» »

Nakup digitalne video kamere

Nakup digitalne video kamere

Melanholija ::

Lep pozdrav! Zanima me katera je p/p kamera v cenovnem razredu do max 800€ Nekako se ne morem odločiti ali naj vzamem takšno na trdi disk, ali na SD. Mora pa imeti zaslon na dotik, pa prosim z konkretnimi predlogi ter argumenti!

Melanholija ::

Canon kamkorder HF20 je moja izbira, kaj pravite?

krebs11 ::

A Sony pa ni v redu, trenutno mam sony na minidv,stara je 5 let, pa imam tudi namen kupit HD kamero pa se še odločam o HDD ali na notranji pomnilnik+kartice(memory stick, SD).Meni je še vedno bolj všeč sony, saj ima funkcijo, da lahko slikaš med snemanjem. Razmišljam med temi modeli: Cx106es,cx11e xr105e, xr200ve in sr11e. A ima že kdo katero od teh kamer in kakšno je njegovo mnenje? Na kartice se mi ne zdi slaba, je lahka, samo zanima me kolk spraviš na 8 ali 16 GB kartico v FH(16Mb/s),HQ(9Mb/s)in SP(7Mb/s).

vasquez ::

Pri sr11e je 20 minut posnetka v najvišji kvaliteti približno 2.5 GB.

krebs11 ::

Kakšna je razlika med canon hf20 in hf200?A že ima kdo to kamero, če jo ima, naj napiše, če se jo splača kupit.

krebs11 ::

Kaj pa sony cx11 ali pa podoben model,ki snema na kartico. Zanima me, kako dolgo lahko naenkrat brez da nehaš snemat sploh posnameš? Če je kartica fat32 gre največ gor 2GB velika datoteka, a mogoče posname več delov, tako kot dvd, ki ima velike datoteke po 1GB.

alsl ::

Jaz imam Canon HF100 že pol leta in sem z njo zadovoljen :))

Calligula ::

Canoni se najbolj splacajo ampak lanski modeli. Letosnji imajo slabso optiko notri.
Skratka splaca se HF10 in 11, HG10.

www.camcorderinfo.com kjer so Canoni po reviewih na vrhu pravi..

The new Canon HF20 comes from a highly-praised, award-winning pedigree. It is being marketed as a less expensive alternative to our 2008 camcorder of the year, the Canon HF11. For an MSRP of $899 ($300 less than the HF11), you get an HD camcorder that's stuffed with 32GB of internal flash memory and many of the features that made the HF11 such a popular choice for consumers. Be warned, however, Canon also did a fair amount of tinkering under the hood—and some of the results aren't pretty. Compared to its older sister, the HF20 is a significantly worse low light performer and it consistently measured high levels of noise in our testing.

Canoni so najboljsa izbira ampak lanski modeli.
Na www.geizhals.at Te pride HF10 http://geizhals.at/eu/a305280.html in potem dokupis SD kartico, ce rabis. HF11 ima samo malo vec spomina in je zelo precenjen glede na razliko v ceni med kamerama.

Mr_Globus ::

Oklevam.. kaj se bolj spača - disk ali SDkartica? Drugače sta hg20 in hf10 enaka v kvaliteti slike v slabši svetlobi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mr_Globus ()

Calligula ::

HF10, ki ima SD kartice in HG 10 zacuda v roki tehtata enako. Sva takrat s prodajalcem tehtala in je bila HG 10 100 Eurov drazja in imela 40 giga diska in le 1.5 cm v sirino vec. Zato sem vzel HG10.
HG20 je mislim da letosnji model in ima s tem slabso optiko od HG10. Se posebno v slabih svetlobnih pogojih.

40 giga doska je za 5 ur videa v najvisji kvaliteti. Kjerkoli bos kupoval recimo HG10 ali HF10 ali HF11 (se naceloma ne splaca, ker ima samo precenjen vgrajen flash spomin) se pogajaj za ceno.
Ces stari modeli ipd. Prodajalci itak ne vejo, da so boljsi kot novi. Skratka ponudi jim, da jim zalogo odvzames z rok. Recimo v trgovini ob Astri...

