Forum » Loža » Dati odpoved in vzeti "year off"
Dati odpoved in vzeti "year off"
Cancer ::
Namen imam dati odpoved v službi in si vzeti "year off". To ni mišljeno kot poležavanje ampak izkoristiti čas za hobije in druge stvari, ki sem jih zaradi službe odlašal. Če se zadeve poklopijo bi lahko s hobiji zaslužil dovolj, da sploh v prihodnosti službe ne bi rabil iskati.
Denarja imam prihranjenega dovolj za eno leto brezskrbnega življenja, torej se izključno posvetim svojim stvarem, ne da bi rabil skrbeti še za finance. Če po enem letu z ničemer ne uspem, bi si službo zopet začel iskati.
Imam par vprašanj:
1. Je že kdo sprobal takšen način življenja? Oziroma se poskusil podati na svojo pot?
2. Kako je s pravicami oziroma življenjem če si brezposelen v tem času? Kaj ti še pripada, si je pametno plačevati prispevke za pokojnino? Zavarovanje... Je bolje odpreti SP, samo zaradi tega?
3. Kako se to leto, ko si brezposelen pozna kasneje v življenu? Torej, da me to leto off ne bo v prihodnosti "teplo".
Denarja imam prihranjenega dovolj za eno leto brezskrbnega življenja, torej se izključno posvetim svojim stvarem, ne da bi rabil skrbeti še za finance. Če po enem letu z ničemer ne uspem, bi si službo zopet začel iskati.
Imam par vprašanj:
1. Je že kdo sprobal takšen način življenja? Oziroma se poskusil podati na svojo pot?
2. Kako je s pravicami oziroma življenjem če si brezposelen v tem času? Kaj ti še pripada, si je pametno plačevati prispevke za pokojnino? Zavarovanje... Je bolje odpreti SP, samo zaradi tega?
3. Kako se to leto, ko si brezposelen pozna kasneje v življenu? Torej, da me to leto off ne bo v prihodnosti "teplo".
scipascapa ::
če dobiš klasično odpoved ali se zmeniš, greš za zavod in dobiš denarno nadomestilo sorazmerno z časom, koliko časa si delal itd.
nato pa na socialko. pri obeh primerih imaš pokrito osnovno in dodatno zdr. zavarovanje.
nato pa na socialko. pri obeh primerih imaš pokrito osnovno in dodatno zdr. zavarovanje.
dsfsfawer235 ::
scipascapa je izjavil:
če dobiš klasično odpoved ali se zmeniš, greš za zavod in dobiš denarno nadomestilo sorazmerno z časom, koliko časa si delal itd.
Saj to ves, da mu taksno igranje z pomocjo za tiste, ki jo res rabijo, placujemo vsi davkoplacevalci, mar ne?
If you don't work in a sweatshop, thank a Union.
If you do work in a sweatshop, start a Union.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Rb-star.svg
Blinder ::
Namen imam dati odpoved v službi in si vzeti "year off".
Ko bos ponovno iskal delo, bos brezposelen, in zaradi tega bos dobil manjso ponujeno placo. Plus, ce pride kaksna recesija ponovno, bodo podjetja imela prevec kadra in ne bos uspel vec dobit dela dlje casa.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Baja ::
probaj se zmeniti za neplačan dopust. ce ti odobrijo bos verjezno moram povrniti kakšne stroške, si pa zavarovan, tece ti delovna doba.
scipascapa je izjavil:
Odpoved bom dal iz moje strani, torej mi denarno nadomestilo ne bo pripadalo.
Glede novega iskanja službe bom pač moral sprejeti riziko, da bom službo iskal dlje časa. Trenutno mi denar ne pomeni kaj veliko, torej bom pripravljen delati tudi za manjši denar.
kuall ::
sm bil kr dolgo brez službe in moram priznat, da se ni slabo živelo. samo nisem ziher, ali je bil vzrok za dobro počutje to, ker sem bil takrat mlajši in ker pač mladi bolj uživajo, ali ker sem več spal, ali ker je bilo manj stresa, ali ker sem manj sedel. pač vzroke je težko točno določit. vsi bodo najbrž, eden najbrž pa prevladuje, kateri ne vem, najbrž bo kr spanje. nič mi ni žal, da sem bil brezposlen.
ima pa tudi služba svoje pluse in če bi pustil službo bi najbrž enako nostalgično gledal na leta, ko sem bil v službi, kot zdaj gledam na brezposelna leta. torej je mogoče nostalgija glavni vzrok tam.
ima pa tudi služba svoje pluse in če bi pustil službo bi najbrž enako nostalgično gledal na leta, ko sem bil v službi, kot zdaj gledam na brezposelna leta. torej je mogoče nostalgija glavni vzrok tam.
tikitoki ::
SPja sigurno ne rabiš. Ko boš hobi razvil v posel, nato začni razmišljati v tej smeri.
