Forum » Pomoč in nasveti » Printer vsakič rabi vnovični zagon računalnika
Printer vsakič rabi vnovični zagon računalnika
buick ::
Pozdrav. V zadnjem času se mi dogaja, da za vsako printanje kadar vklopim računalnik in printer potrebujem spet vnovični zagon računalnika, da se printer "zbudi" in začne printati.
To mi se prej ni dogajalo, sedaj pa se mi že kar nekaj časa. Vmes nisem spremenil nič, povezava med obema je brezžična.
Vedno mi je delovalo brez problemov.
Hvala za morebitno pomoč.
To mi se prej ni dogajalo, sedaj pa se mi že kar nekaj časa. Vmes nisem spremenil nič, povezava med obema je brezžična.
Vedno mi je delovalo brez problemov.
Hvala za morebitno pomoč.
sbawe64 ::
Lepote win10 updejtov ?
Model tiskalnika ?
Preveri, če se preko kabla dogaja enako.
Model tiskalnika ?
Preveri, če se preko kabla dogaja enako.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Nejcos ::
Ce imas mrezni tiskalnik, v gonilniku, na zavihku vrata nastavi ip tiskalnika(sedaj imas verjetno WSD, ker ti je gonilnik instaliral windows sam).
Torej : nadzorna plossca > naprave in tiskalniki > desni klik na tiskalnik > lastnosti tiskalnika > zavihek vrata
Torej : nadzorna plossca > naprave in tiskalniki > desni klik na tiskalnik > lastnosti tiskalnika > zavihek vrata
Evo prišel sem do tukaj, več mi ni uspelo..
Kadarkoli želim dati printati dokument sprva ne gre.
Šele ko grem v Lastnosti tiskalnika in da Odpravi težave mi takoj začne printati. To moram narediti za vsako printanje posebej.
Javi mi sledeče:
Vklopite ta tiskalnik: HP5E52ED (HP Deskjet 5000)
Če želite tiskati mora biti ta tiskalnik vklopljen. Vklopite tiskalnik in kliknite Naprej
Zakaj se mi to dogaja?
(Drugače je ta printer edini doma, ni v povezavi še s katerim, le preko mobija sem vspostavil povezavo in je delovalo)
Kadarkoli želim dati printati dokument sprva ne gre.
Šele ko grem v Lastnosti tiskalnika in da Odpravi težave mi takoj začne printati. To moram narediti za vsako printanje posebej.
Javi mi sledeče:
Vklopite ta tiskalnik: HP5E52ED (HP Deskjet 5000)
Če želite tiskati mora biti ta tiskalnik vklopljen. Vklopite tiskalnik in kliknite Naprej
Zakaj se mi to dogaja?
(Drugače je ta printer edini doma, ni v povezavi še s katerim, le preko mobija sem vspostavil povezavo in je delovalo)
OldSkul ::
Si upošteval predlog nejcosa? WSD je problem in pogost razlog za nezanesljivo delovanje mrežnih tiskalnikov. Mora biti določen direktno IP tiskalnika.
Ja, sem poskusil odkljukati WSD ampak kljub iskanju po googlu jaz ne najdem IP tiskalnika..nikjer pod Nadzorna plošča/tiskalniki/lastnosti.. mi ga ne izpiše
Kje bi našel IP tiskalnika?
Kje bi našel IP tiskalnika?
mihagr ::
kakor razumem imaš enkrat brezžično povezavo med tiskalnikom in mobitelom, drugič pa bi hotel tiskati iz prenosnika na tiskalnik tudi brezžično. ja izgleda, da imaš narejeno "ad hoc" povezavo in tiskalnik NI brezžično povezan na router. Ali je tako? Nimaš "infrastructure" povezave. potem je verjetno to razlog. ko vspostaviš wifi med mobitelom in tiskalnikom si tiskalnik zapomni to nastavitev in potem noče tiskati iz prenosnika, ko rečeš naj popravi povezavo, takrat gre računalnik zopet iskati tiskalnik in ga najde in se poveže z njim. zato verjetno tudi ne najde IP-ja v računalniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihagr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z driverjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1293 (1034) | Han |
» | Mrežni tiskalnikOddelek: Omrežja in internet | 1652 (1033) | ngc2392 |
» | Laserski tiskalnik, kateriOddelek: Kaj kupiti | 9802 (6994) | MStrix |
» | WIN7 priključitev tiskalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1132 (1050) | FiDeK |
» | Kateri barvni laserski tiskalnik za ca. 500 EUROddelek: Kaj kupiti | 1637 (1347) | tempoFlow |