Meni so HG10 znizali ca zza 100 Eurov ze lani.

Mr_Globus ::

Na kolko bi se pol dalo shandlat hg10 alpa hf10 pri nas? Tolko da je primerljivo, kot da si jo naročim s tujine?

Aja pa še nekaj - obe imasta lučko za ponoči ane?

Calligula ::

Obe imata luc. Tezko recem za koliko, ker jih je bolj malo. Stopi do trgovine pri Astri in pogelej katero imajo na zalogi. Verjetno HF10. Potem pa probaj priti cim blize 500 Eurom.

Na Bolhi en HF10 prodaja kot novo za 700 Eurov. Ponudi mu 500 in ne odstopaj od teg razen za kakih 50 Eurov...

Pa malo tudi spremljaj camcorderinfo.com im rank tam. Lahko, da bo kak nov model kake druge firme primerljiv v kratkem.

Mr_Globus ::

Hvala :) Kako se pa kliče ta trgovina pri Astri?

Calligula ::

Foto besenicar.
Spletna trgovina je pa http://www.fotomarket.net/katalog/index...
in ni videt ugodno tko, da jim daj ponudbo...

Mogoce ti rata.

kacza ::

Pozdravljeni!

Da ne bom odpiral nove teme pišem kar sem. Iščem kamero v cenovnem razredu do 300€. Niso mi všeč miniDV kamere, saj gre presnemavanje na računalnik zelo počasi. Gledal sem HDD kamere, predvsem pa tole: PANASONIC SDR-H50EP-S...kako se vam zdi? Mi priporočate katero drugo?


Hvala za pomoč.

Lep pozdrav.

Calligula ::

http://www.bolha.com/oglas383054217/dig...

Tole snema v Full HD resoluciji. Kupis 8Gb SD kartico in si na konju. Se tisti Panasonic potem skirje. Pozabi standard definition kamere. Tisto je bilo za 20 stoletje. Pa ta nima ne kaset ne nic gibljivih delov razen opticnega zooma, ki je sicer samo 5 kraten ampak se drage imajo naceloma samo 10kratnega.

Imas kako leto ali dve potem bodo pa ze precej boljsi modeli precej ceneje kot so danes.

kacza ::

Kamera, ki sem jo sam omenil ima 42x optični zoom in bral sem, da je zoom kar pomemben faktor.

Pravtako sem pogledal posnetke na youtube, posnete s kamero, ki si jo omenil. Kolikor gledam, ima neko konstantno tresenje in pri premikanju rabi nekaj časa da fokusira...

Calligula ::

http://www.vimeo.com/3501591
Tukaj se je en malo igral z njo. To je kot Youtube in je mocno stisnjen video to tako, da je bolj misleno za videt kako je v low light, zvok, stabilizator in macro. Ta video NI dejanski video. Kamera snema precej boljse in to je mocno kompresirano zato kvadratki ipd.

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
Mislim, da je tule najceneje.

Calligula ::

Opticni zoom je super zadeva ampak, ko gre za primerjavo med HD in SD videom, SD izgubi ves smisel. Na LCD monitorju, LCD TVju, plazmi,... SD video pac nima kaj poceti. 42 kratni zoom pri HD kamerah se dolgo ne bo praksa. Prezahtevno.

Testi kjer je tresenje so prav, da se pokaze koliko je tresenja, ce pac treses, ce me razumes. Ker nima opticnega stabilizatorja kar je slabost ampak, ko imas tako kamero na to takoj zacnes bolj paziti in potem ni tak faktor. Vem, ker sem snemal z vsem zivim.

Sicer pa pri narocanju z spleta lahko zadevo vrnes v 15 dneh, ce ti kaj ni vsec. Skratka zal ti ne more biti. Probaj in bos pac potem videl, ce je OK. SD kamere pa danes nima vec smisla kupovati.