Kako se ti bo izreklo, ti nihče ne zna povedati. Ne vemo nič o tvojem hobiji in realnosti načrtov.
Lahko te doletijo negativne posledice, al pa ne.
Mogoče še boš sekiral, da nisi vsaj probal.
Kako se ti bo izreklo, ti nihče ne zna povedati. Ne vemo nič o tvojem hobiji in realnosti načrtov.
simonchelo ::
Zivjo...
Evo jest sm leta 2012 zaključil Oz dal odpoved v dokaj OK službi in šel popolnoma na svoje. Tako kot ti malce sem imel nasparano, pa sem šel.
Je bilo na začetku ful težko. Ta miselni preskok. Moraš imeti dosti samodiscipline pa gre. Ni mi žal niti enkrat. Pač sedaj delam in res uživam v tem, tko da mi praktično ni več služba.
Vedno sem bil v službi ful priden, pa sem si govoril bom zraven delal pa ko bo zalaufalo bom dal odpoved. Tko sem 3 leta nekaj prečkal prišel pa nisem nikamor. Ker si v Co Fort zone in ni isto. Ko daš odpoved si kar naenkrat porinjen v kruto realnost da je treba začet migat pa delat. Pa možganski začnejo delat pa tko.
Evo jest sm leta 2012 zaključil Oz dal odpoved v dokaj OK službi in šel popolnoma na svoje. Tako kot ti malce sem imel nasparano, pa sem šel.
Je bilo na začetku ful težko. Ta miselni preskok. Moraš imeti dosti samodiscipline pa gre. Ni mi žal niti enkrat. Pač sedaj delam in res uživam v tem, tko da mi praktično ni več služba.
Vedno sem bil v službi ful priden, pa sem si govoril bom zraven delal pa ko bo zalaufalo bom dal odpoved. Tko sem 3 leta nekaj prečkal prišel pa nisem nikamor. Ker si v Co Fort zone in ni isto. Ko daš odpoved si kar naenkrat porinjen v kruto realnost da je treba začet migat pa delat. Pa možganski začnejo delat pa tko.
ciao
widj3098dj32 ::
Namen imam dati odpoved v službi in si vzeti "year off".
Ko bos ponovno iskal delo, bos brezposelen, in zaradi tega bos dobil manjso ponujeno placo. Plus, ce pride kaksna recesija ponovno, bodo podjetja imela prevec kadra in ne bos uspel vec dobit dela dlje casa.
Lol why? Placo dobis glede na izkusnje in znanje, ne ker nisi imel pavze med wageslavanjem.
simonchelo je izjavil:
Zivjo...
Sej nekako je trenutno pri meni. Že dalj časa se odločam, pa vedno je bil tisti "kaj pa če ne bo šlo". Odločil sem se da sedaj je pa skrajni čas, da nekaj ukrenem. Ne bi pa rad, da se tega lotim nespametno. Zato me zanimajo tudi izkušnje drugih.
SPja sigurno ne rabiš. Ko boš hobi razvil v posel, nato začni razmišljati v tej smeri.
Sem pripravljen na negativne posledice, pripravljen sem tudi, da mi ne uspe.
Utk ::
Ti kar. Računaj na ta strošek zdravstvenega zavarovanja, ni visok, pokojninskega najbrž ne boš plačeval, drugega pa tudi menda ne rabiš.
Če lahko, zakaj pa ne.
Če lahko, zakaj pa ne.
bobby ::
Odlicna tema, sem zelo blizu tega pa imam neko cudno prepreko. Morda se pocutim glede na varniat neke redne sluzbe. Lahko dodam, da sem v zadnjih 4ih letih iz alternativnih virov dobil vec kot sem prej v 10ih letih iz službe. Ampak me se vedno nekaj vlece nazaj. Strah morda? Iscem razloge, raziskujem.
Vem pa nekaj. Cancel moram narest, al bo slo al ne, ro ke nepomembno, ker se bom prestavil iz safe job na tocko, kjer bo vse in samo od mene odvisno. Ko ti kuzla v rit skace, naredis vse, da te ne ugrizne.
Vem pa nekaj. Cancel moram narest, al bo slo al ne, ro ke nepomembno, ker se bom prestavil iz safe job na tocko, kjer bo vse in samo od mene odvisno. Ko ti kuzla v rit skace, naredis vse, da te ne ugrizne.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Invictus ::
Zaloga denarja za eno leto je premalo.
Pomnoži z 2.
