Forum » Pomoč in nasveti » Narobe flesan bios od ABIT NF7-S - HEEELP!
Narobe flesan bios od ABIT NF7-S - HEEELP!
Uso ::
Mi je ratalo flesat bios od moje nove ABIT NF7-S prek Windowsow (MOOOOOOONAAAAAA!!!!!!). In ko sm rebootal racunalo, mi noce vec butnt sploh. Bios sem sicer ze scupal ven ampak bi mogu najt nekoga, ki bi mi ga lahko flesal nazaj na staro stanje. Al je slucajno mozno flesat kar doma brez ksne posebne opreme?
Napis na Biosu je:
PhoenixBios
D686 BIOS
Phoenix 1998
141411206
Vsak nasvet je priporocljiv!
THNX
Uso
Napis na Biosu je:
PhoenixBios
D686 BIOS
Phoenix 1998
141411206
Vsak nasvet je priporocljiv!
THNX
Uso
rap3r ::
Ja te plate podpirajo hotswap. To je taka fora da morš enga najdt z isto plato in najbrž z isto verzijo plate. Pržgeš računalnik ga bootaš v dos maš prištiman bios k je pravi. Uzameš iz delujoče plate vn bios med tem k je pržgana in v dosu, daš notr pokvarjen bios in pržgač flash program in flashah. Pol use ugasneš uzameš vn bios k prej ni delu in ga daš v svojo plato unga k je biu pa v delujoči plati ga daš pa nazaj notr.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
xabre ::
No men se je isto zgodil, ko sem flešal bios a v dos-u, se računalo ne zbudi.
Ga odnesem na servis, čez 2 uri in lažji za par jurjev plata dela .
Serviser je rekel, da je čip zanič in se ga sploh ni več dalo flešat, tako da je samo cel čip-bios zamenju pa je. Drugače ti pa priporočam da ti ga na servisu flešajo, pa bo še najbolj sigurn. Plata Epox 8rda+.
Ga odnesem na servis, čez 2 uri in lažji za par jurjev plata dela .
Serviser je rekel, da je čip zanič in se ga sploh ni več dalo flešat, tako da je samo cel čip-bios zamenju pa je. Drugače ti pa priporočam da ti ga na servisu flešajo, pa bo še najbolj sigurn. Plata Epox 8rda+.
Ma problem je da sem jo kupil v italiji tako da servis odpade.
Se ne da na noben drug nacin? (Razen na uni ki vkljucuje sarjenje po plati medtem ko je vzgana)
Se ne da na noben drug nacin? (Razen na uni ki vkljucuje sarjenje po plati medtem ko je vzgana)
upirna ::
Ja pel jo na servis. Tam imajo prav specialne klešče za biose vn metat in ti boš odšel za par jurjev lažji.
Sej sm ze reku da je servis v italiji in mi verjetno ne bi upostevali garancije. In tudi klesc ne rabim ker sm ga ze dobil vn z scipalko za nohte (un del ki je kot krempelj, ki se uporablja za pilit).
Me zanima ce ma gdo tukaj moznost za ga flesat?
Me zanima ce ma gdo tukaj moznost za ga flesat?
rap3r ::
Uso jz mam te klešče in tisto šarjenje po plati kao deluje.
Če ne vrjameš pol pa nč. Jz sm to že delu tko da deluje, edino če si čip zjebu pol ti nemorm pomagat kukr da druzga kupš.
Če ne vrjameš pol pa nč. Jz sm to že delu tko da deluje, edino če si čip zjebu pol ti nemorm pomagat kukr da druzga kupš.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
xabre ::
Zarad mene če si plato u Ameriki kupu, itak so vse iste, italijanske ali pa slovenske, tako, da veselo na servis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC po flash-anju ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1349 (860) | WinXP |
» | [:(] bad bios flash.Nujno!!![:(]Oddelek: Strojna oprema | 1330 (1147) | Spajky |
» | bios čip za nf7-sOddelek: Strojna oprema | 960 (767) | ricola78 |
» | nf7-s biosOddelek: Pomoč in nasveti | 1695 (1331) | MrGTO |
» | Radeon 8500 (le-->pure radeon)Oddelek: Navijanje | 1368 (942) | VASkO |