Karen ::

Jaz imam kak mesec tole Practico 5.4. Prej sem imel Sony-jevo MiniDV, pa me je presnemavanje motilo. Kar se tiče vgrajenega stabilizatorja je pri Praktici v primerjavi s Sony-jem za en k... Skratka se sploh ne more primerjati. Dejansko je Praktica za nezahtevno družinsko snemanje ok, za kaj več pa boš moral vzeti kaj boljšega. Nekako ji zamerim par stvari, ostalo je ok:
1. tale stabilizator slike (imenovan EIS v menijih) dela samo v načinu snemanja 720p. Se nisem poglabljal, ampak stabilizator je tako zanič (si videl na posnetku), da bi prisegel da je software-ski; to pomeni da pri 720p snema 1080p, pa potem software-sko v realnem času reže robove širše slike in zapisuje porezano vsebino.
2. pri 720p ločljivosti zapisuje izključno pri 60fps (ne moreš nastaviti na npr. 30fps
3. pri 1080p ločljivosti zapisuje le pri 30fps, pri tej ločljivosti pa ni mogoče vklopiti stabilizatorja EIS (odtod teorija pod 1)
4. Če priklopim kamero preko usb-ja mi je enostavno ne najde kot naprave, pa nikjer nobenih drajverjev, niti na CD-ju niti na spletni strani proizvajalca (res je da nisem temu posvetil niti 5 minut, ker gre preko čitalca kartic v notebooku hitreje).
5. Baterija se mi zdi sicer da gre relativno hitro, ampak nisem snemal več kot pol ure.
Slika v normalnih pogojih snemanja je relativno dobra. Aja, cena z 8GB kartico je bila pa tam ene 210€.
Upam da sem ti s tem pomagal do odločitve.
Ostalo je ok. Mislim da so FPS-ji sicer samo stvar software-a.

Calligula ::

Sam sem napisal, da nima stabilizatorjev, ker ima samo EIS (electronic image stabilizer), ki je vedno neuporaben. Tudi moj prvi Aiptek ni imel opticnega stabilizatorja. Malo moras pazit med snemanjem ampak se hitro navadis pazit na to.

Karen, splaca se ti tudi pogledat, ce je ze kak novejsi firmware zunaj. Sam bi predvsem gledal tudi, ce bo kdo delal kake custom firmware, ki bi recimo omogocali recimo predvajanje Blueray Ripov ipd..

Ce ti kamere ne zazna PC je 95% verjetno, da je kkriv software na PCju torej Windowsi. Hardware redko serje. Ta kamera se obnasa kot zunanji disk. Ce ti normalno zazna zunanje diske bi ti moralo tudi kamero. Probaj se na kakem PCju ali pa menjaj kamero.

Navadis se pac, da ne opletas prevec, ko snemas in je to to. Potem je dalec boljsa od tistega Panasonica. HD in SD sta pac neprimerljiva.

Karen ::

Se strinjam. Samo opozoril sem na te zadeve (sem jih poznal že pred nakupom). Na firmware tudi jaz čakam. Glede USB-ja sem sprobal na dveh mašinah, pa najde nov HW, vendar ga kao ne more inštalirat (pa noenih drajverjev). Sem se ravnokar spomnil da bi mogoče moral dati v kak "play mode" kamero, da bi našel napravo... bom še to probal. Ponavadi je kaka taka brezzvezna fora.
Sicer pa generalno gledano je to dober nakup za svojo ceno.

Calligula ::

Lahko, da mas res kje v meniju naj se obnasa kot USB disk ali kaj podobnega. Ali pa poslji mail na 5pik.si ker so oni uvoznik ali pa kar na praktica.de .

Pa fajn je, ker ce jo izgubis ali sesujes ni tak glavobol kot, ce unicis kako bolj zaresno zadevo.

nodrim ::

RTFM ;)

Furbo ::

Pa fino je kamero vklopiti, ko jo daš na usb. :))
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

JayKay ::

recimo Canonovo FS100 si moral obvezno priklopit na štrom, ko si hotel dol fajle pobrat.

