Forum » Na cesti » Visokotlačni čistilnik za domačo uporabo
Visokotlačni čistilnik za domačo uporabo
rsroki ::
Pozdravljeni,
že nekaj časa si ogledujem in tuhtam kateri visokotlačni čistilnik za domačo uporabo(torej občasno pranje avtomobila,kosilnice, terase...) bi naj kupil. Osnova mi je da naj ne bi bil predrag, a vseeno dokaj kvaliteten, majhen in cenovo v rangu tam do okrog 100 €. V mislih imam ta dva:
- https://www.mimovrste.com/visokotlacni-...
Ne vem pa če je Kaercher še vedno top izbira (čeprav imam servis tudi v mojem kraju) ali pa so tudi ostale firme nekje v istem rangu (npr. Bosch). Prosim za kašen nasvet glede tega.
že nekaj časa si ogledujem in tuhtam kateri visokotlačni čistilnik za domačo uporabo(torej občasno pranje avtomobila,kosilnice, terase...) bi naj kupil. Osnova mi je da naj ne bi bil predrag, a vseeno dokaj kvaliteten, majhen in cenovo v rangu tam do okrog 100 €. V mislih imam ta dva:
Ne vem pa če je Kaercher še vedno top izbira (čeprav imam servis tudi v mojem kraju) ali pa so tudi ostale firme nekje v istem rangu (npr. Bosch). Prosim za kašen nasvet glede tega.
rsroki
..glede znamke je verjetno vseno katera je..ker deli so po večini iz kitajske..mogoče edino katero celo sestavijo v EU..bolj me je zanimalo če ima kdo izkušnje z Kaercherji ali res držijo malo dlje kot ostali ali pa je pač tako kako imaš srečo
rsroki
d4vid ::
Kupi v lidlu, imaš vsaj 3 leta garancije.
Sem ene 10 let imel lidlov parkside za 100€, pa je potem zacela pistola spuscat, pa sem se zagnal v nakup karcher k4. No, na karcherju je zacela pistola puscat po enem letu.
Naslednjic kupim parkside.
Sem ene 10 let imel lidlov parkside za 100€, pa je potem zacela pistola spuscat, pa sem se zagnal v nakup karcher k4. No, na karcherju je zacela pistola puscat po enem letu.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
..saj bi kupil tudi v Lidlu ali kje drugje, samo imam neke darilne bone, pa bi jih rad porabil (na tej spletni strani kot sem napisal) - zanimivo, pred leti sem imel neko italijansko zadevo, pa je isto po malo več kot enem letu crknila pištola, ki je potem bila dražja kot celi aparat. Kaj pa izkušnje z drugimi znamkami ?
rsroki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rsroki ()
njyngs ::
Dostkrat začnejo pištole in drugi členi puščat, ker ljudje po koncu uporabe ne sprostijo pritiska iz cevi/pištole/sistema. To potem povzroča pritisk na vse dele (motor, cevi, pištola, tesnila,...) in precej hitreje se kompletna zadeva uniči.
krucymucy ::
Imam ze nekaj let od omega air. Malce drazji ampak kvaliteten, kovinska crpalka, tako da ne poci vsake dve leti kot poceni kärcher.
Machete ::
Včasih je problem samo v slabih spojih. Razšraufat vse skupaj pa še enkrat pazljivo in namoč nazaj sestavit. Ok, če je nek počeno, pa nimaš kaj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Kärcher je na slabem glasu predvsem zato, ker ljudje na podlagi cene kupujejo k5, k4, k3 ali nižje. K7 ki ima zares kovinsko pumpo je druga zadeva. Nam služi doma že leta in leta. Se splača pozanimat direktno pri serviserjih kateri model ima kovinsko pumpo in kaj se najmanj kvari ter kupit tisto zadevo. Seveda še bolje, če daš kak € več za model iz profesionalnega programa. Pa za dolgoročno delovanje WAP-a ga je potrebno tudi redno vzdrževati. Večina ljudi sploh še ni slišala za vzdrževanje pri teh napravah, lažje je špukat čez firmo potem, ko zadeva odpove.
styrian ::
Tistmu ki kupuje bi svetoval naj kupi takšnega z bobnom za cev, ker drugače je tisto navijanje nočna mora.
sloxl8 ::
Pri osnovnih modelih je skoraj vseeno, ker je naprava precej lahka in je cev tako toga, da pri navijanju na boben premikaš celo ohišje.
d4vid ::
Dostkrat začnejo pištole in drugi členi puščat, ker ljudje po koncu uporabe ne sprostijo pritiska iz cevi/pištole/sistema. To potem povzroča pritisk na vse dele (motor, cevi, pištola, tesnila,...) in precej hitreje se kompletna zadeva uniči.
Vedno, ampak res vedno, sem sprostil pritisk, ker mi je jasno to, kar si napisal.
Kärcher je na slabem glasu predvsem zato, ker ljudje na podlagi cene kupujejo k5, k4, k3 ali nižje. K7 ki ima zares kovinsko pumpo je druga zadeva. Nam služi doma že leta in leta. Se splača pozanimat direktno pri serviserjih kateri model ima kovinsko pumpo in kaj se najmanj kvari ter kupit tisto zadevo. Seveda še bolje, če daš kak € več za model iz profesionalnega programa. Pa za dolgoročno delovanje WAP-a ga je potrebno tudi redno vzdrževati. Večina ljudi sploh še ni slišala za vzdrževanje pri teh napravah, lažje je špukat čez firmo potem, ko zadeva odpove.
Ja kaj, a K2-K5 pa ni karcher, al kaj?
Ce lidlov dela za 1/3 cene, bi moral tud karcher.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
ginekk ::
Moj glas tudi za K7 oziroma primerljivega s kovinsko črpalko.
Pa tudi pere (pretok in pritisk) neprimerno bolje kot tisti mali za 100 eur.
Vedno, ampak res vedno, sem sprostil pritisk, ker mi je jasno to, kar si napisal.
Ja kaj, a K2-K5 pa ni karcher, al kaj?
Ce lidlov dela za 1/3 cene, bi moral tud karcher.
Ti verjamem, da si. Glej treba se sprijaznit, da so poceni modeli pač poceni modeli - znamka gor ali dol. Žal je tako, da tudi k4 in k5 z plastičnimi oz. delno plastičnimi pumpami nista to kar bi morala biti. Sem že uporabljal kake drage modele ki so 1000+€... šele takrat vidiš kakšne igračke so razni k2, k3, k4 in podobni ekvivalenti. Se pa strinjam, da bi moral Karcher za ceno 300€ ponuditi več kot pa 150€ lidl roba.
..torej glede na napisano je vseeno kaj kupim...samo bi bilo boljše da je notri kovinska črpalka.... prejšnjega sem imel takega da se cev navijala (poceni jajca)..ne hvala, je razpadalo ob vsakem navijanju..vedno bolj se nagibam bolj k drugim firmam kot Karcherju...
rsroki
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 31000 (3002) | Zvezdica27 |
» | Ugoden visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20659 (4639) | celje |
» | Kateri Karcher/visokotlačni čistilnikOddelek: Loža | 12639 (3820) | Pandorumx5 |
» | Kakšen visokotlačni čistilec kupiti?Oddelek: Loža | 29274 (10126) | kuglvinkl |
» | Visokotlačni čistilecOddelek: Loža | 14817 (10281) | LeXani |