Forum » Na cesti » Menjava avtomobila in nateguni
Menjava avtomobila in nateguni
SilverRose ::
Ne kupujem in ne prodajam, vendar prosim za pomoč.
Pred dobrim mesecom dni sem se odločila za menjavo avtomobila. Starega sem pustila avtohiši, sama pa vzela novega. Sedaj pa sem svojega starega našla na avtonetu in tukaj se začne problem. Namreč informacije, ki so jih napisali pod opis vozila ne držijo in me zanima ali je možno, da se kako ukrepa. Mislim, da je to kaznivo in oni seveda samo čakajo, da pride nekdo in avto kupi, potem bojo pa težave.
Hvala za vsak nasvet.
Pred dobrim mesecom dni sem se odločila za menjavo avtomobila. Starega sem pustila avtohiši, sama pa vzela novega. Sedaj pa sem svojega starega našla na avtonetu in tukaj se začne problem. Namreč informacije, ki so jih napisali pod opis vozila ne držijo in me zanima ali je možno, da se kako ukrepa. Mislim, da je to kaznivo in oni seveda samo čakajo, da pride nekdo in avto kupi, potem bojo pa težave.
Hvala za vsak nasvet.
Horas ::
ja kaj si pa pričakovala, mislim... kaj te briga kaj bojo oni naprej. raje se za svojga novega brigaj, tudi za njega so te verjetno kaj nalagali.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: mujek ()
delavec44 ::
ja kaj si pa pričakovala, mislim... kaj te briga kaj bojo oni naprej. raje se za svojga novega brigaj, tudi za njega so te verjetno kaj nalagali.
Bedak. Čisto prav, da jih prijavi, če oglašujejo njen avto s prevrtenimi kilometri ali zamolčanjem napake. Vse take avtohiše bi morali zapreti, ne pa da je divji zahod.
Karen ::
Objava oglasa in avtohiše je pač javno dostopen podatek, za razkritje lumparije te nihče ne more uspešno tožit. Drugače pa prijava na tržni inšpektorat z dokazili, organ mora posredovati, pa v precejšnjih težavah bodo. Gre namreč za kaznivo dejanje goljufije. Tudi policija mora odreagirati, tudi če je prijava anonimna. Bodo že dobili podatke o prejšnjem lastniku.
zobnik ::
Vi ste avto prodal to ni več vaša skrb, kdor bo kupil je to njegova skrb, maš malo morje mehanikov da pred nakupom pregledajo avto.
M-XXXX ::
Vi ste avto prodal to ni več vaša skrb, kdor bo kupil je to njegova skrb, maš malo morje mehanikov da pred nakupom pregledajo avto.
Seveda da to ne drži. Veš za kaznivo dejanje goljufije, naloga vsakega je, da se to prijavi.
Da se vse pusti tako kot je lahko zagovarja samo nekdo, ki kaj takega dela.
Likalnik ::
če bi bilo manj takih kot si ti...bi imeli mi vsi ostali zelo malo težav z nateguni na področju avtomobilizma.....trenutno pa vsak kateri se odloči, da bo kupil rabljen avto mu ob tem gre par let življenja...ker kupiti rabljen avto je v današnjih časih velik stres....glede na to, da nikoli ne veš kako hudo boš nategnjen
FoxKnox ::
Katere informacije o stanju vozila ne držijo ? Morebitno okvaro so morda odpravili z zamenjavo rezervnega dela, manj prevoženih km od dejanskih pa je kaznivo dejanje. Ampak , ob prijavi si ti glavna priča, ki svoje pričanjen na morebitnem sojenju dokazuje z fizičnimi dokazi. Se ti da s tem ukvarjati
Da pa porihtan avto prodajajo za par k€ dražje je pa normalno, saj so ga od tebe poceni odkupili.
Da pa porihtan avto prodajajo za par k€ dražje je pa normalno, saj so ga od tebe poceni odkupili.
c3p0 ::
Problem je, da nategunom ni nič hudega, tudi če jih dobijo. Sklepam, da gre za prevrtene kilometre.
Če bi pa en tak črno na belem dokazan nateg pomenil ogromno kazen in prepoved poslovanja, bi bila zgodba druga.
