» »

Word pisave v OpenOffice(Linux)?

Word pisave v OpenOffice(Linux)?

--Switch-- ::

Lp.

Imam en problem ker se moja družina noče prilagodit na Linuxe, moram Linuxe prilagodit njim. Problem je v tem da, nujno rabim fonte kot so Times New Roman, Arial in podobne v OpenOfficu! Slišal sem za TrueType pa za FreeType? Imam pa Mandrake 9.1 in OpenOffice 1.1. Lepo bi prosu nekoga da mi lepo razloži kako in kaj, ker bom če ne moral še enkrat Windowse dat gor oziroma se bom mogu zajebavat s CrosXOver(ki ni brezplačen), da usposobim Microsoft Word. Tudi Wine ne pride v upoštev ker ne dela vse kot bi moralo. Lepo bi vas prosu če ne greste takoj na google, vtipkate FreeType in mi potem date link do faqa...ali kaj podobnega! Ker znam to tudi sam!

Hvala!

Gandalfar ::

msttfcorefonts :)

stran na ben.reser.org

dr.J ::

Hm, kdaj so jih naredili free?

Nekaj časa so bili free za download z enega M$ strežnika, potem pa so to možnost ukinili.

para! ::

Hehe, pa ne mi rečt, da niso ti fonti že avtomatsko nameščeni?

Joj...
Death before dishonor!

Gandalfar ::

Jazz: saj ne morejo bit, ce so pa avtorsko zasciteni?

para! ::

S strani Microsofta?
Death before dishonor!

Gandalfar ::

Jazz: Microsoft je naredil fonte .. torej so njegovi in se jih distribuira glede na licencno pogodbo.

jlpktnst ::

Ne spoznam se sicer na licenciranje, vendar mi lahko razložite ali je dovoljeno da nekdo naredi fonte ki izgledajo enako sam (ne prekopira, samo posnema)?

LP

Gandalfar ::

Je mogoce, drugace ne bi imeli mljone fontov po sistemu. Mislim pa da je problem narediti kvalitetne fonte. Sicer obstaja veliko free fontov pa tudi nekaj komercialnih, ki so bili kasneje izdani pod GPL licencno ampak nekaterim so se vedno najbolj vsec Microsoftovi. Stvar osebne preference in verjetno nepoznavanja alternativ..

--Switch-- ::

Gandalfar hvala za link sicer jih še nisem probal inštalirat ampak bom to storil v kratkem. Meni osebno te pisave niso nič posebnega, problem je v tem da ma brat veckrat za napisat kako seminarsko ali kej drugega za šolo in mu skoraj vedno določijo kakšna mora biti pisava(ponavadi je times new roman).

Že da ne odpiram nove teme:

Kaj mi lahko nekdo pove kako naj zaprem program(aplikacijo) ki se mi "obesi" pod linuxi? Pri win daš ctr+alt+del pri linuxih pa verjteno kej vpišeš v konzolo ali ne? Se opravičujem za taka bedasta vprašanja sem pač še novinec na tem področju!

:8)

der_Alte ::

ce imas KDE pozeni ... hmm Sistemski cuvaj KDE (ksysguard), ki je navadno vezan na kombinacijo tipk Ctrl + Esc, kjer izberes proces in ga ubijes. seveda pa lahko v lupini uporabis ukaza kill -9 pid (process id, ki ga vidis z orodjem top) ali pa killall -9 imeprograma, s tem da, killall pobije vse instance dolocenega programa... previdnost ni odvec

roscha ::

Der_Alte, naj te malo popravim oz dopolnim.

ukaz top ti pokaže DEL procesov, in ni nujno da je "obešen" program med njimi. Top se uporablja bolj za pregled resourcov. Boljše je uporabljati ukaz ps. ta ti pokaže VSE procese, le switche je treba dodat. Moja "priljubljena" kombinacija je: ps aux.

Ukaz kill [št PIDa] poizkusi normalno terminirat določen proces. kill -9 [PID] ga ubije, to naredi na silo, torej naj bi to kombinacijo uporabljal v primeru daje aplikacija popolnoma ponorela in sam kill ne zaleže. Killall terminira, oz. pobije vse procese z določenim imenom. Sam ga nikoli še nisem uporabil, ni potrebe...

der_Alte ::

jasno... ps.. ne vem, kaj sem mislu, je pa ponavadi obesen program viden v top, ker se zacikla in nekak... hlasta za procesorjevimi cikli :)
ampak kill -9 je pa kar potreben, ker ce programa ne more zapret niti tako, da pritisnes gumb "Zapri" upravljalnika oken... mogoce bi prej poskusil s kill -11, kill PID pa ne bo deloval.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[php][python][linux] kill script

Oddelek: Programiranje
71557 (1403) DeeJay
»

Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11018585 (17157) novuporabnik
»

Linux- kako ubijem program ?

Oddelek: Operacijski sistemi
191361 (1215) Tomay
»

linux BASH programiranje

Oddelek: Operacijski sistemi
91649 (1496) 64202
»

Suse 9.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
664768 (4054) moj_nick

Več podobnih tem