Forum » Pomoč in nasveti » Mobilni internet in dostop od zunaj
Mobilni internet in dostop od zunaj
twom ::
Zanima me ali se da urediti fiksni IP naslov za dostop od zunaj? Dostop do NAS strežnika in malo igračkanja.
Gledam A1 mobilni internet za 20 EUR na mesec. Trenutno doma uporabljam BOB in mi zadošča za moje potrebe (telefon z USB kablom povežem na router)
Gledam A1 mobilni internet za 20 EUR na mesec. Trenutno doma uporabljam BOB in mi zadošča za moje potrebe (telefon z USB kablom povežem na router)
AEx_1-7 ::
Zanima me ali se da urediti fiksni IP naslov za dostop od zunaj? Dostop do NAS strežnika in malo igračkanja.
Da se, odvisno izkljucno od ponudnika takega dostopa, jasno ... ker obicajno je LTE za CGNAT, IP6 ne vem kako je v SI, verjetno isto, vprasajte njih, kaj imajo/nimajo.
Ampak za VPN dostop 'od zunaj' sploh ne rabite static IP, ker obstajajo mnoge resitve za to brez static IP ... od dynamic-dns dalje ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.
twom ::
Kako se tej zadevi sploh reče, da vem vprašat na prodajnem mestu? "Ali lahko zagotovite fiksni IP?" bo dovolj?
Brez fiksnega IP naslova mi zadošča obstoječi tethering mobilnega telefona.
Z VPN se mi ne da ukvarjat, razni izrazi ala LTE, CGNAT, dynamic-dns, so mi pa neznanka (ok, slišal sem že zanje)
Z VPN se mi ne da ukvarjat, razni izrazi ala LTE, CGNAT, dynamic-dns, so mi pa neznanka (ok, slišal sem že zanje)
AEx_1-7 ::
Kako se tej zadevi sploh reče, da vem vprašat na prodajnem mestu? "Ali lahko zagotovite fiksni IP?" bo dovolj?
Da, Static IP, staticni IP naslov povejte da potrebujete/zelite, pomeni da se vam dodeljeni IP ne spreminja neprestano (bo pa doplacilo za to lahko konkretno mesecno, ali pa bodo trdili da ne gre, ker niste 'poslovni uporabnik'). Koliko v poslovalnici to poznajo ne vem, ker je tehnicno/omrezno, manj (ali nic) narocnisko vprasanje ...
VPN (ali ekvivalent, reciva ssh tunel) se kako rabite, saj bodo vasi podatki (kot tudi sam NAS) sicer precej bolj izpostavljeni ...
Vsaj osnove omrezne varnosti je pa le potrebno poznati, sicer boste 'hacked' precej hitro ... ker stvari so lahko neprijetne, kraja identitete reciva, napadi na druga omrezja, ...
Od viska glava ponavadi ne /ali pa manj/ boli:
LTE (telecommunication) @ Wikipedia
Carrier-grade NAT @ Wikipedia
Dynamic DNS @ Wikipedia
Ce je NAS kaksen Synology, morda kaj takega:
https://kb.synology.com/en-us/DSM/help/...
Ker nekateri imajo reciva tudi kaksne take ideje:
Kako narediti stran anonimno?
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
Zgodovina sprememb…
- spremenila: AEx_1-7 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako najti IP?Oddelek: Omrežja in internet | 3605 (2485) | kunigunda |
» | Amis, lastni DNSOddelek: Omrežja in internet | 1089 (632) | konspirator |
» | Scripta ki na vsake toliko časa odpre spletno stranoOddelek: Programiranje | 3384 (2316) | blackbfm |
» | Internet dostop samo s fiksnim IP-jemOddelek: Omrežja in internet | 1028 (844) | pirx |
» | Poddomene in tomatoOddelek: Omrežja in internet | 1506 (1296) | x.sci |