Slovenska balkanska mentaliteta je pa vidna že v tem threadu.
Če bi pa en tak črno na belem dokazan nateg pomenil ogromno kazen in prepoved poslovanja, bi bila zgodba druga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Problem je, da nategunom ni nič hudega, tudi če jih dobijo. Sklepam, da gre za prevrtene kilometre.
tako je....morali bi, ko se dokaže, da gre za goljufijo (prevrteni kilometri) konkretno sankcionirat in prepoved nadaljnega poslovanja....potem bi bila zgodba čisto drugačna....ampak očitno to ni nobenmu v interesu, da se zadeva uredi.
Danes žal ne moreš nobenemu prodajalcu avtomobilov (tudi drugih stvari) pa naj si bo to uraden prodajalec (avto hiša) ali pa privat...
jaz v današnjih časih...kupim avto samo še nov ali pa od sorodnikov/znancev od katerih avto poznam...in vem kaj so z njim delali....vse ostalo je lahko velik riziko.
c3p0 ::
Jaz sem nabavil iz Nemčije, pa le leto starega. Tu ni nekega prostora za paklarijo, lahko pa seveda tudi naletiš.
bobiii16 ::
Pa dajmo že enkrat povedat za kateri avto gre, ni potrebno omeniti avtohiše, bomo že našli avto
wcpapir ::
Dosti več v življenju dosežeš in dosti bolj si uspešen, če se ne ubadaš z uničevanjem drugih ter ubadanjem s tem, ampak delaš na svoji kreativnosti ter stvareh, ki te veselijo.
Če ti je destrukcija pogoj za ustvarjanje v tvojem življenju, so to znaki, da potrebuješ pomoč, gre za težko obliko psihičnih težav povezanih s tesnobo in potem svoj vir teh težav projecirate na preostali svet.
V tvojem zapisu ni bilo razbrati, da je s tvojim avtomobilom kaj narobe, torej težave sploh ni in jo iščeš. Vrjetno če bi prodajalec pisal resnico in povedal kakšen človek je bil prejšnji lastnik, ga v življenju nebi prodal, tako da predlagam, da ga peljete na večerjo, ker vas je rešil avtomobila (ki ga mimogrede s svojim odnosom do sveta nikoli nebi prodali). Razmislite, v bistvu vam je delal uslugo in vam jo še dela. Vzel je riziko na svoja pleča. Laže za vas, da vam ni treba...
Če ti je destrukcija pogoj za ustvarjanje v tvojem življenju, so to znaki, da potrebuješ pomoč, gre za težko obliko psihičnih težav povezanih s tesnobo in potem svoj vir teh težav projecirate na preostali svet.
V tvojem zapisu ni bilo razbrati, da je s tvojim avtomobilom kaj narobe, torej težave sploh ni in jo iščeš. Vrjetno če bi prodajalec pisal resnico in povedal kakšen človek je bil prejšnji lastnik, ga v življenju nebi prodal, tako da predlagam, da ga peljete na večerjo, ker vas je rešil avtomobila (ki ga mimogrede s svojim odnosom do sveta nikoli nebi prodali). Razmislite, v bistvu vam je delal uslugo in vam jo še dela. Vzel je riziko na svoja pleča. Laže za vas, da vam ni treba...
Pac-Man ::
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
bbbbbb2015 ::
Seveda da to ne drži. Veš za kaznivo dejanje goljufije, naloga vsakega je, da se to prijavi.
Da se vse pusti tako kot je lahko zagovarja samo nekdo, ki kaj takega dela.
Goljufijo lahko prijavi samo nekdo, ki je oškodovan. Če ta OP ni oškodovan, naj pusti vse skupaj pri miru.
GupeM ::
Če je bilo z avtom nekaj narobe, pa so to popravili, potem ne gre za goljufijo.
Če podajajo napačne informacije, kot so prvi lastnik (pa to ne drži), redno servisiran (pa avto servisa ni videl do takrat), garažiran (pa je ves čas stal na prostem), nekaramboliran (pa je bil skoraj totalka), potem je zelo težko dokazati, da ne gre za napako pri vnosu oglasa.
Če pa gre za prevrtene kilometre ali kaj podobnega, kjer se z marsa vidi, da ne gre za napako, pa je zadeva res zrela za prijavo.