Pomnoži z 2.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
opeter ::
Včasih je res dobro, da si malo prezračiš glavo. Vzemi si nekaj odmora. Ampak eno leto? Hm, ne vem. Kakorkoli, v tem času lahko razmisliš o tem, ali je smiselno, da postaneš samostojni podjetnik ali ne. Seveda pa ne škodi pa, če že imaš morda kakšne (potenicalne) stranke, oz. morebitne naročnike, katerim lahko izstaviš račune in bodo le ti tudi plačani. Skratko pomembno je, da boš lahko kril stroške. Včasih bo dela toliko, da ti bo glava pekla, lahko pa, da tedne (mesece) ne bo nič ... Odvisno, kaj in kako in koliko želiš delati, oz. lahko delaš.
Glede redne službe, oziroma preden boš daš odpoved, dobro premisli kaj ti je pomembno:
1.) navidezna svoboda v primeru samostojnosti ali pa
2.) nek trajni prihodek, če si kje redno zaposlen (to je vsekakor lahko odločilen faktor)
Samo dobronamerni nasvet, nič več in nič manj.
Glede redne službe, oziroma preden boš daš odpoved, dobro premisli kaj ti je pomembno:
1.) navidezna svoboda v primeru samostojnosti ali pa
2.) nek trajni prihodek, če si kje redno zaposlen (to je vsekakor lahko odločilen faktor)
Samo dobronamerni nasvet, nič več in nič manj.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
styrian ::
Jaz bi ti priporočal, da raje kot da pustiš službo in greš bluzit, si najdi drugo, manj stresno. Pa tudi če greš delati izven svojega "foha". Mogoče poizkusiš najti delo v tujini ali pa odpreš popoldanski s.p. in vidiš, če boš sploh sposoben kaj zaslužiti s "hobiji". Če misliš postati profesionalni "kripto trejder", raje poišči psihiatrično pomoč.
Če daš odpoved ne boš dobil nadomestila za brezposlenost. Če imaš nepremičnine tudi ne boš dobil socialne podpore.
Če daš odpoved ne boš dobil nadomestila za brezposlenost. Če imaš nepremičnine tudi ne boš dobil socialne podpore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
feryz ::
Mogoče je le malo čudno leto za year off. Če ne misliš poležavati. Za potovanja, raziskovanje in probavanje vseh mogočih zadev, ni glih prijazno.
Počakaj da se svet precepi in potem kreni. Baje samo šti nije.
Počakaj da se svet precepi in potem kreni. Baje samo šti nije.
Na hobije ne vpliva korona, tako da tu ne vidim tezave.
To leto ne mislim izkoristiti za uzivanje, gre se za delanje na sebi, na svojih sposobnosti in vescinah, ki jih ze dlje odlasam zaradi sluzbe in pomanjkanja casa. Zato bi rad te zadeve sprobal sedaj, se preden bo prepozno. Ce v roku enega leta iz tega ne bo nic, lahko normalno si poiscem novo sluzbo.
Torej ce prav razumem bom v tem casu si sam moral placevati zdravstveno zavarovanje in pokojnino (opcijsko).
To leto ne mislim izkoristiti za uzivanje, gre se za delanje na sebi, na svojih sposobnosti in vescinah, ki jih ze dlje odlasam zaradi sluzbe in pomanjkanja casa. Zato bi rad te zadeve sprobal sedaj, se preden bo prepozno. Ce v roku enega leta iz tega ne bo nic, lahko normalno si poiscem novo sluzbo.
Torej ce prav razumem bom v tem casu si sam moral placevati zdravstveno zavarovanje in pokojnino (opcijsko).
LeQuack ::
Služba in kapitalistični sistem je narejen tako, da ti zlomi duha in da nimaš časa in volje delati na sebi. Tako da jaz te podpiram.
Quack !
zobnik ::
Zamenjaj zaposlitev, imaš take ki so zaposleni in uživajo, saj pa jih vidiš veliko po "kavicah" in na "izletkih"
LeQuack ::
Ja v javnem sektorji uživajo, ampak to bolj zato ker ne delajo, ne zaradi del samega.
Quack !
stroy ::
Povsem pravilno razmišljaš in imaš mojo podporo, trenutno si suženj kapitalu in slabše od tega ne more biti...
Kapitalizem je novodobno sužnjelastništvo, trenutni neokapitalizem pa državna pomoč sužnjelastnikom...
Kapitalizem je novodobno sužnjelastništvo, trenutni neokapitalizem pa državna pomoč sužnjelastnikom...
zobnik ::
In veš zakaj, ker nekdo mora delat, da lahko drugi uživajo. Kot sem rekel pejte si pogledat te "izletke" med tednom. Uživajo cel dan, zvečer pa pišejo tapošihtna kava ob morju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
crniangeo ::
Moj sodelavec je tudi vzel year off, se mu je obrestovalo. Ogromno dobrih idej itd itd.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
simonchelo ::
Eh nihče ni suženj kapitalu ali zasužnjen da mora delat v nekem jobu. Če tako razmišljaš potem očitno ta job ni zate. oz. se ne počutiš dobro.
