Forum » Pomoč in nasveti » Prestavitev sistema na drug disk
Prestavitev sistema na drug disk

bbobst ::
Zdravo.
Berem teme,ki bi mi pomagale pri tem vprašanju,pa ne izluščim pravego odgovora.
Enemu ne gre to, drugemu ono, potem pa še 100 drugih s "pametnimi" nasveti.
Torej imam sistem (Win10) na 256 GB SSD-ju, z 1 particijo v velikosti SSD-ja.
Rad bi prestavil sistem na 1TB SSD s tem da bi bila na novem SSD-ju samo ena particija, v velikost SSD-ja.
Kateri tool bo to, kakorkoli se temu že reče (kopiranje, kloniranje,...), naredil 100% OK ?
Berem teme,ki bi mi pomagale pri tem vprašanju,pa ne izluščim pravego odgovora.
Enemu ne gre to, drugemu ono, potem pa še 100 drugih s "pametnimi" nasveti.
Torej imam sistem (Win10) na 256 GB SSD-ju, z 1 particijo v velikosti SSD-ja.
Rad bi prestavil sistem na 1TB SSD s tem da bi bila na novem SSD-ju samo ena particija, v velikost SSD-ja.
Kateri tool bo to, kakorkoli se temu že reče (kopiranje, kloniranje,...), naredil 100% OK ?
- spremenil: bbobst ()

Gagatronix ::
Acronis TrueImage ima lusno opcijo kloniranja particij, pri cemer ti lahko source particijo razsiri na celotno velikost destination pogona.

mihagr ::
Pozdrav
Acronis zna narediti to, pa še marsikaj drugega, ampak mu moraš dati pravi ukaz, drugače bo tako kot si napisal v svojem postu.
Torej, če ne znaš, prepusti posel drugemu, oziroma "le čevlje sodi naj kopitar".
Jaz poznam Acronis zelo dobro, ampak, dajati nasvete na tale način (forum) ni smiselno.
Acronis zna narediti to, pa še marsikaj drugega, ampak mu moraš dati pravi ukaz, drugače bo tako kot si napisal v svojem postu.
Torej, če ne znaš, prepusti posel drugemu, oziroma "le čevlje sodi naj kopitar".
Jaz poznam Acronis zelo dobro, ampak, dajati nasvete na tale način (forum) ni smiselno.

@mihagr, Acronis ima tudi par cisto solidnih wizardov, ki te peljejo skozi postopek. Ce imas IQ visji od cifre noge, ti temu ne bo problem slediti, zato nehaj s svojim pokroviteljskim odnosom do drugih.

bbobst ::
Gagatronix je izjavil:
@mihagr, Acronis ima tudi par cisto solidnih wizardov, ki te peljejo skozi postopek. Ce imas IQ visji od cifre noge, ti temu ne bo problem slediti, zato nehaj s svojim pokroviteljskim odnosom do drugih.
Dobro napisano.
Eni so čez vse..., v vseh primerih.

chrush ::
Tudi Active@ Disk Image to zmore. Sicer pa, kot so predhodniki napisali, Acronis je top. Glede na to, da imas razlicne velikosti diskov, se nimas cesa bati. Najhuje je, ce imas dva identicna diska in potem za source izberes napacnega :D

> Najhuje je, ce imas dva identicna diska in potem za source izberes napacnega :D
Jap, to se mi je zgodilo trikrat: Prvic, zadnjic, nikoli vec. Na sreco je bil disk moj in ne od kake stranke + sem ze imel en klon.
Jap, to se mi je zgodilo trikrat: Prvic, zadnjic, nikoli vec. Na sreco je bil disk moj in ne od kake stranke + sem ze imel en klon.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagatronix ()

mihagr ::
Gagatronix
No vsekakor ti želim veliko uspeha pri razlagi postopkov in načina dela z Acronis-om.
No vsekakor ti želim veliko uspeha pri razlagi postopkov in načina dela z Acronis-om.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kloniranje diska (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17236 (5723) | KLux |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5895 (4901) | gruntfürmich |
» | Kloniranje diska na SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 7965 (7440) | ST-777 |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22686 (15395) | MrStein |
» | kako naložit image sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2531 (2531) | McMallar |