Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
gruntfürmich ::
gruntfürmich je izjavil:
A kdo ve kako kot navaden smrtnik lahko kupim delnice kakih Ruskih podetij?
prijaviš se v nebroj online borznih brokerjev in kupuješ kar te je volja.
Ruske so blokirane?
sem prepričan da ne.
edino sami rusi so prve dni ustavili poslovanje moskovske borze, ampak ne vem če so jo že nazaj vzpostavili. prav tako ne vem kako je s trgovanjem ruskih delnic, ki kotirajo na drugih borzah, če je moskovska zaprta. po mojem da je normalno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
D3m ::
Slučajno je danes začel delati rt.com pa sem hitro videl, da ponujajo android RT news. Tako, da sem si ga naložil.
|HP EliteBook|R5 6650U|
voss_ ::
Upam da bo stric Biden tudi nam prodal kakšen ostanek olja. Za premium ceno seveda, svoboda ni poceni.
U.S. Officials Meet With Regime in Venezuela, to Discuss Oil Exports to Replace Russia's
U.S. Officials Meet With Regime in Venezuela, to Discuss Oil Exports to Replace Russia's
dexterboy ::
Ne vem če drži, ker nezdrava hrana je zelo pocen, bo še več debelih in še večje breme na zdravstvo.
Kruh vozjo na sežig, ostanke zelenjave mečejo v zabojnike, jogurte odpirajo in zlivajo v posode za odvoz. Bo treba najprej tele kaznovat za tako početje.
Novinarji ki se en podpišejo pod članek zakaj se dopušča take javne objave....puše sam recimo A.K.
A je še vedno tako, da v kokoški vržemo v smeti tretjino kupljene hrane ali pa se je ta procent kaj zmanjšal?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
A je še vedno tako, da v kokoški vržemo v smeti tretjino kupljene hrane ali pa se je ta procent kaj zmanjšal?
Saj bomo kmalu začeli z boni in sortiranimi porcijami na dan.
Pa črve namesto kokoši. Pa samo še jabolka bomo jedli, za slavoukrajini pa co2.
JJ, Biden, Putin... bojo še zmeraj imeli sočne zrezke, za govedo pa krma.
zobnik ::
Ja trgovci odpirajo jogurte s pretečenim rokom in zlivajo stran pa posebne salame s pretečenim rokom tud stran, jih tud živali kao ne smejo dobit, da nebi poginle, kruh sicer vozjo nazaj v pekarno in ga pol prodajo za krmo živali al pa sežig, zelenjava, sadje stran kar je mal slabše....žita se največ daje živalim, da pridobijo na kg, meso se pol izvaža v tujino, pri nas pa napol crknjeno govedo koljejo in prodajajo pod akcijo, ker ej kao vetirian odobril, da se lahko zakole in normalno proda.
zobnik ::
naknadno zbolijo na domačem naslovu, ker dosedaj v 2 letih je bilo zdravljenej po telefonu, vstop v zdravstvo dovoljen sam 3x cepljenim in testiranim.
feryz ::
Trgovci so že napovedali dvig cen avtomobilov za do 30%. Pričakujem da v kratkoročno do srednjeročno vstopnih modelov vozil tipa Renault Clio in Dacia Sandero ne bo več za dobiti pod 20 tisočakov. Za soliden avto boš pač rabil ornk kredit ali pa če imaš 100k za skreširat.Mi je bilo zadnjič dolgčas, ko sem čakal mulce in sem zavil v reno salon.
Jebeni, bel clio 19 jurjev. Da padeš dol. Jaz sem imel v glavi, da je nekih 11, pa še to se mi zdi preveč.
FireSnake ::
Še malo "fake news"!
(zee, Toše in kampanja je proti tem virom, kakor je bilo videti)
Cene plina v Evropi rekordne (lahko preverite kjer koli - najlažje na svojem računu):
https://www.rt.com/business/551391-gas-...
Rusija veselo trguje s Kitajsko (še več, kot sicer):
https://www.rt.com/business/551389-chin...
Zdaj pa: ko se Rusi in Kitajci tesneje povežejo: kaj od Evrope rabijo?
Redke zemlje imajo (čipi, ...).
(zee, Toše in kampanja je proti tem virom, kakor je bilo videti)
Cene plina v Evropi rekordne (lahko preverite kjer koli - najlažje na svojem računu):
https://www.rt.com/business/551391-gas-...
Rusija veselo trguje s Kitajsko (še več, kot sicer):
https://www.rt.com/business/551389-chin...
