaja. Ne pa da mi tu razlagate da bi morala za to sama poskrbet. Saj nisem telekom! Če je pa moja odgovornost da za to poskrbim potem pa naj telekom mene plača pa bom jaz skrbela za naročnike da bojo imeli optične priključke.

V-i-p ::

Bože mili kakšne ti pišeš. A sploh dojameš kaj ti zgoraj razlagajo? Z malo brige in kakšnim six packom bi bilo že rešeno. Pa ni. Ker gospa ne bi mignila.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Furbo ::

Ja dvigni spet slušalko in kliči telekom ane.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Groot ::

Magdalanica je izjavil:

Po tem bi lahko sklepala da je telekom zamočil in jih bom morala gnjavit kaj se dogaja. Ne pa da mi tu razlagate da bi morala za to sama poskrbet. Saj nisem telekom! Če je pa moja odgovornost da za to poskrbim potem pa naj telekom mene plača pa bom jaz skrbela za naročnike da bojo imeli optične priključke.

A ti želiš optiko ali kdo drug? Wtf a razumeš da je Telekomu povsem vseeno zate in to da ti napeljejo optiko. Sploh če jo po možnosti sofinancirana občina (iz EU sredstev), kar sklepam da je v tvojem primeru.

Magdalanica je izjavil:

Ti bom ta komentar citirala ko boš na stara leta čakal na operacijo srca :) Boš pač ene 15 tisoč evrov stisnil kirurgu v roke pa boš takoj na vrsti, tvoj brat/sestra pa take vsote ne bo imel in bo pač čakal. Takrat boš pa jamral kakšna krivica se mu godi. Kako si drznejo! ;) Mogoče te celo prestavijo na prvo mesto če jih res lepo prosiš...

Dokler so še bili gvojevci v bližini bi vsak mislil da bo že prišel na vrsto (konec koncev mora biti nekdo prvi, nekdo pa zadnji, mar ne?) ampak ko gvo izgine in jih ni na obzorju dva tedna se pa človek začne spraševat če te ni nekdo pri telekomu zafrknil ker ni opravil svojega dela. Problem pa ima potem seveda le stranka od katere še naprej z veseljem cuzajo denar.

Načeloma pa sem na forum le prišla vprašat --A bi to mogla bit kakšna pogodba za podpisat za priklop na optiko al kaj? Kakšna pogodba sploh to? Zakaj mi je pa potem telekom ni poslal če smo jih že obvestili da želimo optični priključek?--

Ne razumeš. Seveda se boš lahko obesila na pogodbo in se začela prerekat s telekomom. Pogodba je veljavna. Pač bo trajalo še dodatne mesece in nekaj živcev, ki bi si jih lahko prihranila. To je vse.

Kar se pa srca tiče, pa 15000€ ni dovolj in v Sloveniji ne moreš kupit operacije. Tujina je pa druga zgodba. :)

Morda pa vrsto lahko preskočiš. Ne bi vedel.

DostMam ::

Magdalenca ne razume, da pogodbe sploh nima in da bo v sklopu zemeljskih del plačala stroške dovoza in odvoza strojev. Kanal s kablom ne bo zastonj, ampak nekih 700 - 1.000 €. Pač, zamudila je priložnost, na Slo-techu pa ne bo našla težkega orožja za napad na Telekom.

Pa saj ravno to sem spraševala v prvem komentarju ampak ste se mi obesili na dejstvo da ni nihče do gvojevcev stopil (po tej logiki bi moralo vseh 30 sovaščanov navaliti nanje že prvi dan, ane). Mene je samo zanimalo za kakšno pogodbo naj bi sploh šlo...

Po klicu na telekom smo izvedeli da pogodbe niti ne rabimo ker gre samo za prehod tehnologije.

Problem vseh forumašev je ta, da je prva ideja kako rešiti problem Slo tech forum. Prav tako delaš ti. Enostavno bi klicala Telekom in mi še vedeli nebi o tvojem problemu in ne bi pisali neumnosti, ti bi pa prvi dan zvedela ,kaj te zanima.

Magdalanica je izjavil:

Pa saj ravno to sem spraševala v prvem komentarju ampak ste se mi obesili na dejstvo da ni nihče do gvojevcev stopil (po tej logiki bi moralo vseh 30 sovaščanov navaliti nanje že prvi dan, ane). Mene je samo zanimalo za kakšno pogodbo naj bi sploh šlo...

Po klicu na telekom smo izvedeli da pogodbe niti ne rabimo ker gre samo za prehod tehnologije.

Kdaj torej dobiš optiko?

Rečeno je bilo da v najkrajšem možnem času. Kar ne pove veliko glede na to da čakamo že od novega leta.

Rias Gremory ::

Kliči večkrat na teden in upaj, da se planeti poravnajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1145235778 (2447) Tribal
»

Podpis pogodbe (OPTIKA) Rune ali Telekom

296466 (4428) starfotr
»

Nov priklop - drug ponudnik na Telekomovi optiki

Oddelek: Pomoč in nasveti
277850 (7037) cegu
»

optika do hiše

2610208 (8474) Bakunin
»

GVO-jevo zavajanje novih naročnikov ali kaj si dolžan, če ne podpišeš pogodbe? (strani: 1 2 )

5515774 (13661) mojca

Več podobnih tem