Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
feryz ::
Aldi v nemčiji omejuje nakup jedilnega oljaZato ker ga kupujejo v cisternah. V primerjavi z dizlom je pol cenejši. Še več.
https://www.infranken.de/ueberregional/...
Majhna cena...
l0g1t3ch ::
SE na strehi, EV v garaži, polna skrinja mesa, polna shramba testenin, riža, moke in ostalih osnovnih živil.
Pa velik vrt in kmetija staršev.
Tak d če kdo kaj rab, bomo pomagal.
Vse setavine imam.
Ampak samo če boš prej na YT objavil posnetek kako rečeš slava ukrajini, smrt putinu.
Tako kot se pri krstu odrečeš hudemu duhu, se boš pri meni odrekel putinu.
Ampak samo če boš prej na YT objavil posnetek kako rečeš slava ukrajini, smrt putinu.
Tako kot se pri krstu odrečeš hudemu duhu, se boš pri meni odrekel putinu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
voss_ ::
Jaz: Se odpoveste putinu?
D3m, stremetski: Se odpovem.
Jaz: In vsem njegovim delom?
Jaz: In vsemu njegovemu napuhu?
Drugače ne bo dunajca.
Jaz: In vsem njegovim delom?
Jaz: In vsemu njegovemu napuhu?
Drugače ne bo dunajca.
feryz ::
Ma kaj jokate, svet se dobesedno utaplja v naprintanem denarju.
Izgleda da bo veliko večji problem, kako ga zapraviti, ne pa koliko kaj stane.
Ker kmalu ničesar več ne bo. Po nobeni ceni.
Izgleda da bo veliko večji problem, kako ga zapraviti, ne pa koliko kaj stane.
Ker kmalu ničesar več ne bo. Po nobeni ceni.
Mr.B ::
Grem po olje in piščančje zrezke.
Ta vikend delam dunajce.
Ruski medved v kratkem.
Pa pravi dunajc je telečji. Samo reveži uporabljajo piščanca.
Pri prkatično 100% samozadostnosti , bodo lačni ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Kaj pa evri? A bomo kaj pretapljali?
1.25 grams of Nickel in a Nickel
A gram is 1/907185 of a ton
(1.25 grams / nickel ) * (1/907185 tons/gram) * (100000 $/ton) = 0.13778887437
Your looking at 14 cents worth of metal in a 5 cent coin.
*It is illegal to melt coins down for their metal*
1.25 grams of Nickel in a Nickel
A gram is 1/907185 of a ton
(1.25 grams / nickel ) * (1/907185 tons/gram) * (100000 $/ton) = 0.13778887437
Your looking at 14 cents worth of metal in a 5 cent coin.
*It is illegal to melt coins down for their metal*
McMallar ::
Kje si pa dobil tole? A gram is 1/907185 of a ton
Saj ne, da napaka precej vpliva na izracun ampak vseeno...
Saj ne, da napaka precej vpliva na izracun ampak vseeno...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
A tržnico so Rusi že odprli?
Ne skrbi, sedaj bodo v evropi nehali proizvajati bioetanol, ker bodo rabili poljscine za futer evropejcev. no cena bo sla gor. Verjetno se bo pa vodka p9cenila.
A bojo tudni naftni lobiji kaj zategnili pas ko je kriza in se moramo vsi žrtvovati?
Ja se bos ze privadil, dolg zadnjih dveh let, je potrebno nekje odplacat. Ce je za to lahko kriv Putin zakaj ne.
Potem samo ne smejo Rusije odrezat od socialnih medijev, ker koga boü pa potem krivil, da redneki volijo Trumpa.
Kapitan Jack ::
Torej, ce prav razumem, bo kmalu sranje karkol dobiti po normalni ceni. Naj grem potem v banko vzet nek mini kredit in si privoscit tisto kar sem si mislil cez ene 2 leti za isti denar. Namrec takrat bom kurca lahko naredil to kar planiram.
Mislim, jaz resno sprasujem. Hotu sem vzet ene 30jurjev, ker mam ene nedokoncane projekte v bajti. Najprej sem mislu pocakat in sparat ene 2 leti, samo ko vidim te podrazitve res nisem siguren, ce bo prisparano kaj vredno cez 2 leti.
Se sam ne vem ali naj vzamem kredit in ga odplacujem. Okrog 5k bi blo obresti. Na ene 5 let sem mislu.
Se sam ne vem ali naj vzamem kredit in ga odplacujem. Okrog 5k bi blo obresti. Na ene 5 let sem mislu.
Noben ne ve kaj bo, sam se moraš odločiti. Tudi težko je primerjati s kakšnimi drugimi vojnami ker še med ww2 ni bilo takih sankcij kot smo se sedaj vsi enoglasno odločili za Rusijo.
