» »

Pokvarjena slika Radeona 9600 PRO - Kdo je kriv?

Pokvarjena slika Radeona 9600 PRO - Kdo je kriv?

Z-lot ::

OK, težava:

Po običajnem formatiranju računalnika sem lepo naložil XP-je z vsemi potrebnimi sistemskimi gonilniki, najnovejšim directX-om. Do tu je vse delovalo lepo in prav. Nato sem namestil še najnovejše ATijeve gonilnike Catalyst 3.8 in Redline (Sapphirov tweaingk program) ter lepo prilagodil nastavitve lastnim potrebam.
Toda... ko sem pognal katerokoli 2D ali 3D igro, se je slika spremenila v rdečkasto obarvan (sami rdeči in nekaj vijoličnih odtenkov) in zelo pisan pikčast, komaj prepoznaven zmazek (glej sliki spodaj).


To je screenshot programa dxdiag, ki ravnokar testira 3d pospeševanje. Vse razen barvnih odtenkov se zdi normalno.


Prepoznate Age of Empires 2? PrintScreen je začuda zajel samo črno-belo sliko (znak za težave?), čeprav se na monitorju vidi pravo morje pisanih pikic.

Brez kakršnihkoli nameščenih gonilnikov pa se testi in igre - kako presenetljivo - izrisujejo (vsaj na videz) brez težav, prav tako nisem imel težav z isto konfiguracijo pred formatiranjem.
Poudariti je treba, da kartica ni navita, in da sem poskusil poleg Catalystov 3.8 še z Omega driverji ter Catalyst 3.7 (vse stare driverje sem pred inštalacijo zbrisal), toda učinek je bil enak.
(sistem: Epox 8dra3+ z nForce2 čipovjem, AMDjev Baton 2500+, 1 GB DDR 400 RAMa; vse komponente imajo nameščene najnovejše gonilnike)

Kaj sem torej spregledal? Bo res treba še 1x formatirati disk, ali pa se da to težavo nekako popraviti? So krivi gonilniki ali grafična kartica sama?
  • zavaroval slike: Predator ()

OrkAA ::

nevem nevem...Jest sm mel enkrat podobno ampak veliko manjšo težavo, ki so jo popravili neki starinski driverji :\

Poskušaj dat ene res tare driverje gor. Če pa to ne pomaga pa nevem. Bom še premislil!

Z-lot ::

OK, težava je (vsaj delno) rešena s starinskimi Catalyst 3.2 gonilniki.

Se pa sedaj zgodi nekaj drugega: po pol minute v katerikoli igri me preprosto vrže ven brez vsakršnega opozorila...

Fury ::

hm.. dej za foro poglej ce nimas ukloplenga kaksnega smartsahderja v ati driverjih?

display properties -> settings -> advanced -> 3d -> oznaci direct3d -> custom -> smartshader effects. izkluci ce je kej. ce ne pa menji graficno (garancija itd.)

Z-lot ::

Sedaj sem naredil zanimiv poizkus: namestil sem vse (v ta namen sem si vzel dan dopusta od šole8-) ) Catalyst gonilnike od 3.5 do 3.8, enega za drugim, in vmes tudi preverjal stabilnost sistema. Prav tako sem poizkusil z Omega 3.5, 3.7 in najnovejšo verzijo teh prirejenih gonilnikov.
Napaka z rdečkastim zaslonom in pisanostjo se je pri vseh (brez izjeme) povrnila, toda pri Catalyst 3.5 in 3.7 je bilo to motnjo opaziti zgolj pri 2D igrah, česar ne znam pojasniti. Pri 3D pa me je po minuti ali dveh igranja preprosto vrglo ven.

Moram reči, da so me Omega driverji kljub vsem dobrotam, ki jih imajo dodane, kar nekoliko razočarali, še posebej zato, ker sem dobil ob njihovem delovanju kar nekaj errorjev.

Iz čistega obupa sem nazadnje tik pred formatiranjem računalnika spet namestil ATijeve Catalyst 3.8 in glej ga zlomka - vsi testi so bili nenadoma uspešni. Pravi sofrwareski čudež, bi rekel... toda nikoli se ne ve - morda se driverji že kmalu spet odločijo ponagajati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI radeon 9200 problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
211322 (1033) boštjan
»

Direct3D ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
231410 (1188) Senitel
»

Catalyst 3.8

Oddelek: Novice / Grafične kartice
132676 (2676) pingo76
»

Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533161 (2597) pingo76
»

Catalyst 3.7 izšli

Oddelek: Novice / Igre
152340 (2340) ferdo

Več podobnih tem