Ne govorim da bi morali zdej vsi uživati v službi, ampak svetovati nekomu, da nej pusti redno službo za to ker je suženj kapitala je neodgovorno, ker tudi privat oz. samostojna pot ni za vsakogar. moraš biti bistveno bolj fleksibilen, delaš po večini 24/7 zdej če je tvoja služba = tvoj lifestyle, potem to ni problem. kar naenkrat si direktor, delavec, računovodja, marketingar...
Ljudje smo bitja navad in obožujemo comfort zone (dokler smo znotraj, je vse domače, vemo kako se odzvati na neke dražljaje itd...) ko zapustimo comfort zone, vse to izgine, ampak je cel kup novih izzivov, dražljajev itd itd... samo pripravljen se moraš biti s tem spoprijeti, imeti dokaj ok načrt kako se boš lotil in ogromno samodiscipline (hitro se lahko zalotiš, da mine teden / mesec / leto dni, ko si ležal na kavču in gledal neumne serije po TV)
Sem pomagal že kar nekaj prijateljem narediti tranzicijo iz redne zaposlitve v privat. Trenutno gredo še vedno vsi uspešno samostojno pot naprej.
Ne govorim da bi morali zdej vsi uživati v službi, ampak svetovati nekomu, da nej pusti redno službo za to ker je suženj kapitala je neodgovorno, ker tudi privat oz. samostojna pot ni za vsakogar. moraš biti bistveno bolj fleksibilen, delaš po večini 24/7 zdej če je tvoja služba = tvoj lifestyle, potem to ni problem. kar naenkrat si direktor, delavec, računovodja, marketingar...
Ljudje smo bitja navad in obožujemo comfort zone (dokler smo znotraj, je vse domače, vemo kako se odzvati na neke dražljaje itd...) ko zapustimo comfort zone, vse to izgine, ampak je cel kup novih izzivov, dražljajev itd itd... samo pripravljen se moraš biti s tem spoprijeti, imeti dokaj ok načrt kako se boš lotil in ogromno samodiscipline (hitro se lahko zalotiš, da mine teden / mesec / leto dni, ko si ležal na kavču in gledal neumne serije po TV)
Sem pomagal že kar nekaj prijateljem narediti tranzicijo iz redne zaposlitve v privat. Trenutno gredo še vedno vsi uspešno samostojno pot naprej.
ciao
dsfsfawer235 ::
simonchelo je izjavil:
Tocno tole.
Imel sem svojo firmo (d.o.o, ftw) , pa sem jo po ~8 letih podal naprej, dejansko se nekako spontano zgodi, da se ne ukvarjas vec s stvarjo, ki te je veselila ampak kupom neke druge navlake, od zaposlenih, glej zgoraj... ki te NE veseli. Razen tega, vedno ves, da lahko se malo potegnes, in na koncu delas ves cas. Nikoli obzaloval.
Nic narobe, je treba probat, samo tako kot mulc skocis v podjetnistvo, tako malo bolj moder izskocis, ce ti ne pase.
If you don't work in a sweatshop, thank a Union.
TheBlueOne ::
Imam par vprašanj:
To ni year off, ce realiziras svoje projekte. Prej nasprotno.
1. Vsak ima svojo pot.
2. Tezko bos brezposeln, ce bos realiziral svoje projekte. Racunaj vsaj minimalni strosek za s.p.
3. Ce bos eno leto lenaril tega niti ne bo kdo zares opazil. Bo bolj tvoj problem, ce ti nic ne uspe. Ego vcasih tezko sprejme kaj takega.
Trubar ::
Namen imam dati odpoved v službi in si vzeti "year off". To ni mišljeno kot poležavanje ampak izkoristiti čas za hobije in druge stvari, ki sem jih zaradi službe odlašal. Če se zadeve poklopijo bi lahko s hobiji zaslužil dovolj, da sploh v prihodnosti službe ne bi rabil iskati.
Imam par vprašanj:
1. Sem in ni mi zal. Ces cas bom to zopet storil.
2. Jaz sem si uredil samo zavarovanje - samoplacnisko.
3. Ne vem, ce je bilo kaj negativnega pri meni.
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 34053 (8645) | St235 |
» | Odpoved VS odpustitev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11360 (8225) | Arey |
» | Kaj če ''tolčem plave'' (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21451 (19129) | Invictus |
» | Menjava službe, problemi, psiholog? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11147 (9226) | Šmorn |