» »

Nova prijava v napravi Windows

Nova prijava v napravi Windows

polozweii ::

Od včeraj se je začelo dogajat da ko se logiram v gmail dobim varnostno opozorilo.
V gmail se že nekaj časa prijavljam le na enem računalniku.
Ima še kdo podobne težave, gre za virus ali kaj drugega?

ToniT ::

Saj ti napiše, s katerega računalnika si se prijavil. Potrdi, da si to ti (če si) in ne bo več opozoril.

Sedaj sem dobil klic iz tujine na katerega se nisem oglasil. Vidim da je mednarodna klicna številka +44 velika britanija. Je možno da je povezano s potrditvijo gmail ki sem jo opravil pred pol ure?

Skoraj 100% ne. Kličejo te iz Microsofta, ker imaš virus na računalniku.>:D

scipascapa ::

In dobrovoljno želijo tvoj money :)

ToniT je izjavil:

Skoraj 100% ne. Kličejo te iz Microsofta, ker imaš virus na računalniku.>:D

Kako si vedel?
Po ponovnem klicu sem se oglasil in je bila najprej ena ženska, po govorici ni bila angležinja.
Njena navodila:
Pritisnem Win+R in vpišem cmd
potem naj bi notri vpisal assoc ali nekaj podobnega

Postanem sumničav in mi da na telefon mlajšega tipa ki je imel indijski naglas.
Rekel naj inštaliram teamviewer da mi bo lahko dokazal da je res iz microsofta...

Na računalniku a imam infected file pa da rabijo ID računalnika...
Če ne da mi računalnik ne bo več delal in tudi naslednji ki ga bom kupil ne :)
Na koncu je obupal in prekinil brez adijo.

Kako je sploh prišel do moje telefonske? Kot bi bilo povezano s potrditvijo varnostnega gmail opozorila ki sem ga potrdil pol ure pred tem.

Je bilo varnostno sporočilo poslano iz originalnega naslova?
Google < no-reply @ accounts.google.com >
za: (mojemail) @gmail.com
datum: 16. dec. 2021, 11:11
zadeva: Varnostno opozorilo
poslano iz domene: gaia.bounces.google.com
podpisal/-a: accounts.google.com

Gejspodar ::

Zdravo,

Postanem sumničav

Tako pozno v "situacijo?" Presneto, a si zadnjih 10 let živel pod skalo? Delaš mogoče na takem področju, da so neznane mednarodne številke stalnica?

https://www.varninainternetu.si/

Lep pozdrav

Gejspodar je izjavil:

Presneto, a si zadnjih 10 let živel pod skalo? Delaš mogoče na takem področju, da so neznane mednarodne številke stalnica?
https://www.varninainternetu.si/
Lep pozdrav

No saj sem pomislil že na začetku ampak je lepo sovpadalo s potrditvijo dejavnosti na poslano googlovo varnostno opozorilo ki sem ga potrdil pol ure prej.

Ko si tako zelo na tekočem boš verjetno vedel povedat kje so dobili mojo telefonsko.
Je iz lastnosti zgoraj napisanega googlovega emaila možno razbrati da je naslov lažen?

Baja ::

ti kličejo cel spekter, 1000 se jih javi, kaksnega nategnejo.

Gejspodar ::

Kje so dobili tvojo telefonsko? Si kdaj kaj naročil preko spleta? Se registriral na kakšno spletno trgovino in za namene dostave vpisal svojo telefonsko številko? Si na Facebook/Google/LinkedIn vpisal svojo telefonsko za "varnost?"

Baja ::

No saj sem pomislil že na začetku ampak je lepo sovpadalo s potrditvijo dejavnosti na poslano googlovo varnostno opozorilo ki sem ga potrdil pol ure prej.

torej aktivnost na gmailu je bila tvoja, ali si potrdil kar nekaj kar je prislo na mejl?

Baja je izjavil:

torej aktivnost na gmailu je bila tvoja, ali si potrdil kar nekaj kar je prislo na mejl?

Kot rečeno sem potrdil varnostno opozorilo od googla o novi prijavi v napravi Windows.
Varnostna opozorila sem ponavadi dobival če sem se v gmail logiral v drugem računalniku.
Varnostno opozorilo sem dobil včeraj in danes -potrdil sem današnjega. Dobil sem čeprav se s tem gmail naslovom logiram že dolgo le na enem računalniku. Mogoče se je v moj gmail logiral ta ki me je danes klical iz tujine ker je med sporočili našel mojo telefonsko. Če je to res se lahko vprašam kje je dobil geslo.

Ali pa gre le za eno veliko naključje. Kot rečeno sem klic iz tujine dobil pol ure po potrjenem varnostnem opozorilu. Do sedaj takšnih klicev še nisem imel.

Han ::

Google ne kliče uporabnikov.

Ta klic zgolj slučajno sovpada z opozorilom Googla. In naslov s katerega je poslano opozorilo je pravi.

starfotr ::

2FA je treba vklopit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Previdno! Na pohodu je nova internetna prevara!

Oddelek: Informacijska varnost
52493 (1947) bili_39a
»

Potrditvena koda preko sms na gmailu

Oddelek: Informacijska varnost
93311 (2702) AndrejO
»

SpyEye e-bančni trojanec na voljo za Androida

Oddelek: Novice / Varnost
3211022 (9530) SkipEU
»

makro v excelu