» »

Virtualni sestanki - audio ali video?

Virtualni sestanki - audio ali video?

Wolfman ::

Pozdravljeni,
zanima me vase mnenje glede online sestankov. V sluzbi imamo nekajkrat tedensko online sestanke. Sam delam v razvoju in mi (razvojniki) med seboj uporabljamo zgolj zvok (saves bandwith, dela hitreje...), ostali oddelki pa imajo tudi videokamero.
Zadnje case so nam sefi zaceli teziti s tem, da moramo na sestankih tudi razvojniki imeti kamero, kar se mi zdi absurd. Razumem, da zelijo da izgleda kot da si "v zivo", ampak meni osebno ni vsec biti na kameri, sploh ko se uporablja nek sumljiv software a la Zoom, M$ teams, Google... Tudi z zunanjimi (partnerji), pa tudi privat, sem vedno brez kamere. Morda bo kdo rekel, da zmanjsuje kredibilnost, ampak pac, jebat ga. Morda sem samo jaz cuden. Kaksne so vase izkusnje oz. mnenja?

Scaramouche ::

Dokler nimaš več oseb na svoji strani ne bo delovalo, ponavadi ste nerdi tisti ki vam komunikacija ne leži,tako da boš moral postati bolj političen, lobiraj med svojimi in ko dobiš deset plus bo težka vsiliti!

Številke so pomembne!

Djuro ::

Mi imamo interno določeno, da so sestanki brez kamer. Je pa tako, da če želijo kamere jih pač imaš vklopljene. Ne razumem točno, v čem je težava. Sej, če bi se dobili v živo, bi te tut gledali. Te vsaj prisili, da pri delu od doma nisi cel dan v pižami.

Comandante ::

Mi vedno uporabljamo video, ker naredi stik malo bolj pristen. Tudi je uporabno, ce hoces ekipi pokazat kaksne mehanske dele, pa tudi screen share se ogromno uporablja.

Vendar pa v home office pravilih (ki jih vsak podpise, podpise jih tudi sefica kadrovske) izrecno pise, da uporaba kamere ni obvezna, ko delas od doma, ter da uporabe od tebe nihce ne sme zahtevati.

Lonsarg ::

Mi vklopimo kamere ce je bolj casual zadeva sem pa tja obcasno. Al pa ce z kom bolj redko kominiciras ala zunanji partner je naceloma lepo se malce pokazat..

Za ostalih cirka 3 ure dnevno ko sem v kontaktu z ostalimi pa audio only. 3 ure videa bi bila prehuda, kako bi potem vmes skakal po kuhinji in WCju ko se pogovarjam:)

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Pri nas (delam v razvoju) imamo vsakodnevne telekonference in to znotraj firme kot tudi z drugimi, zunanjimi partnerji. Načina dela v smislu uporabe video kamer nimamo predpisanega, samo kamer načeloma nikoli ne uporabljamo, deljenje zaslona je veliko pomembnejše. Video kamero uporabljamo samo, kadar je kakšna skupina v kateri od sejnih sob z telekonferenčnim sistemom, da se ve, kdo v danem trenutku v skupini govori (jasno, sejna soba je v telekonferenco prijavljena kot en uporabnik)...

To je že tako ustaljena praksa, da temu praktično ne posvečamo nobene posebne pozornosti...

Lp

Jože

Wolfman ::

Hvala za odgovore. Me zanima predvsem kaksne so prakse drugod. Sam neke dodane vrednosti ne vidim. Govorim seveda samo o videokameri, shared screen je dejansko uporaben feature in to mi ni problem uporabljat. Ravno tako nisem ves dan v pizami :)
Nimamo pa nikjer v pogodbi karkoli doloceno, samo nekdo se je pac sedaj spomnil da bo to kar naenkrat obvezno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wolfman ()

Mike_Rotch ::

Delo v remote podjetju kjer 1-2 uri na dan preživimo na klicih. Dogovor je, da je po defaultu kamera vklopljena. Sicer nihče ne komplicira, če kdo kdaj izklopi kamero ker dela v kafiču, na vrtu, ima zadaj otroke, je zmačkan od prejšnjega večera... Tudi pižame so včasih v igri.

IMHO video bistveno izboljša komunikacijo, čeprav včasih visiš sogovornika v low res in 10 fps. Še posebej v skupini kjer je na klicu več ljudi pa je težje priti do besede brez skakanja v besedo, če ni vizualnih znakov.

kuall ::

vidim, da ste pri vas težaki na obeh straneh: šefi in delavci.
če ti da navodilo, da moraš imeti kamero vklopljeno ne delaj zgage in jo imej vklopljeno.
ampak narobe je, da ti sploh šef teži s tem.
je pa lepo/zanimivo videti, ko ima kdo vklopljeno kamero.
zdej če imaš direktni stik s stranko in če si tak, kako se že reče, samoiniciativen oziroma imaš svojo firmo, potem boš še sam pokapiral, da se ti kamero splača vklopiti - bo več denarja.

mirancar ::

jaz tudi ne razumem zakaj majo ponekod fetiš na video klice. Moje mnenje je da je nepotrebno. Nimam nč prot če se kdo kdaj pokaže in nardi mal dobre volje, debilizem je ko to rata obvezno. Jaz bi jih definitivno trollal nazaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8817642 (13522) LeQuack
»

Telekonference in videoklici so za možgane naporni

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
174645 (2527) Okapi
»

Nakup digitalne video kamere

Oddelek: Kaj kupiti
353378 (2625) Calligula
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395094 (3933) Gwanaroth
»

Video prenos iz DV kasete na racunalnik!

Oddelek: Zvok in slika
121447 (1275) Tody

Več podobnih tem