OP se pa seveda lahko gre "pozanimat za nakup avta," pa bo kar naenkrat OP tudi "oškodovanec." Prijaviš poskus goljufije.
Če podajajo napačne informacije, kot so prvi lastnik (pa to ne drži), redno servisiran (pa avto servisa ni videl do takrat), garažiran (pa je ves čas stal na prostem), nekaramboliran (pa je bil skoraj totalka), potem je zelo težko dokazati, da ne gre za napako pri vnosu oglasa.
Če pa gre za prevrtene kilometre ali kaj podobnega, kjer se z marsa vidi, da ne gre za napako, pa je zadeva res zrela za prijavo.
OP se pa seveda lahko gre "pozanimat za nakup avta," pa bo kar naenkrat OP tudi "oškodovanec." Prijaviš poskus goljufije.
bbbbbb2015 ::
Prijavo lahko narediš *ŠELE*, ko ti nastane škoda. Torej mora avto kupiti, skleniti pogodbo in ga plačati.
*POTEM* lahko gre na policijo ali na tožilstvo. Potencialna škoda ni škoda.
Furbo ::
Fak kolk nedolžnih sem jaz že prijavil bolhi, moral bi počakati, da nastane škoda.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Karen ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Prijavo lahko narediš *ŠELE*, ko ti nastane škoda. Torej mora avto kupiti, skleniti pogodbo in ga plačati.
*POTEM* lahko gre na policijo ali na tožilstvo. Potencialna škoda ni škoda.
Bedarija povprečnega Slo-techovskega nabijalca... če bi kdaj odprl Kazenski zakonik bi pri vrsti kaznivih dejanj (tudi goljufije) lahko videl, da piše "poskus je kazniv...".
Škoda je lahko le en element kaznivega dejanja, pa pogosto ni.
Primer:
/sarcasm on/Če ustreliš taščo ne nastane škoda, pa boš vseeno sedel :-)/sarcasm off/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
Ahim ::
Ob ogledovanju stanocvanj so v eni agenciji predlagali, da priblizno pol kupnine za stanovanje dostavimo v gotovini (napeljevanje k utaji davka zaradi fiktine nizje cene). Klical sem na FURS, kjer so me parkrat prevezali in na koncu smo prisli do zakljucka, da ne bodo nic ukrepali. Policija pa lokalna itak o takih zadevah ne ve nic, dali so mi nek drugi kontakt kjer je otem mozakar razlozil, da tudi oni ne bodo naredili nic, lahko pa jim na e-mail napisem povzetek, pa "bodo imeli zabelezeno". Zalostno, a slovenska realnost par let nazaj. Danes mislim da je se manj interesa karkoli narediti because covid & pootin
Kličeš, dokler se nekaj ne zgodi. Gre za poskus goljufije oz za poskus utaje davka in je policija dolžna ukrepat. Tako kot je dolžna ukrepat, če kličeš, da ima sosed preveč na glas glasbo.
Odkar se na trgo množijo preprodajalci kot podgane in brezveze menjat avto kr tko na izzi. Kdo pa ma še čas posluašt te barabce kak ti lažejo v glavo, se jih nažreš podolgem in počes....z vsem spoštovanjem do resnih prodajalcev, ki ti povejo stanje avta po telefonu in tako je tud v živo....ampak takih je malo.
DamijanD ::
Men je še prodajat avto smotano. Sploh, če ima avto velik km, te takoj razni "skalperji" napadejo...
Ko prodajaš, ti švercarji kličejo in težijo, pride pogledat on, čez pol ure kliče njegov kolega švercar in pride gledat in zbija ceno, pol pa še tretji švercar, vsi se poznajo, sam zbijajo ceno....škoda časa. Pride 4 kupec nek kao normalen pa s seboj prpeljejo avtomehanika za avto vreden XXX evrov in gledajo in gledajo kot da kupujejo avto za 15 jurjev.
Toti be*akov se nažreš
Toti be*akov se nažreš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
norTip2 ::
SilverRose je izjavil:
Ne kupujem in ne prodajam, vendar prosim za pomoč.
Hvala za vsak nasvet.
