Forum » Operacijski sistemi » Windows 10 - družinski račun
Windows 10 - družinski račun
mambli ::
Zdravo,
v Windows 10 sem prijavljen preko emaila, ki je registriran v m$. V družinski račun imam pripetega tudi svojega sina, ki bi rad igral Minecraft. V svoj račun sem kupil original igrco za njega, ampak v njegovem računu, pa Minecraft ne vidim, oz. ga morem igrati. Večkrat sem že naredil login/logout, vendar vseeno ne deluje?
A ni cel namen teh reči, da jaz kot fotr in administrator kupim nekaj za omejen račun in potem lahko on to igra?
Ali je kakšna fora, ki jo jaz ne vem? Drugače pa warez, še enkrat ne bom kupoval.
hvala
v Windows 10 sem prijavljen preko emaila, ki je registriran v m$. V družinski račun imam pripetega tudi svojega sina, ki bi rad igral Minecraft. V svoj račun sem kupil original igrco za njega, ampak v njegovem računu, pa Minecraft ne vidim, oz. ga morem igrati. Večkrat sem že naredil login/logout, vendar vseeno ne deluje?
A ni cel namen teh reči, da jaz kot fotr in administrator kupim nekaj za omejen račun in potem lahko on to igra?
Ali je kakšna fora, ki jo jaz ne vem? Drugače pa warez, še enkrat ne bom kupoval.
hvala
one-half ::
Zdravo,
v Windows 10 sem prijavljen preko emaila, ki je registriran v m$. V druĹžinski raÄun imam pripetega tudi svojega sina, ki bi rad igral Minecraft. V svoj raÄun sem kupil original igrco za njega, ampak v njegovem raÄunu, pa Minecraft ne vidim, oz. ga morem igrati. VeÄkrat sem Ĺže naredil login/logout, vendar vseeno ne deluje?
A ni cel namen teh reÄi, da jaz kot fotr in administrator kupim nekaj za omejen raÄun in potem lahko on to igra?
Ali je kakĹĄna fora, ki jo jaz ne vem? DrugaÄe pa warez, ĹĄe enkrat ne bom kupoval.
hvala
Vezano je na tvoj account. Naj igra pac tam.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Razumem,
ampak, če kupim Battlefield igrco jo lahko inštaliram za vse račune v svojem računalniku, če pa kupim preko M$ Store, pa ne morem?
LP
ampak, če kupim Battlefield igrco jo lahko inštaliram za vse račune v svojem računalniku, če pa kupim preko M$ Store, pa ne morem?
LP
Iluvatar ::
Vezano je na tvoj account. Naj igra pac tam.
Aha, to sem jaz naredil. 3 mesece kasneje boš imel 300 prijateljev na svojem accountu, na vsaki novi mašini, konzoli ipd, pa boš dobival mesidže: “Dude, do u wanna play?”
Predlagam, da se podaš v borbo s tehnično podporo in poizkušaš doseči, da igro spravijo na njegov account.
Lonsarg ::
Napačne informacije ste dali. Administrator lahko Store aplikacijo ki jo ima inštalirano, inštalira tudi na druge račune brez da jo še enkrat kupi:
https://answers.microsoft.com/en-us/win...
Nisem sam še nikoli tega počel ampak če prav zastopim se prijaviš v račun od otroka, nato odpreš store in se tam prijaviš kot admin in nato inštaliraš. Ja postopek se sliši tečen..
Nisem sam še nikoli tega počel ampak če prav zastopim se prijaviš v račun od otroka, nato odpreš store in se tam prijaviš kot admin in nato inštaliraš. Ja postopek se sliši tečen..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Napačne informacije ste dali. Administrator lahko Store aplikacijo ki jo ima inštalirano, inštalira tudi na druge račune brez da jo še enkrat kupi:
To pa deluje.
Hvala.
Samo glede izkušnje oz. njihovega modela se pa prav ne morem strinjati. Do sedaj sem vedno uporabljal lokalne račune in sem prvič uporabil online account(imam orignalne windowse in v službi imamo o365). Pač probal. Do sedaj je bilo vedno tako, da kar sem inštaliral na računalnik kot admin je bilo na voljo za vse račune. Sedaj pa kar na enkrat ni več isto. Jaz nočem deliti svojega računa, kar sem kupil na M$ store z mulcem. Po mojem ne zastopim oz. lih najbolje njihovega business modela.
hvala.
Lonsarg ::
Ločnica niti ni med online vs offline računom, ločnica je med starimi in novimi "Store" aplikacijami. Stare aplikacije si lahko inštaliral bodisi za vsak račun posebaj bodisi za cel PC (je pa res da je default bil da je za vse ponavadi. Nove Store aplikacije so vedno per user in si vsak sam inštalira kar hoče, tudi če nima admin pravic.
Postopek za plačljive je sicer grozen, ampak sama ideja, da si vsak sam poštima aplikacije ter da so med uporabniškimi računi izolirane pa se mi zdi pravilna. Jaz imam precej specifičnih aplikacij ki bi bile za ostale le spam.
Za potrebe službe in kakih advanced scenarijev sicer obstajajo komande da predinštaliraš ostalim uporabniko aplikacije, ampak moraš preko powershel ukazov to počet, ni kakega UIja. Torej bolj mišljeno zgolj za firme.
Postopek za plačljive je sicer grozen, ampak sama ideja, da si vsak sam poštima aplikacije ter da so med uporabniškimi računi izolirane pa se mi zdi pravilna. Jaz imam precej specifičnih aplikacij ki bi bile za ostale le spam.
Za potrebe službe in kakih advanced scenarijev sicer obstajajo komande da predinštaliraš ostalim uporabniko aplikacije, ampak moraš preko powershel ukazov to počet, ni kakega UIja. Torej bolj mišljeno zgolj za firme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Pri nas v službi še ni bilo potrebe, da bi kaj namestili na vse računalnike iz m$ stora. Po tvojem bi morali imeti eno ločnico med consumer in business uporabniki in to je to. Se strinjam.
Vseeno je čudno
Vseeno je čudno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 bo onemogočil piratske igre in neavtorizirano opremo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 73344 (60351) | trnvpeti |
» | Zaseg računalnikov in odškodninaOddelek: Loža | 9918 (7385) | an3333 |
» | Predplačniška Mastercard.Oddelek: Loža | 6812 (5897) | Znida |
» | Tudi Facebook žrtev napada, a brez škode za uporabnikeOddelek: Novice / Varnost | 6085 (4986) | techfreak :) |
» | Kitajska poostrila nadzor nad uporabniki interneta, obvezna identifikacijaOddelek: Novice / NWO | 6084 (4783) | [D]emon |