» »

Disk iz računalnika v zunanje ohišje

Disk iz računalnika v zunanje ohišje

kl877 ::

Zdravo,

kupil sem nov SSD disk ker mi na trenutnem primankuje prostora. Zanima me če je možno, da bi kar formatiral na novi disk, starega pa vstavil v zunanje ohišje in potem prekopiral na novega kar potrebujem, ter nato disk formatiral?

Ima Win10 po defaultu kakšno enkripcijo ali lahko do datotek dostopam brez problema?

Lep pozdrav in hvala za pomoč!

gddr85 ::

lahko, s kakim programom pač kloniraš OS/boot particijo oz. lahko tud cel disk, če imaš dovolj placa na ssdju..

Nič ne bi kloniral. V računalnik bi dal nov disk in naredil clean install operacijskega sistema. Deluje tudi v tem primeru?

JeBelaCesta ::

ja dela, predhodno si samo izvozi kake certifikate
lep pozdrav iz višav ;-)

Han ::

Če si se že odločil za svežo namestitev, razmisli o Windows 11.

Kolikor vem ni kompatibilen z mojim računalnikom. Imam cca 5 let starega prenosnika.

hojnikb ::

kl877 je izjavil:

Kolikor vem ni kompatibilen z mojim računalnikom. Imam cca 5 let starega prenosnika.

Je kompatabilen. Sam z rufus pripravi image.
#brezpodpisa

Zanimivo. Dejansko o W11 nisem niti razmišljal, saj sem mislil da je nekompatibilen z mojim računalnikom - tako mi je javilo tudi Microsoftovo orodje za ugotavljanje kompatibilnosti.

Me pa zanima kako je W11 porihtan? Lahko pričakujem kakšne težave s kompatibilnostjo programja in gonilnikov? Računalnik rabim za delo in nimam ne časa, ne volje da bi se ubadal s stvarmi ki na W10 delajo out of the box... Prav tako nisem opazil niti ene novosti na W11 ki bi jo potreboval oz. bi jo pogrešal na W10.

Win11 je dodelan Win10 v preobleki. Če se že zdaj prijaviš v sistem z M$ računom, bo Win11 optimalno "zadovoljen". Nekaj funkcij so dodali, nekaj odvzeli. Če te bo zmotil spremenjen Start meni, imaš na voljo StartAllBack, v katerem lahko izbiraš med Win7, 10 in 11 stilom.

Mene je prepričal, Canon skener z Win7 šoferji (vklopljena kompatibilnost) deluje brezhibno. Skaliranje so še nekoliko izboljšali. Velik plus je sistemski "dark theme", ki ga podpira tudi Office 2021.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Super, hvala za pomoč Han. Bom probal 11, nazaj pa tako lahko grem vedno če bo za to potreba. Zanima me zgolj še katero opcijo izbrati pri generiranju USB-ja z Rufusom. Standard ali Extended? Kolikor vem moj računalnik nima TPM-ja tako da verjetno Extended?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kl877 ()

Extended. Od kod imaš ta ISO?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 11 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
26847749 (191) crniangeo
!

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1099183000 (325) joez7
»

Windowse 11 bo mogoče ročno namestiti tudi na starejše naprave

3613920 (9617) mtosev
»

Windows: po desetki vendarle enajstica (strani: 1 2 3 )

10732828 (24054) MrStein
»

Windows 11 pobegnil, Microsoft pripravlja dogodek (strani: 1 2 )

7819629 (12707) Lonsarg

Več podobnih tem