Cene bodo sle gor, to ze vsi vidimo na vseh podrocjih. Pa tud na surovine se caka. Rabu bom pa veliko lesa, stanovanjski aparati...
c3p0 ::
SE na strehi, EV v garaži, polna skrinja mesa, polna shramba testenin, riža, moke in ostalih osnovnih živil.
Kje pa so baterije?
Ameri so zdaj nekje na $4 za galono. To je manj kot 1€/liter. In jokajo. Se je za zamislit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
energetik ::
Kapitan Jack je izjavil:
Mislim, jaz resno sprasujem. Hotu sem vzet ene 30jurjev, ker mam ene nedokoncane projekte v bajti. Najprej sem mislu pocakat in sparat ene 2 leti, samo ko vidim te podrazitve res nisem siguren, ce bo prisparano kaj vredno cez 2 leti.Šparaj v zlatu, ne pa fiatu.
vires in numeris
Miki N ::
Pa saj malo pomankanja bi bilo čisto dobro za splošno populacijo. Ko bo ovca lačna, bo končno začela malo tuhtati. Jaz sem že (pred)lani rekel v zvezi z Rono: dokler bodo kalorije in dopamin se bo blejanje nadaljevalo.
Sparkxl ::
Kapitan Jack je izjavil:
Cene bodo sle gor, to ze vsi vidimo na vseh podrocjih. Pa tud na surovine se caka. Rabu bom pa veliko lesa, stanovanjski aparati...
Kar neenkrat smo pozabili, da je vse bilo v razsulu že pred to vojno. Inflacija, dobavne verige, pomanjkanje surovin,... Vse to smo že imeli. Vojna je dala samo en hiper pospešek. In to se ne bo kmalu končalo, vojna gor ali dol . Jaz bi na tvojem mestu vzel kredit zdaj takoj in nabavil vse kar rabim.
Lahko ti povem iz vidika proizvodnega podjetja kaj se dogaja. Lani smo dobivali obvestila dobaviteljev, da zvišujejo za x procentov, cenik velja pol leta. Zadnji teden dobivamo obvestila, da cene veljajo max 3 dni!!! Pod pogojem, da bodo material sploh dobili.
Čaka nas inflacija in pomanjkanje vsega v epskih razsežnostih
energetik ::
Ja, glede surovin se strinjam, če jih rabiš za bodoči projekt na bajti, magari vzeti kratkoročni kredit pa nabavit.Kapitan Jack je izjavil:
Kar neenkrat smo pozabili, da je vse bilo v razsulu že pred to vojno. Inflacija, dobavne verige, pomanjkanje surovin,... Vse to smo že imeli. Vojna je dala samo en hiper pospešek. In to se ne bo kmalu končalo, vojna gor ali dol . Jaz bi na tvojem mestu vzel kredit zdaj takoj in nabavil vse kar rabim.
Lahko ti povem iz vidika proizvodnega podjetja kaj se dogaja. Lani smo dobivali obvestila dobaviteljev, da zvišujejo za x procentov, cenik velja pol leta. Zadnji teden dobivamo obvestila, da cene veljajo max 3 dni!!! Pod pogojem, da bodo material sploh dobili.
vires in numeris
Sem videl eno primerjavo da 50 let nazaj si za x količino srebra lahko kupil avto in danes lahko za isto x količino srebra kupiš primerljiv sodoben avto.
sniff ::
Kapitan Jack je izjavil:
Mislim, jaz resno sprasujem. Hotu sem vzet ene 30jurjev, ker mam ene nedokoncane projekte v bajti. Najprej sem mislu pocakat in sparat ene 2 leti, samo ko vidim te podrazitve res nisem siguren, ce bo prisparano kaj vredno cez 2 leti.
če ga boš lahko odpplačeval (imaš nekaj prišparanega za odplačevanje let+ obrokov in/ali služba ni ogrožena) ga vzami. Stanovanjskega boš verjetno dobil na dobro fix obrestno mero. Ob inflaciji boš na dobrem z vidika nakupa materiala sedaj, ter odplačevanjem obrokov kredita
Služba je bistveno. Če delaš v Krki ne bi jemal kreditov
Ali pa če delaš v avtomobilski industriji tudi raje ne
Ali pa če delaš... šit
Ali pa če delaš v avtomobilski industriji tudi raje ne
Ali pa če delaš... šit
solatko ::
Pa se smejite kako je bilo v yugi, ko je primanjkovalo določenih artiklov.
Delo krepa človeka
Da takrat se jih nismo mogli privoščit/uvoziti.
V-i-p ::
stremetski: kje je taka cena?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
endelin ::
Jaz se smejim komentarju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
enemon ::
Kapitan Jack je izjavil:
Si predstavljaš, da se zapre ruski plin? Lahko pokopljemo slovensko industrijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 48804 (16562) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 54996 (22109) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 215135 (141844) | endelin |