Forum » Loža » OŠ Fizika naloga pospešek
OŠ Fizika naloga pospešek
tomlin ::
To ni matematični dokaz, navedel si zgolj računski postopek. Je zelo preprost- pravijo mu tudi algeberski dokaz.
Raptor F16 ::
To ni matematični dokaz, navedel si zgolj računski postopek. Je zelo preprost- pravijo mu tudi algeberski dokaz.
Matematik pa teoretični fizik še nikoli nista naredila delujočega letala.
Kot tudi ti nisi postregel z boljšo rešitvijo iz podanih podatkov.
Toliko o tem.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
StarMafijec ::
tomlin ::
Končno!
Odštejte prvo od drugega: (op. 9.999…zapis je isto kot z dec. vejico 9,999…
Rešimo enačbo 9x =9/:9 po pravilih za prenašanje (reševanje enačb), torej x=9:9=1 et voila!
p.s.: ampak dobro plonkaš @ mafiozo :-)
StarMafijec je izjavil:
Izvedi dokaz, da je 0,999999.............. = 1
x = 0.9999...
10x = 9.999...
10x - x = 9.999... - 0.9999...
9x = 9
x = 1
Odštejte prvo od drugega: (op. 9.999…zapis je isto kot z dec. vejico 9,999…
Rešimo enačbo 9x =9/:9 po pravilih za prenašanje (reševanje enačb), torej x=9:9=1 et voila!
p.s.: ampak dobro plonkaš @ mafiozo :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()
solatko ::
Aston_11 - Sem pozabil, da ti moram narisat, bom drugič. Vsako gibanje je posledica delovanja sile, vendar naloga ne zahteva tega. Žogo je pač premaknila brca, lahko bi jo vodni top, zračna pihalka,..... Kaj vse eni počnejo, da bi izpadli pametni.
Delo krepa človeka
StarMafijec ::
hamez66 ::
Aston_11 - Sem pozabil, da ti moram narisat, bom drugič. Vsako gibanje je posledica delovanja sile, vendar naloga ne zahteva tega. Žogo je pač premaknila brca, lahko bi jo vodni top, zračna pihalka,..... Kaj vse eni počnejo, da bi izpadli pametni.
A nisi ti govoril o nekih 0.8 sekunde in nas pošiljal v osnovno šolo? Še vedno čakam na razlago tvojih komentarjev.
Smrekar1 ::
Osnovnošolcu bi rad pomagal, a sem iz forme.
Muči naju naloga:
Nogometaš brcne žogo, da odleti s hitrostjo 25m/s. Kolikšen je pospešek žoge med brco, če je bila žoga v stiku z nogo 8 tisočink sekunde?
Si že poskusil 25 m/s deliti z 0,008 sekunde?
Pri fiziki moraš vedeti samo dve stvari: kakšne enote rabiš na koncu in če računaš energije bo zraven še faktor 1/2. Stvari zmnožiš tako, da bodo enote v redu in to bo to.
Taktika deluje tudi v srednji šoli in na faksu (razen če študiraš Fiziko) do vključno kvantne mehanike vsaj tako dobro, da boš še vedno zdelal. OŠ in SŠ bo to zadoščalo za odl(5), faks nekje za db(7).
Pomaga sicer tudi znanje računanja z ulomki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
hamez66 - 0,008 - napaka, tisti, ki se v malenkosti ne zaletavajo in vidijo v napisanem bistvo, kljub kakšni tipkarski napaki, takih vprašanj ne postavljajo. Kaj naj ti odgovorim drugega kot, tipkarska napaka.
Delo krepa človeka
hamez66 - 0,008 - napaka, tisti, ki se v malenkosti ne zaletavajo in vidijo v napisanem bistvo, kljub kakšni tipkarski napaki, takih vprašanj ne postavljajo. Kaj naj ti odgovorim drugega kot, tipkarska napaka.
No, če zgrešiš za faktor 100, obenem pa napišeš tako, da kar nekaj ljudi ne razume kaj si sploh želel napisati, potem nas ne pošiljaj v osnovno šolo, ane? Lahko pa sam malo obdelaš slovenski jezik in pa matematiko.
In ne, tu ne gre za malenkost, ker je bilo največ debate okoli tega, ali je 0.01s oz 0.008s realen podatek ali ne, ti pa si prišel ven s številko 0.8s, ki nima nobene zveze z realnostjo. Ampak ja, boš spet malo zafilozofiral, kako si ti kul ane? "Tipkarska napaka".. :))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
In ne, tu ne gre za malenkost, ker je bilo največ debate okoli tega, ali je 0.01s oz 0.008s realen podatek ali ne, ti pa si prišel ven s številko 0.8s, ki nima nobene zveze z realnostjo. Ampak ja, boš spet malo zafilozofiral, kako si ti kul ane? "Tipkarska napaka".. :))
Za znanstveno zapisovanje še niste slišali?
Žoga je bila v stiku z nogo 8x10-3 s. Ti zapisi 0,00000....08 sekunde so način kako zafrkavaš folk na raznih višješolskih programih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
hamez66 - Blagor ti, ker nisi še nikoli v življenju nič po pomoti narobe napisal, se opravičujem za napako. Vredu?
Delo krepa človeka
Za znanstveno zapisovanje še niste slišali?
Žoga je bila v stiku z nogo 8x10-3 s. Ti zapisi 0,00000....08 sekunde so način kako zafrkavaš folk na raznih višješolskih programih.
