» »

Vožnja čez rdečo luč ljubljana!

Vožnja čez rdečo luč ljubljana!

Zoki254 ::

V ljubljani na križišču kajuhove in zaloške sem se vozil po omejitvah 50km/h .
Nakar se mi prižge rumena luč približno 15m pred semaforjom za ritji mi je pelajl avto in nisem hotel močno zavirati,ker bi se mi zaletel v (rit).
Nakar se mi 1m pred semaforjom prižge rdeča in nisem imel druge možnosti, kot da peljem čez saj se nisem moral varno ustaviti.

Sedaj me zanima ali te semafor lahko slika če greš čez rdečo luč, ker semafor ima kamere ampak se baje uporabljajo samo v primeru prometnih nesreč!?
Lp,
  • zaklenil: bluefish ()

UganiKdo ::

Skladno z veljavnim pravilnikom o tehnični opremi, ki se uporablja za nadzor prometa, kamer za rdečo luč pri nas ni. Vsaj ne takih, na podlagi katerih bi te avtomatično lahko kaznovali.

Gagatronix ::

Storil si prekrsek in zdaj se bojis da bos fasal kazen. Madona, kaksen idiotizem.

chaddicus ::

Ne skrbi sem naredil taksno neumnost ze veckrat nikol nič....

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: DostMam ()

DostMam ::

Zoki254, danes, 00:34:42
"V ljubljani na križišču kajuhove in zaloške sem se vozil po omejitvah 50km/h .
Nakar se mi prižge rumena luč približno 15m pred semaforjom ... Nakar se mi 1m pred semaforjom prižge rdeča..."

Samo v premiselk: 50 km/h pomeni 13,9 m/s, to pa pomeni, da je Zoki tistih 14 m prepeljal približno v sekundi. Rumena luč na semaforju pa traja... koliko že?

GupeM ::

Odvisno od mejitve hitrosti na tistem delu. Mislim da pri omejitvi 50 km/h ali manj, 3 sekunde. Pri omejitvah nad 70 ali celo 80, pa 5 sekund.

one too many ::

@DostMam:
Omenjeno križišče je po prenovi zelo pasje in se ne bi čudil, če je interval za rumeno (pre)kratek. Pred leti (ne živim več v LJ) se mi je večkrat zgodilo, da so mene ali koga drugea skoraj povozili, ko sem hotel prečkati Kajuhovo, takoj ko se mi je prižgala zelena luč. Pisal sem Javni razsvetljavi (oz. kdorkoli je že odgovoren) in so odgovorili, da je vse v redu. Pa vendar je to edino križišče, ki ga poznam, s takim problemom.

lonewolf_ ::

Se bo treba naučit, da se pri rumeni začne zavirat, če hočete imeti varnost. Če ne, pač plačujte kazni. Bedak tudi tisti zadaj, ki ne ve kaj je varnostna razdalja...

Zaviralna pot za 50km/h pri 1s reakcijskem je koliko, 15m? Če je gorela rumena, si imel dobri dve sekundi se varno ustavit. Dvomim, da rumena luč gori samo 1s.

"Dolžina rumene luči oziroma intervala je odvisna od dovoljene hitrosti prometnice. To je denimo tri sekunde za 50 km/h, pet sekund za 70 km/h in je skladna z nemškimi tehničnimi normativi, ki jih uporabljajo v večini evropskih držav. Vmesni čas je odvisen od več dejavnikov - uvozne in izvozne hitrosti, uvozne in izvozne razdalje, prehodnega in uvoznega časa ter tipa uvažanja."

Sicer članek iz 2016, ampak dvomim, da so se skrajšali časi.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

sbawe64 ::

Matematika
Če 16 metrov pred semaforjem faseš rumeno, moraš imeti prej nogo na stopalki zavore in voziti maks. 40 km/h (11 m/s), da lahko pravočasno ustaviš pred semaforjem.Ter dobre gume.
Instant reakcija in zaviranje na polno.

Glede dolžine rumene luči, naj gre nekdo peš ob križišče in izmeri.
2020 is new 1984
Corona World order

mirator ::

chaddicus je izjavil:

Res se z lepim hvališ. Po tvoje so semaforji brez veze, ali kaj?

Bwaze6 ::

Zoki254 je izjavil:

Sedaj me zanima ali te semafor lahko slika če greš čez rdečo luč, ker semafor ima kamere ampak se baje uporabljajo samo v primeru prometnih nesreč!?
Lp,

To ne, pač pa moderatorji lahko policiji pošljejo tvoj IP in priznanje prekrška (v bistvu so to dolžni), kar je dovolj za takojšnjo izstavitev globe in vpis kazenskih točk!

