Forum » Loža » Uporaba macole
Uporaba macole
GupeM ::
Če imamo tukaj kaj fizičnih radnikov, me zanima, kako uporabljate macolo.
Primer 1:
Primer 2:
Jaz sem jo vedno uporabljal tako, kot kaže primer 1. Macolo je precej lažje dvigniti in lažje naciljati tarčo. Tudi sama pozicija telesa mi je bolj naravna, ker ga ne zvijaš toliko kot pri primeru 2. Si sploh ne predstavljam, kako bi zadel tarčo na način iz primera 2.
Primer 1:
Primer 2:
Jaz sem jo vedno uporabljal tako, kot kaže primer 1. Macolo je precej lažje dvigniti in lažje naciljati tarčo. Tudi sama pozicija telesa mi je bolj naravna, ker ga ne zvijaš toliko kot pri primeru 2. Si sploh ne predstavljam, kako bi zadel tarčo na način iz primera 2.
val46 ::
Praksa Gupe, praksa
To je kot pri vseh stvareh. Eden, ko jo drži vsak dan v rokah po par ur, bo lahko z njo delal kakor mu bo pašalo, en ko jo pa rabi morda 2h na leto, bo pač zabijal z njo tako kot na prvem filmu. Nič novega...pa ne sam v tem primeru, še marsikje je podobno.
To je kot pri vseh stvareh. Eden, ko jo drži vsak dan v rokah po par ur, bo lahko z njo delal kakor mu bo pašalo, en ko jo pa rabi morda 2h na leto, bo pač zabijal z njo tako kot na prvem filmu. Nič novega...pa ne sam v tem primeru, še marsikje je podobno.
PacificBlue ::
Nekoč sem z njo zabijal kole v bregu, pa zgrešil kol in se fajn usekal po notranjem sklepu gležnja.
Eden izmed redkih trenutkov, ko sem začel izgubljat zavest
Če rabim natancnost in da je večja višina je metoda st 1 najbolj primerna. Pa tudi bolj varna.
Če rabim natancnost in da je večja višina je metoda st 1 najbolj primerna. Pa tudi bolj varna.
IL_DIAVOLO ::
Z vidika same fizike/vzvoda je prvi seveda najbolj efektiven/najboljši force in za hrbet najmanj škodljiv.
Fizicki radniki seveda ne razmišljajo zraven, ko si uničujejo hrbet in mahajo macolo s 30% mocjo.
Fizicki radniki seveda ne razmišljajo zraven, ko si uničujejo hrbet in mahajo macolo s 30% mocjo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Raptor F16 ::
Prvi je dejansko pravilen način, ki z malo napora za telo dosega najboljši učinek. Tisto bebavo mahanje in uničevanje hrbta na drugem videu je tako kot da bi gledal začetnika v fitnessu ki niti tehnike ne obvlada. Učinka čisto nič, škode in nevarnosti za telo pa ogromno. Pa dobr, če 200 mujotov tko maha bo že prov ane ? Ja sam pričakuj da boš pred 40-im letom samo še za invalida.
Točno tako. Ljudje še bremen ne znajo dvignit brez da bi si hrbet uničeval, ker... "je tko laži pa hitrej". Pol pa jokat pa jamrat kako križ zvija.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Z vidika same fizike/vzvoda je prvi seveda najbolj efektiven/najboljši force in za hrbet najmanj škodljiv.
Točno tako. Ljudje še bremen ne znajo dvignit brez da bi si hrbet uničeval, ker... "je tko laži pa hitrej". Pol pa jokat pa jamrat kako križ zvija.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Praksa Gupe, praksa
Saj jaz znam, prakse imam kar nekaj. Sicer sem že nekaj let iz forme, včasih sem pa kar redno to počel.
Sprašujem zato, ker smo slučajno imeli eno debato, pa so nekateri trdili da se macolo uporablja tako kot kaže primer 2. Jaz bi si zlomil hrbet na ta način.
PacificBlue je izjavil:
Nekoč sem z njo zabijal kole v bregu, pa zgrešil kol in se fajn usekal po notranjem sklepu gležnja.
Jap, ni prijetno. Sem parkrat fasal po golenici. K sreči nikoli s polno silo.
Zelo fajn je pa tudi, če z macolo udariš predaleč naprej in zlomiš ročaj. Kako me je fotr enkrat napizdil, ker jo je lih na novo nasadil, jaz pa še neizkušen. Pa še daleč od doma sva bila :D
fikus_ ::
Če znaš vrteti macolo, je posnetek 2 čisto OK. Po možnosti z desno in/ali levo roko. Fitnes malo drugače.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
gruntfürmich ::
erika cortino si našel !!!!
LOLLL
LOLLL
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Nimam pojma kdo je to.
Si že poskusil kdaj? Tudi s primerom 1 ne boš spočit.
Če znaš vrteti macolo, je posnetek 2 čisto OK. Po možnosti z desno in/ali levo roko. Fitnes malo drugače.
Si že poskusil kdaj? Tudi s primerom 1 ne boš spočit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
fikus_ ::
Sem, z desno roko. Edino cilja ne zadanem vedno 100%
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Dokler je tarča nizko, še gre. Če je pa tarča kakšnih 120 - 130 cm visoko, pa pazi na gležnje in golenico :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | avto vžge in takoj ugasne ?!?Oddelek: Na cesti | 3810 (3500) | Baja |
» | Našel starinsko macoloOddelek: Loža | 4699 (2511) | </head> |
» | Irak zaradi izpitov tretji dan zapored za tri ure ugasnil internetOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5893 (3641) | HyperKiller |
» | SekiraOddelek: Loža | 8334 (6444) | Martin Krpan |
» | Kopanje jarkaOddelek: Loža | 12882 (11065) | Bananovec |