Zakaj bi pri 0.008 uporabil znanstveno zapisovanje? Ne vem no, pomoje vsak vidi 3 ničle, med katerima je decimalna pika, ter kaj ima to zveze z vsem skupaj?
hamez66 - Blagor ti, ker nisi še nikoli v življenju nič po pomoti narobe napisal, se opravičujem za napako. Vredu?
Ne, ne bo.
Vsi delamo napake in človek se zmoti. Ti si nas pa arogantno pošiljal v osnovno šolo, in jaz sem na to odreagiral. V enem tednu sem že drugič opazil to, da imaš težave z računanjem, pa sem zdaj opozoril. Opravičilo ni potrebno, mi nič ne pomaga, tudi to, ali razumeš moj komentar ali ne, ni bistvenega pomena. Nimam nič proti tebi, tako da uživaj še naprej.
Zakaj bi pri 0.008 uporabil znanstveno zapisovanje? Ne vem no, pomoje vsak vidi 3 ničle, med katerima je decimalna pika, ter kaj ima to zveze z vsem skupaj?
Ker 0,008 v novi vrstici rado postane 0,08 ali 0,0008.
Še dobro, da v kriptu ni novih vrstic. Če tam vložiš 100k namesto 10k, se že pozna.
V glavnem, nima veze to s čimerkoli. Takoj, ko je solatko napisal svoj komentar, sem dal pod njegov komentar 2 vprašaja, ampak sem ga moral potem čez čas še enkrat vprašati, kaj je hotel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
blay44 ::
In zakaj ne more pospeševati do zvočne hitrosti?
Ter zakaj hitrost nogice pade na polovico?
Kolikšen je max. pospešek ob stiku 0.1 sek in ob začetni hitrosti nogice 50m/s ->km/h.
To bi bilo ta pravo, ne pa kreg.
Ter zakaj hitrost nogice pade na polovico?
Kolikšen je max. pospešek ob stiku 0.1 sek in ob začetni hitrosti nogice 50m/s ->km/h.
To bi bilo ta pravo, ne pa kreg.
cvalsr ::
Hehe, koliko pametovanja o oslovi senci.
Če bi pazljivo prebrali in malce pomislili, preden naskočite tipkovnico...
"""Nogometaš brcne žogo, da odleti s hitrostjo 25m/s. Kolikšen je pospešek žoge med brco, če je bila žoga v stiku z nogo 8 tisočink sekunde?"""
To je čisto v redu TEORETIČEN šolski primer. Za učenje teorije. "Če ...!" Saj ne piše, da je to dejansko primer iz prakse. Čeprav bi bilo seveda bolje, da bi bil realen, od učiteljev kar nekako ne pričakujem, da bi bili dobri praktiki. Biti morajo predvsem dobri pedagogi.
Pismo, sem spet popravljal tiskarskega škrata. Zakaj mi skoraj praviloma zamenjuje O in I med seboj? Pogosto tudi U in I, druge črke precej manj. ?
Če bi pazljivo prebrali in malce pomislili, preden naskočite tipkovnico...
"""Nogometaš brcne žogo, da odleti s hitrostjo 25m/s. Kolikšen je pospešek žoge med brco, če je bila žoga v stiku z nogo 8 tisočink sekunde?"""
To je čisto v redu TEORETIČEN šolski primer. Za učenje teorije. "Če ...!" Saj ne piše, da je to dejansko primer iz prakse. Čeprav bi bilo seveda bolje, da bi bil realen, od učiteljev kar nekako ne pričakujem, da bi bili dobri praktiki. Biti morajo predvsem dobri pedagogi.
Pismo, sem spet popravljal tiskarskega škrata. Zakaj mi skoraj praviloma zamenjuje O in I med seboj? Pogosto tudi U in I, druge črke precej manj. ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
Ja ampak takole na uč izgleda, da je 0.008s čisto realen čas stika med nogo in žogo, iz česar sledi, da je pospešek malo čez 3km/s^2 je realen. Tako da tudi tisti, ki pravijo, da je naloga samo teoretična in da je v praksi drugače, verjetno (po mojem mnenju) nimajo prav. To se je dalo prebrati tudi v tistem dokumentu, ki ga je nekdo linkal in je eden izmed prvih zadetkov na googlu.
Evo še en videoposnetek:
Najprej z 20x upočasnitvijo, potem 40x in na koncu 80x. Sem dal hitrost predvajanja 0.25 in štopal, koliko časa je žoga v stiku. Žoga je v stiku recimo 4 sekunde, faktor upočasnitve je pa 4x80=320. 4 sekunde deljeno z 320 = 0.0125s, kar nakazuje na to, da je bila naloga postavljena pravilno tako v teoretičnem smislu kot v smislu, da so številke prave tudi v praksi.
Evo še en videoposnetek:
Najprej z 20x upočasnitvijo, potem 40x in na koncu 80x. Sem dal hitrost predvajanja 0.25 in štopal, koliko časa je žoga v stiku. Žoga je v stiku recimo 4 sekunde, faktor upočasnitve je pa 4x80=320. 4 sekunde deljeno z 320 = 0.0125s, kar nakazuje na to, da je bila naloga postavljena pravilno tako v teoretičnem smislu kot v smislu, da so številke prave tudi v praksi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov najhitrejši superračunalnik trikrat hitrejši od predhodnika (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17802 (14166) | pegasus |
» | Uporovna žicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5709 (5117) | mirator |
» | Seminarska naloga-hitrost nogometne žogeOddelek: Šola | 1932 (1768) | alexa-lol |
» | Odzivni čas v nanosekundahOddelek: Omrežja in internet | 1416 (1142) | Spc |
» | naloga - vesoljska postaja in astronavtOddelek: Šola | 1605 (1381) | Zero0ne |