» »

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

««
6 / 34
»»

D3m ::

Kako naj mojemu sinu povem, da so dunajcem šteti dnevi.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

feryz ::

voss_ je izjavil:

Aldi v nemčiji omejuje nakup jedilnega olja ;((

https://www.infranken.de/ueberregional/...

Majhna cena...
Zato ker ga kupujejo v cisternah. V primerjavi z dizlom je pol cenejši. Še več.

l0g1t3ch ::

SE na strehi, EV v garaži, polna skrinja mesa, polna shramba testenin, riža, moke in ostalih osnovnih živil.

Pa velik vrt in kmetija staršev.

Tak d če kdo kaj rab, bomo pomagal.

Dunajce?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vse setavine imam.

Ampak samo če boš prej na YT objavil posnetek kako rečeš slava ukrajini, smrt putinu.

Tako kot se pri krstu odrečeš hudemu duhu, se boš pri meni odrekel putinu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

voss_ ::

D3m je izjavil:

Kako naj mojemu sinu povem, da so dunajcem šteti dnevi.

Moja dvoletna hči me je s solzami v očeh vprašala zakaj ji NATO ne pusti jesti dunajca. Sem se začel dobesedno tresti, padel na kolena in 3 dni jokal.

Jaz: Se odpoveste putinu?
D3m, stremetski: Se odpovem.
Jaz: In vsem njegovim delom?
Jaz: In vsemu njegovemu napuhu?

Drugače ne bo dunajca.

l0g1t3ch je izjavil:

Kaj ti je treba gnojiti temo? Tema je o podražitvah, kar vem da vas Amerifile zelo skrbi da ljudstvo uvidi kaj kuhate, samo bi se vseeno lahko malo kontroliral.

Nič ne gnojimo temo.

Samo ruskih izdelkov pa res ne bomo kenslali.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Grem po olje in piščančje zrezke.

Ta vikend delam dunajce.

Ruski medved v kratkem.

Pa pravi dunajc je telečji. Samo reveži uporabljajo piščanca.

Se mi zdi, da je tale iz Kanade. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Se mi zdi, da je tale iz Kanade. :D

to je samo ilustracija, kaj je Putin naredil z Rusijo ;)

Samo zaradi lastnega napuha. Bolje bi bilo, če bi se mu odpovedal.

Dunajc s pomfrijem. RIP.

#slavazelenskemu

endelin ::

Slava Ukrajini!

voss_ je izjavil:

Dunajc s pomfrijem. RIP.

#slavazelenskemu

A zato bo rusija začela kupovat krompir v bangladešu ?

feryz ::

Ma kaj jokate, svet se dobesedno utaplja v naprintanem denarju.
Izgleda da bo veliko večji problem, kako ga zapraviti, ne pa koliko kaj stane.
Ker kmalu ničesar več ne bo. Po nobeni ceni.

Mr.B ::

l0g1t3ch je izjavil:

Grem po olje in piščančje zrezke.

Ta vikend delam dunajce.

Ruski medved v kratkem.

Pa pravi dunajc je telečji. Samo reveži uporabljajo piščanca.

Pri prkatično 100% samozadostnosti , bodo lačni ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Kaj pa evri? A bomo kaj pretapljali?

1.25 grams of Nickel in a Nickel

A gram is 1/907185 of a ton

(1.25 grams / nickel ) * (1/907185 tons/gram) * (100000 $/ton) = 0.13778887437

Your looking at 14 cents worth of metal in a 5 cent coin.

*It is illegal to melt coins down for their metal*

McMallar ::

Kje si pa dobil tole? A gram is 1/907185 of a ton
Saj ne, da napaka precej vpliva na izracun ampak vseeno...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

McMallar je izjavil:

Kje si pa dobil tole? A gram is 1/907185 of a ton
Saj ne, da napaka precej vpliva na izracun ampak vseeno...

Amer je original računal, sam nimam pojma kaj je pretvarjal in koliko niklja je v njihovem denarju.

A tržnico so Rusi že odprli?

voss_ je izjavil:

A tržnico so Rusi že odprli?

Ne skrbi, sedaj bodo v evropi nehali proizvajati bioetanol, ker bodo rabili poljscine za futer evropejcev. no cena bo sla gor. Verjetno se bo pa vodka p9cenila.

A bojo tudni naftni lobiji kaj zategnili pas ko je kriza in se moramo vsi žrtvovati?

voss_ je izjavil:

A bojo tudni naftni lobiji kaj zategnili pas ko je kriza in se moramo vsi žrtvovati?

Ja se bos ze privadil, dolg zadnjih dveh let, je potrebno nekje odplacat. Ce je za to lahko kriv Putin zakaj ne.

Pred koga naj Biden še gre na kolena?

Aja, ni važno ker smo pripravljeni plačati!

Potem samo ne smejo Rusije odrezat od socialnih medijev, ker koga boü pa potem krivil, da redneki volijo Trumpa.

Trump not 2024 :'(

Kapitan Jack ::

Torej, ce prav razumem, bo kmalu sranje karkol dobiti po normalni ceni. Naj grem potem v banko vzet nek mini kredit in si privoscit tisto kar sem si mislil cez ene 2 leti za isti denar. Namrec takrat bom kurca lahko naredil to kar planiram.

Kar pejt.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Če bo inflacija se splača vzeti kredit.
1 miljon kredita in čez pol leta dobiš pošto če lahko odplačaš vse v enem znesku ker je znamka več od obroka.