Hec, hec... ;)

LeQuack ::

V Ljubljani vsi vozijo čez rdečo, oziroma če ne greš čez rdečo ti celo trobijo.
Quack !

UganiKdo ::

Bwaze6 je izjavil:

Zoki254 je izjavil:

Lp,

To ne, pač pa moderatorji lahko policiji pošljejo tvoj IP in priznanje prekrška (v bistvu so to dolžni), kar je dovolj za takojšnjo izstavitev globe in vpis kazenskih točk!

Hec, hec... ;)

Hec gor ali dol, napisano seveda ni resnicno. Nihce nima dolznosti ali obveze prijavlajt prekrskov. Prekrskovni postopki se pricenjajo ali po uradni dolznosi ali na prijavo oskodovanca, ne pa na prijavo nakljucnih ljudi, ki nimajo bolj pametnega pocet v zivljenju.

Gagatronix ::

LeQuack je izjavil:

Ne vem v kateri verziji Ljubljane ti zivis, ampak definitivno ni ta, ki dejansko obstaja.

jshadlsa232 ::

Zoki254 je izjavil:

nisem imel druge možnosti, kot da peljem čez saj se nisem moral varno ustaviti.

Torej prekrska po CPP nisi storil.

Se vedno pa nevem zakaj je slo toliko denarja v ukinitev utripajoce zelene ceprav jo imajo (ocitno) zahojeni avstrijci in je milina.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Gagatronix je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ne vem v kateri verziji Ljubljane ti zivis, ampak definitivno ni ta, ki dejansko obstaja.

Postavi se enkrat v kakšno križišče prometno in boš videl. Ko se prižge rdeča vsi pospešijo in gredo v križišče, nekateri te kar zaobidejo če se ustaviš.
Quack !

bobby ::

LeQuack je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Postavi se enkrat v kakšno križišče prometno in boš videl. Ko se prižge rdeča vsi pospešijo in gredo v križišče, nekateri te kar zaobidejo če se ustaviš.

to se teb samo zdi,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

zobnik ::

V rdečo luč jih olala veliko vozi po LJ

energetik ::

bobby je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

LeQuack je izjavil:

to se teb samo zdi,..
Nič se mu ne zdi, tako dejansko je. Folk v avtih je nor.

Bwaze6 ::

UganiKdo je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

Zoki254 je izjavil:

Lp,

Hec, hec... ;)

Hec gor ali dol, napisano seveda ni resnicno. Nihce nima dolznosti ali obveze prijavlajt prekrskov. Prekrskovni postopki se pricenjajo ali po uradni dolznosi ali na prijavo oskodovanca, ne pa na prijavo nakljucnih ljudi, ki nimajo bolj pametnega pocet v zivljenju.

Samo skrbim, da paranoja ne bi prehitro popustila, naj ima človek nekaj od jointa.

bobby ::

energetik je izjavil:

bobby je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

LeQuack je izjavil:

to se teb samo zdi,..
Nič se mu ne zdi, tako dejansko je. Folk v avtih je nor.

Vi pa vasa dejstva,... No se podkrepi to tvoje dejstvo 😊
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

chaddicus ::

mirator je izjavil:

chaddicus je izjavil:

Res se z lepim hvališ. Po tvoje so semaforji brez veze, ali kaj?

Hah ja ker po tvoje vozim namerno v rdečo...

Model je zajebu in mu živci nedajo miru, ga ubistvu zanimajo izkušnje nas preostalih in ne izračuni za bremzanje, kolk casa gori luc... Zihr ste vsi uni. Mag.... Tralala sami hudi teoretiki tle na forumu, pejte mal med ljudi za vas dobro...
Lp

Riff ::

jst bi ustavu ker noben te ne more prisilt da pelješ v rdečo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

joze67 ::

Riff je izjavil:

jst bi ustavu ker noben te ne more prisilt da pelješ v rdečo
Ko te od zadaj potisne dva metra naprej, si tehnično skozi rdečo, pa ne po svoji volji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9920485 (16774) anketar
»

Kazen

499345 (7268) ingeniero
»

Kdaj pustiti policistu prednost (strani: 1 2 )

649210 (7023) St235
»

Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26094468 (82871) fosil

Več podobnih tem