LEGIT zajebal spet cel slo tech, fucking troll zabit
in vi bebci še odgovarjate
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Bobo95 ()
Ob ogledovanju stanocvanj so v eni agenciji predlagali, da priblizno pol kupnine za stanovanje dostavimo v gotovini (napeljevanje k utaji davka zaradi fiktine nizje cene). Klical sem na FURS, kjer so me parkrat prevezali in na koncu smo prisli do zakljucka, da ne bodo nic ukrepali. Policija pa lokalna itak o takih zadevah ne ve nic, dali so mi nek drugi kontakt kjer je otem mozakar razlozil, da tudi oni ne bodo naredili nic, lahko pa jim na e-mail napisem povzetek, pa "bodo imeli zabelezeno". Zalostno, a slovenska realnost par let nazaj. Danes mislim da je se manj interesa karkoli narediti because covid & pootin
seveda, da se danes to dogaja...kolega ravno za vikend gledal en stanovanje...kjer mu je nepremičninska agentka rekla, če lahko na pogodbo napišejo nižjo ceno...razliko pa plača v gotovini.....zato, da bo imel prodajalec manj davka na dobiček za plačati....ampak tu mora kupec biti pameten (ker bo on v primeru prodaje plačal toliko več davka...razen, če spelje postopek na isti način kot trenutni prodajalec)
kakorkoli....če že kdo to možnost ponudi, potem se vsaj imej kot kupec kaj od tega...da ti spusti ceno ali, da ti da parking zraven.
uglavnem...žalostno, da se to dogaja praktično že skoraj pri vsaki nepremičnini...in je del normalnega poslovanja.
ginekk ::
seveda, da se danes to dogaja...kolega ravno za vikend gledal en stanovanje...kjer mu je nepremičninska agentka rekla, če lahko na pogodbo napišejo nižjo ceno...razliko pa plača v gotovini.....zato, da bo imel prodajalec manj davka na dobiček za plačati....ampak tu mora kupec biti pameten (ker bo on v primeru prodaje plačal toliko več davka...razen, če spelje postopek na isti način kot trenutni prodajalec)
Pa še ona klasična, ko to agencija vpraša: "a bi napisali v pogodbo, da je 20k vrednost premičnin (pohištva), da ne bo toliko davka za prodajalca".
Pač NE!
Pa še ona klasična, ko to agencija vpraša: "a bi napisali v pogodbo, da je 20k vrednost premičnin (pohištva), da ne bo toliko davka za prodajalca".
Pač NE!
ja, točno tako je bilo tukaj...da bi vpisali ceno pohištva:)
težava je samo ena...da je trenutno tako malo stanovanj na trgu, da tudi, če ti agenciji rečeš ne...in da zahtevaš, da se celoten znesek napiše v pogodbo....takoj za tvojim ogledom bo prišel Janez kateri bo pa rekel, da ni problema....na koncu si ti brez hiše/stanovanja...še posebno, če si dobil/našel kakšno ugodno varianto...takrat praktično na vse pristaneš samo, da dobiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
MrStein ::
Načeloma lahko prijaviš... ampak... glej zgornje sporočilo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
ginekk ::
Jaz sem jim nazadnje rekel ne, pa tudi banka je imela svoje za povedat, ker sem pač vzel kredit.
Prodajalec bo plačal manj davka, na koncu pa zlahka ta davek plača recimo kupec. Predstavljaj si da moraš ob neplanirano hitri prodaji stanovanja plačat kapitalski dobiček. In tu se bo gledala razlika med nakupno in prodajno ceno, nikogar ne bo zanimalo tvojih 20k za pohištvo.
Isto glede zavarovanja vrednosti, ipd. Pač ne.
Prodajalec bo plačal manj davka, na koncu pa zlahka ta davek plača recimo kupec. Predstavljaj si da moraš ob neplanirano hitri prodaji stanovanja plačat kapitalski dobiček. In tu se bo gledala razlika med nakupno in prodajno ceno, nikogar ne bo zanimalo tvojih 20k za pohištvo.
Isto glede zavarovanja vrednosti, ipd. Pač ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 36857 (25141) | zobnik |
» | Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18340 (14199) | BRBR |
» | goljufije z prikazom prevoženih kilometrov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 41028 (36426) | imagodei |