Karen ::

DVC 5.4 sploh nima možnosti direktnega priklop:Pa na štrom, če se ne motim. Samo baterija... (ali pa se motim, nisem niti še pogledal - kot rečeno, skupaj sem se z njo igral ene 30 minut). Vklopil sem jo (usb zaznal unknown device), mogoče pa je ostala v načinu snemanja in ne pregledovanja. Bom pogledal ko pridem do nje (zdajle na vrtu na sončku z notebookom v roki se mi niti slučajno ne da v bajto sprobat:D, preveč lenoben press:P. SEj nisem čisti noob, ampak na tale preklop iz načina sneman ja v prikazovanje pa res nisem pomislil tistih 5 minut k sem drajverje iskal (princip če ne gre vzemi večje kladivo hehehe).

Evo še enkrat priklopil in če daš na play mode jo zazna kot removable disk, tako da ni problema. USB je pa hkrati tudi napajalni kabel, vsaj na priključku piše USB/DC. Torej deluje brezhibno brez drajverjev na XP-jih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karen ()

Calligula ::

To je fino pri Kitajckih, da vse dajo na USB in se tudi fila potem preko USBja lahko kjerkoli. Tudi telefone (se najcenejse) imajo take dol.

kacza ::

Kaj pa menite o tej kameri : Sony DCR-SR35E ? Izgleda še kar dobra, kolikor vidim videe na youtube so posnetki zelo kvalitetni...

Kakšna je razlika med optičnim stabilizatorjem slike in elektronskim stabilizatorjem slike ?

Hvala,

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kacza ()

Calligula ::

1. Elektronski stabilizator slike je bolj marketinska zadeva podobno kot digitalni zoom. Malekost v redkih situacijah pripomore ampak naceloma je crap.

2. Na Youtubu se ne gleda kvalitete slike.

3. Ta kamera je standard resolution. Skoda denarja.

mamomu ::

Preverjeno odlična! Prodajam fotrovo ( sploh ni snemal z njo, ker je "baje" za njega preveč komplicirano! ). Je nova!!
http://www.bolha.com/oglas383093647/dig...
mamomu j....!

Furbo ::

Dobra cena, glede na to da na alterju pišeš, da si dal zanjo 475€.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mamomu ::

Eno promocijsko za mene za 475, za fotra pa po 595,90!
mamomu j....!

Calligula ::

Ta kamera je Samsungova drazja in verjetno ne boljsa ali morda celo slabsa verzija Praktice. Pa predvsem je predraga.
Je pa pocasi za koga verjetno ze zanimiva opcijja Samsungov telefon Omnia HD, ki snema v 720p nacinu.
Drugo leto bo verjetno ze nekaj telefonov, ki bodo v Full HD snemali. To bo se zabavno. Ze zato se zdaj ne splaca veliko dajat za Full HD kamere srednjega ranga ipd.

mamomu ::

:)
Ti sploh veš kaj govoriš? Poglej si teste na internetu in potem govori bedarije. Ta kamera sigurno ni slabša od Praktice!
mamomu j....!

Calligula ::

Slabsa verjetno ni ampak nekaj mi pravi, da za veliko razliko v ceni ne ponuja nic kar bi bilo res koristno. Nima luci, nima opticnega stabilizatorja, nima vec opticnega zooma.. Ima precej gimmicksov, ki se lepo slisijo na marketinskem papirju a v praksi ne sluzijo nicemur. Za ta denar se ze nekaj pricakuje.Je simpaticna in kompaktna ampak za ta denar predraga.

Pa nisem nasel nobenega pametnega reviewa. Ce lahko kaksnega dobrega linkas le daj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
627303 (4467) surewood
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
353994 (2731) T-h-o-r
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
474826 (3157) Dead_Meat
»

katero poceni kamero kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
162740 (1135) JayKay
»

Katera HD kamera za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
82388 (2159) mamomu

Več podobnih tem