Forum » Loža » Čakanje na pričetek dela vmes pa druga služba
Čakanje na pričetek dela vmes pa druga služba
KG-348 ::
Pred kratkim sem zamenjal službo ampak z delom začnem šele malo čez 2 meseca. Dobil sem še eno priložnost za delo drugje, kjer bi pričel takoj po zdr. pregledu. Imam namen ostati pri prvem podjetju ampak sem mislil ta čas delat drugje in po poskusni dobi ne podaljšat. Imel bom torej 2 zdr. pregleda. Zanima me če je kdo tako že delal in če imam lahko kje težave
GupeM ::
Ali imaš z novim podjetjem že sklenjeno pogodbo? Če da, potem imaš lahko težave, razen če se v novem podjetju strinjajo s tem.
Če pogodbe še nimaš, se z "začasnim" podjetjem dogovori, da boš pač delal samo dva meseca. Če jim to ustreza, greš delat. Če ne, pač ne. Običajno je poskusna doba vsaj 3 mesece (ni pa nujno), tako da če jim ne misliš povedat, da bi delal samo dva meseca, jih moraš nekako prepričat, da ti dajo dvomesečno poskusno dobo. Kar jim bo že takoj sumljivo.
Dvomim pa, da bi "začasnemu" podjetju bilo v interesu, da ti plačajo zdr. pregled in tečaj varnosti pri delu, če boš tam delal tako malo časa.
Če bi te zaposloval jaz in bi imel primerno delovno mesto za samo dva meseca, bi te zaposlil, ampak bi ti že v štartu dal plačo nižjo za ceno zdr. pregleda in varstva pri delu. Razen če bi nujno rabil nekoga za dva meseca. Potem bi seveda plačal več.
Kakorkoli, najbolje je, da se iskreno pogovoriš s podjetjem. Več kot ne ti ne morejo rečt :)
Če pogodbe še nimaš, se z "začasnim" podjetjem dogovori, da boš pač delal samo dva meseca. Če jim to ustreza, greš delat. Če ne, pač ne. Običajno je poskusna doba vsaj 3 mesece (ni pa nujno), tako da če jim ne misliš povedat, da bi delal samo dva meseca, jih moraš nekako prepričat, da ti dajo dvomesečno poskusno dobo. Kar jim bo že takoj sumljivo.
Dvomim pa, da bi "začasnemu" podjetju bilo v interesu, da ti plačajo zdr. pregled in tečaj varnosti pri delu, če boš tam delal tako malo časa.
Če bi te zaposloval jaz in bi imel primerno delovno mesto za samo dva meseca, bi te zaposlil, ampak bi ti že v štartu dal plačo nižjo za ceno zdr. pregleda in varstva pri delu. Razen če bi nujno rabil nekoga za dva meseca. Potem bi seveda plačal več.
Kakorkoli, najbolje je, da se iskreno pogovoriš s podjetjem. Več kot ne ti ne morejo rečt :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Invictus ::
Poskusna doba je odvisna od zahtevnosti del, in je zdaj za zahtevnejša dela celo 6 mesecev.
Ne moreš podpisati dveh kolektivnih pogodb. Najprej moraš nekje dati odpoved, z jasnim datumom zaključka, od takrat lahko delaš na novem podjetju.
Ne moreš podpisati dveh kolektivnih pogodb. Najprej moraš nekje dati odpoved, z jasnim datumom zaključka, od takrat lahko delaš na novem podjetju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
sci3nc3 ::
Ker je govora o zaposlitvi, še moje vprašanje. Slučajno sem našel obrazec "Soglasje kandidata za preverbo izobrazbe in delovnih izkušenj".
Vir: https://www.informiran.si/survey.aspx?c...
Kolikor imam izkušnje, potencialni delodajalci izkušnje radi preverjajo pri nekdanjih delodajalcih, ki jih navedeš v CV_ju. Nikoli še nisem dobil v podpis tegale obrazca pa so me delodajalci vseeno preverjali pri preteklih delodajalcih.
Kako je sedaj s tem: Bi moral s potencialnim delodajalcem skleniti kakšno soglasje, da lahko preverja moja znanja in izkušnje? Zanima me pravni vidik. Ker če prav razumem, je prav temu namenjen tale obrazec.
Vir: https://www.informiran.si/survey.aspx?c...
Kolikor imam izkušnje, potencialni delodajalci izkušnje radi preverjajo pri nekdanjih delodajalcih, ki jih navedeš v CV_ju. Nikoli še nisem dobil v podpis tegale obrazca pa so me delodajalci vseeno preverjali pri preteklih delodajalcih.
Kako je sedaj s tem: Bi moral s potencialnim delodajalcem skleniti kakšno soglasje, da lahko preverja moja znanja in izkušnje? Zanima me pravni vidik. Ker če prav razumem, je prav temu namenjen tale obrazec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sci3nc3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je dovoljeno na tak način iskati kadre (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9069 (5835) | Meizu |
» | Plačilo službenega zdravniškega pregledaOddelek: Loža | 14261 (3363) | KG–348 |
» | Ali lahko delodajalec preveri kandidata za zaposlitev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15294 (11676) | harmony |
» | Sporazumna odpoved (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21368 (16756) | St235 |
» | odpovedOddelek: Loža | 9780 (6917) | bozicek |