Zdaj pa: ko se Rusi in Kitajci tesneje povežejo: kaj od Evrope rabijo?
Redke zemlje imajo (čipi, ...).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Realist ::
Rabijo naš trg..
Tako kot američani. Če bomo mi začel šparat, bo tudi njim mmanj nazaj kapnilo.
Tako kot američani. Če bomo mi začel šparat, bo tudi njim mmanj nazaj kapnilo.
Fizično bolj malo rabijo od nas. Rabijo trg, samo če dobijo kitajce pa indijce...
Me zanima če bojo sedaj začeli trgovati s tistimi poceni električnimi avti, pa tudi navadnimi iz Kitajske, ker se jim ne bo treba držati embarga.
Me zanima če bojo sedaj začeli trgovati s tistimi poceni električnimi avti, pa tudi navadnimi iz Kitajske, ker se jim ne bo treba držati embarga.
hator ::
Kaj se bo naredilo, če dobavitelji porabijo zakupljene količine plina in elektrike?A 300 % podražitev?
Na borzi so impresivne cene in to že več mesecev.
https://tradingeconomics.com/commodity/...
Na borzi so impresivne cene in to že več mesecev.
https://tradingeconomics.com/commodity/...
Avenger ::
Iz Rusije surovine na Kitajsko namesto v EU, iz Kitajske poceni zdelki v EU. Medtem pa bodo v EU zaradi manj surovin cene surovin še višje kot bi bile sicer. Kdo je tu izgubil? Kdo je na boljšem? Komu je embargo v interesu? Je embargo za Rusijo resnično boleč, tako kot odrezana roka, ali bolj kot ureznina, kjer najprej malo teče kri, potem daš pa flajštr čez in si par dni bolj previden?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
kriptobog ::
Trgovci so že napovedali dvig cen avtomobilov za do 30%. Pričakujem da v kratkoročno do srednjeročno vstopnih modelov vozil tipa Renault Clio in Dacia Sandero ne bo več za dobiti pod 20 tisočakov. Za soliden avto boš pač rabil ornk kredit ali pa če imaš 100k za skreširat.
Ce zmanjsajo dobavni rok, potem placam tudi vec. Ne pa da zelim kupit avto pa mi recejo da je dobavni rok eno leto
energetik ::
Očitno je bil moj nakup novega avta avgusta 21 ena boljših naložb, kljub temu da avta ne smatram kot naložbo ampak nujno zlo.Trgovci so že napovedali dvig cen avtomobilov za do 30%. Pričakujem da v kratkoročno do srednjeročno vstopnih modelov vozil tipa Renault Clio in Dacia Sandero ne bo več za dobiti pod 20 tisočakov. Za soliden avto boš pač rabil ornk kredit ali pa če imaš 100k za skreširat.
Ce zmanjsajo dobavni rok, potem placam tudi vec. Ne pa da zelim kupit avto pa mi recejo da je dobavni rok eno leto
Zgleda da bi ga lahko 1 ali 2 leti starega prodal za več kot je bil nov...
vires in numeris
Iz Rusije surovine na Kitajsko namesto v EU, iz Kitajske poceni zdelki v EU. Medtem pa bodo v EU zaradi manj surovin cene surovin še višje kot bi bile sicer. Kdo je tu izgubil? Kdo je na boljšem? Komu je embargo v interesu? Je embargo za Rusijo resnično boleč, tako kot odrezana roka, ali bolj kot ureznina, kjer najprej malo teče kri, potem daš pa flajštr čez in si par dni bolj previden?
Pomoje bo samo kitajska banka posrednik, potovalo bo pa še zmeraj isto kot sedaj. 10% na storitve Kitajske, malo davka za co2, malo davka za krizo... in vse po starem.
Očitno je bil moj nakup novega avta avgusta 21 ena boljših naložb, kljub temu da avta ne smatram kot naložbo ampak nujno zlo.
Jaz starega 2 leti nazaj nisem prodal. Baba pravila da delam izgubo, ona se gre delnice.
Who's the bič naw hor!
https://www.numbeo.com/quality-of-life/...
Ti quality of life so brezvezni ker ne moreš vračunat koliko enemu pomeni nov ifon in koliko vikend gril.
Gledam Most dangerous roads, pa vidim da je marsi kakšen Afriški "inžinir" na boljšem od večine nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: voss_ ()
kriptobog ::
Očitno je bil moj nakup novega avta avgusta 21 ena boljših naložb, kljub temu da avta ne smatram kot naložbo ampak nujno zlo.Trgovci so že napovedali dvig cen avtomobilov za do 30%. Pričakujem da v kratkoročno do srednjeročno vstopnih modelov vozil tipa Renault Clio in Dacia Sandero ne bo več za dobiti pod 20 tisočakov. Za soliden avto boš pač rabil ornk kredit ali pa če imaš 100k za skreširat.