Mislim, jaz resno sprasujem. Hotu sem vzet ene 30jurjev, ker mam ene nedokoncane projekte v bajti. Najprej sem mislu pocakat in sparat ene 2 leti, samo ko vidim te podrazitve res nisem siguren, ce bo prisparano kaj vredno cez 2 leti.

Se sam ne vem ali naj vzamem kredit in ga odplacujem. Okrog 5k bi blo obresti. Na ene 5 let sem mislu.

Noben ne ve kaj bo, sam se moraš odločiti. Tudi težko je primerjati s kakšnimi drugimi vojnami ker še med ww2 ni bilo takih sankcij kot smo se sedaj vsi enoglasno odločili za Rusijo.

Cene bodo sle gor, to ze vsi vidimo na vseh podrocjih. Pa tud na surovine se caka. Rabu bom pa veliko lesa, stanovanjski aparati...

c3p0 ::

l0g1t3ch je izjavil:

SE na strehi, EV v garaži, polna skrinja mesa, polna shramba testenin, riža, moke in ostalih osnovnih živil.

Pa velik vrt in kmetija staršev.

Tak d če kdo kaj rab, bomo pomagal.

Kje pa so baterije?

voss_ je izjavil:

Ameri so zdaj nekje na $4 za galono. To je manj kot 1€/liter. In jokajo. Se je za zamislit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

energetik ::

Kapitan Jack je izjavil:

Mislim, jaz resno sprasujem. Hotu sem vzet ene 30jurjev, ker mam ene nedokoncane projekte v bajti. Najprej sem mislu pocakat in sparat ene 2 leti, samo ko vidim te podrazitve res nisem siguren, ce bo prisparano kaj vredno cez 2 leti.

Se sam ne vem ali naj vzamem kredit in ga odplacujem. Okrog 5k bi blo obresti. Na ene 5 let sem mislu.
Šparaj v zlatu, ne pa fiatu.
vires in numeris

Zlato lahko fizično v roke primeš. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Miki N ::

Pa saj malo pomankanja bi bilo čisto dobro za splošno populacijo. Ko bo ovca lačna, bo končno začela malo tuhtati. Jaz sem že (pred)lani rekel v zvezi z Rono: dokler bodo kalorije in dopamin se bo blejanje nadaljevalo.

Sparkxl ::

Kapitan Jack je izjavil:

Cene bodo sle gor, to ze vsi vidimo na vseh podrocjih. Pa tud na surovine se caka. Rabu bom pa veliko lesa, stanovanjski aparati...

Kar neenkrat smo pozabili, da je vse bilo v razsulu že pred to vojno. Inflacija, dobavne verige, pomanjkanje surovin,... Vse to smo že imeli. Vojna je dala samo en hiper pospešek. In to se ne bo kmalu končalo, vojna gor ali dol . Jaz bi na tvojem mestu vzel kredit zdaj takoj in nabavil vse kar rabim.
Lahko ti povem iz vidika proizvodnega podjetja kaj se dogaja. Lani smo dobivali obvestila dobaviteljev, da zvišujejo za x procentov, cenik velja pol leta. Zadnji teden dobivamo obvestila, da cene veljajo max 3 dni!!! Pod pogojem, da bodo material sploh dobili.
Čaka nas inflacija in pomanjkanje vsega v epskih razsežnostih

energetik ::

Sparkxl je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Kar neenkrat smo pozabili, da je vse bilo v razsulu že pred to vojno. Inflacija, dobavne verige, pomanjkanje surovin,... Vse to smo že imeli. Vojna je dala samo en hiper pospešek. In to se ne bo kmalu končalo, vojna gor ali dol . Jaz bi na tvojem mestu vzel kredit zdaj takoj in nabavil vse kar rabim.
Lahko ti povem iz vidika proizvodnega podjetja kaj se dogaja. Lani smo dobivali obvestila dobaviteljev, da zvišujejo za x procentov, cenik velja pol leta. Zadnji teden dobivamo obvestila, da cene veljajo max 3 dni!!! Pod pogojem, da bodo material sploh dobili.
Ja, glede surovin se strinjam, če jih rabiš za bodoči projekt na bajti, magari vzeti kratkoročni kredit pa nabavit.
vires in numeris

Sem videl eno primerjavo da 50 let nazaj si za x količino srebra lahko kupil avto in danes lahko za isto x količino srebra kupiš primerljiv sodoben avto.

sniff ::

Kapitan Jack je izjavil:

če ga boš lahko odpplačeval (imaš nekaj prišparanega za odplačevanje let+ obrokov in/ali služba ni ogrožena) ga vzami. Stanovanjskega boš verjetno dobil na dobro fix obrestno mero. Ob inflaciji boš na dobrem z vidika nakupa materiala sedaj, ter odplačevanjem obrokov kredita

Služba je bistveno. Če delaš v Krki ne bi jemal kreditov :))

Ali pa če delaš v avtomobilski industriji tudi raje ne :))

Ali pa če delaš... šit 8-O

solatko ::

Pa se smejite kako je bilo v yugi, ko je primanjkovalo določenih artiklov.:))
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

Da takrat se jih nismo mogli privoščit/uvoziti.

V-i-p ::

stremetski: kje je taka cena?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

solatko je izjavil:

Jaz se smejim komentarju :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

enemon ::

Sparkxl je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Si predstavljaš, da se zapre ruski plin? Lahko pokopljemo slovensko industrijo.

Lol enemon.
««
6 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27148804 (16562) Mr.B
»

Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37554996 (22109) lithium

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Loža
2490215135 (141844) endelin

Več podobnih tem