» »

AWS EC2 - dostop preko RDP in Windows firewall

AWS EC2 - dostop preko RDP in Windows firewall

blink ::

Na AWS EC2 sem na Windows instanci spreminjal nastavitve Windows firewalla in pomotoma blokiral internetni dostop. Sedaj se ne morem logirati preko RDP. Na kakšen način lahko pridem nazaj notri in nastavitev spremenim?

Fsegula62 ::

Imaš mogoče kakšen neodvisni VNC dostop?

Gor nisem nič dodatno instaliral za remote dostop, uporabljal sem zgolj običajen RDP dostop.

Fsegula62 ::

Ponavadi je preko ločenega ipja, vsaj tako imajo ostali hosting ponudniki aka ovh, hetzner, seflow, tudi contabo

c3p0 ::

Sem kar novo instanco naredil in restoral podatke iz rocnega ZIP backupa izpred nekaj dni. Me pa zanima ali ima kdo izkusnje kako najbolje arhivirat in restorat windows instanco na AWS za naslednjic? Videl sem, da imas EBS snapshot (volume, instance), AMI image (volume & instance), lifecycle manager... Kaj vi uporabljate in da preverjeno deluje za restore? Nekaj sem bral, da za windows instance je problem licenciranje in pride v postev zgolj rocno izvajanje AMI image?

c3p0 ::

Nimamo nič na Win thank god. EBS snapshots, pa seveda potestiran postopek na testni instanci, dokumentiran, še preden pride do težave. Vse se lahko uredi preko npr. ansible toola, da je ponovljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za rudarjenje kriptovalut zlorabljajo brezplačne račune pri ponudnikih storitev v obl

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2010728 (6012) c3p0
»

Izposoja gaming PCja (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
7710543 (7969) Pesimist
»

Slovenski ponudniki spletnega gostovanja za Python aplikacije

Oddelek: Izdelava spletišč
154051 (3622) techfreak :)
»

ownCloud vs Dropbox (strani: 1 2 3 )