Problem je, da ga lahko prodas samo ce ga ne potrebujes :) Sem za zeno moral vzeti rabljenega za tacas, ko se caka novega. Adijo pamet. Kje so casi ko smo pa akcijskih cenah kupovali avte iz zaloge
energetik ::
Tudi če ga ne prodam, sem v profitu, ker sem rabil novega, torej sem dejansko zaslužil par jurjev glede na to, če bi ga šel nabavljat zdajle.
vires in numeris
c3p0 ::
Zapiranje v občine je bilo povsem nepotrebno, lahko bi rekli tudi Putin alike move. Samo nafto podražiš za 100% in so vsi prostovoljno doma.
Počasi sumim da je vse to diabolični plan jypeta da nas spravi na bicikle. Sicer pa, a je kdo sploh kdaj že videl jypeta in putina hkrati v isti sobi?
Majhna cena ki je nam ne bo težko plačat.
Povej naslov, da ti pošljem še moj račun.
Kaj se zdaj ven vlečeš z enim neumnim predalčkanjem?
Jaz nič ne mislim potrpeti zaradi nikogar!
Kam, torej?
Jaz nič ne mislim potrpeti zaradi nikogar!
Kam, torej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Mr.B ::
Nič ne bojo povečali pumpanje.
Ampak, tudi če pride liter po 10e, bo še zmeraj majhna cena da ustavimo Putina.
Caj je bil... verjento za ukrajino od 2004, pa ni bilo politicne volje...
Sedaj orje ledino, no, zagotovo gre zahod v zaton... glede na to da ne zna osnovnih kalkulacij...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Telbanc ::
Upam da bo stric Biden tudi nam prodal kakšen ostanek olja. Za premium ceno seveda, svoboda ni poceni.
Mi hočemo demokratično nafto, ne avtokratsko. Demokratična bolj greje, sploh takrat te pogreje ko plačaš.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
solatko ::
Kako bi ameri gledal, če bi putin novačil južno ameriške države za postavitev ruskih vojaških baz tam, pred pragom ZDA. Več let je opozarjal EU in NATO, naj pustijo Ukrajino nevtralno pa so se norca delal iz njega. Poglejte kakšne zahteve ima za vzpostavitev miru.
Se nihče ne spomni kakšna je bila reakcija pri Kubi, ko je hotel Brežnjev namestiti baze tam? Zelo malo je manjkalo, da ni prišlo takrat do atomskega spopada, rezultat vsega je bila vzpostavitev rdečega telefona Washington - Moskva.
Američani širijo svojo demokracijo na območjih z nafto in drugimi zemelskimi dobrinami pa se nihče ne zgraža, ko namesto urejenih režimov nastane kaos anarhije, ko enako stori kdo drug pa cel svet v zrak. Ameriškim vojakom za nobeno svinjarijo, ki jo storijo na tujih tleh, kot okupatorji, ne sme sodit mednarodno sodišče, drugim lahko. Ob bombardiranju Srbije so dokazano uporabljali umazane bombe pa nič.
Ne gre za simpatiziranje z Rusi, gre za enakovredno obravnavo vseh možnih policajev, ki bi delali red po svetu. NATO je predvsem vojaška organizacija, v kateri ima prevladujoč položaj ZDA in rad bi videl državo, ki bi si želela oporišča v svoji bližini, če ni članica.
Amere boli qurac za demokracijo, gre jim izključno za njihov interes, predvsem črpanje dobrin in izvoz orožja in farmacevtskih izdelkov, večina drugega imajo pa tako Kitajci, razen razvoja in patentov, ki so v ZDA in vse ostale zavirajo v razvoju.
Se nihče ne spomni kakšna je bila reakcija pri Kubi, ko je hotel Brežnjev namestiti baze tam? Zelo malo je manjkalo, da ni prišlo takrat do atomskega spopada, rezultat vsega je bila vzpostavitev rdečega telefona Washington - Moskva.
Američani širijo svojo demokracijo na območjih z nafto in drugimi zemelskimi dobrinami pa se nihče ne zgraža, ko namesto urejenih režimov nastane kaos anarhije, ko enako stori kdo drug pa cel svet v zrak. Ameriškim vojakom za nobeno svinjarijo, ki jo storijo na tujih tleh, kot okupatorji, ne sme sodit mednarodno sodišče, drugim lahko. Ob bombardiranju Srbije so dokazano uporabljali umazane bombe pa nič.
Ne gre za simpatiziranje z Rusi, gre za enakovredno obravnavo vseh možnih policajev, ki bi delali red po svetu. NATO je predvsem vojaška organizacija, v kateri ima prevladujoč položaj ZDA in rad bi videl državo, ki bi si želela oporišča v svoji bližini, če ni članica.
Amere boli qurac za demokracijo, gre jim izključno za njihov interes, predvsem črpanje dobrin in izvoz orožja in farmacevtskih izdelkov, večina drugega imajo pa tako Kitajci, razen razvoja in patentov, ki so v ZDA in vse ostale zavirajo v razvoju.
Delo krepa človeka
solatko ::
kuall - Rusofil te je naredu, boli pa resnica.
Anti Janšist sem od kar ga poznam, ko se je grebu v mladinski organizaciji in je bil zaljubljen v prejšnji sistem (kar se opazi še danes, saj se je kot mladi komunistek navadil večino tega, kar počne danes poleg paranoje in shizofrenije, predvsem pa revanšizma do soborcev v partijskih vrstah, ki so pravi čas spoznali, da je v Janezu prevelik Stalinov vpliv).
Da se nisem hotel cepit, se je izkazalo za pravilno odločitev, torej ne bom umrl zaradi cepiva, covid pa me očitno ne mara.
Rusov na splošno ne maram, že zato, ker so bili v košarki veliko časa boljši od nas, ne moreš pa mimo dejstev, ki kažejo na vzroke Putinove napadalnosti do Ukrajine. Seveda EU, ZDA in NATO ne bojo nikoli priznali, da Putina niso jemali resno, tako, kot ne jemljejo resno kitajskih opozoril. Ne more bit na svetu samo politika, ki je všeč ZDA, ostali pa kot papagaji ponavljat njihove agende. Se iz covid krize niste nič naučil?
Anti Janšist sem od kar ga poznam, ko se je grebu v mladinski organizaciji in je bil zaljubljen v prejšnji sistem (kar se opazi še danes, saj se je kot mladi komunistek navadil večino tega, kar počne danes poleg paranoje in shizofrenije, predvsem pa revanšizma do soborcev v partijskih vrstah, ki so pravi čas spoznali, da je v Janezu prevelik Stalinov vpliv).
Da se nisem hotel cepit, se je izkazalo za pravilno odločitev, torej ne bom umrl zaradi cepiva, covid pa me očitno ne mara.
Rusov na splošno ne maram, že zato, ker so bili v košarki veliko časa boljši od nas, ne moreš pa mimo dejstev, ki kažejo na vzroke Putinove napadalnosti do Ukrajine. Seveda EU, ZDA in NATO ne bojo nikoli priznali, da Putina niso jemali resno, tako, kot ne jemljejo resno kitajskih opozoril. Ne more bit na svetu samo politika, ki je všeč ZDA, ostali pa kot papagaji ponavljat njihove agende. Se iz covid krize niste nič naučil?
Delo krepa človeka
kow ::
Najbolj tragično je, da bojo sedaj spet rjavi najbolj najebali. Čisto vsakič ko se mi plemeniti borimo za širjenje demokracije in svobode.
'We need bread': fears in Middle East as Ukraine war hits wheat imports
In pa, bliža se čas setve, semen ni... gaming stol generali seveda ne mislijo na jutri ker o temu ne govorijo po neodvisnih medijih.
'We need bread': fears in Middle East as Ukraine war hits wheat imports
In pa, bliža se čas setve, semen ni... gaming stol generali seveda ne mislijo na jutri ker o temu ne govorijo po neodvisnih medijih.
gruntfürmich ::
upam da se zavedaš da delnice firm ne sledijo tako lepo krivulji surovin...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
feryz ::
Vojni dobičkar, pač.
Več trupel bo, več boš dobil.
Pazi, da boš zadel vrh. Če se dogovorijo za premirje, bo jeba.
Več trupel bo, več boš dobil.
Pazi, da boš zadel vrh. Če se dogovorijo za premirje, bo jeba.
Aldi v nemčiji omejuje nakup jedilnega olja
https://www.infranken.de/ueberregional/...
Majhna cena...
https://www.infranken.de/ueberregional/...
Majhna cena...
Unchancy ::
Ta pravi se pohajo na masti.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47989 (15747) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 53779 (20892) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 211579 (138288) | endelin |