» »

[:(] bad bios flash.Nujno!!![:(]

[:(] bad bios flash.Nujno!!![:(]

overheat ::

Imam matično ploščo epox EP-8VTAI, problem je pa nasljednji:
Hotel sem nadgraditi bios ker sem imel probleme s prebujanjem računalanika, s programom Magic Bios Flash (epoxov program ki ti automatsko poišče ustrezen bios za matično in ga downloada in seveda tudi fleša).Program mi pove da je najdel nov bios za matično.Downloadam ga in flešam!Vse kul piše da je bios uspešno flešan in ko resetiram računalnik se nič ne zgodi.Monitor ostane v stanju pripravljenosti računalnik se pa ne odziva.Na moitorju še vedno črna slika ubistvu je sploh ni.
Vem pa da se da bios ponovno flešat s "Hot Flash" metodi, se pravi da zjeban bios chip zamenjam s čipom na drugi matični plošči med delovanjem sistema.Druga delujoča matična je pa isto EPOX-ova sicer model EP-8rda+ pro rev 2.0 in mi ko vstavim zjeban čip in ko začenem flash program napiše da trenuten bios čip ne morem flešat (z original bios flash datoteko ubistvu beckup prejšnjega fleša) ker je *.bin datoteka nekopatibilna z obstoječo matično ploščo.

Moje vprašanje je: ali se da kako prisilit, da flešam zjeban oz. pokvarjen bios chip na matični plošči ki ni isti model?
Prosim za kakršno koli pomoč!!
Večkrat ste mi že pomagal in vam hvala.:'(
hello :)

Spajky ::

Če je Čip kompatibilen med platama ; ... jest ne vem, kak folk nece razumet, kak se firmvera ni pametno iz katerega koli višjega OS kot DOS ne dela .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ABX ::

Še malo bo bios poslušal na portu za update. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

overheat ::

ne bios ni kopatibilen.Probu sem s tisto kurčevo hot flash metodo in tud s tisto z disketo amak diskete ko pržgem rač sploh ne zažene.Tko da.....Mora bit kakšen program k deluje kokr eeprom programer sam da nameste programerja uporablja slot za bios na plošči.Seprav da med delovanjem rač zamenjam bios in tismu narobe flešanmu vsilim originalno verzijo bioso.Please help
Ne morem vrjet da se nč ne da narest!!! Dons se da vse narest.Klicu sem v servis pa so mi rekl da mi bojo odštel 7000 kurčevih jurjev sam da mi flešajo bios.Pizda pa plata je bla 13 kosev.Fak ej!!!
;( :'(
hello :)

mali tapravi ::

Podoben problem.

Še iščem rešitev, za mojo 8rda+.

Overheat:
kako bi se midva zmenila za hot flash, mojega eeproma?
Pa lep dan še naprej....

overheat ::

lohk me pokličeš na št. 041441207 pa ti bom povedu kje sem,prneseš bios chip do mene in hot-flashava.A ma gdo ploščo od epoxa EP-8VTAI ker zgleda da je hot flesh metoda na isti plošči edina rešitev.Če gdo ve še za kakšno rešitev naj mi prosim napiše.Hvala
hello :)

overheat ::

Še zmeram upam da mi bo nekdo pomagu glede mojga problema.Do zdej sem vse sprobal in nič ne deluje.Če z awarflashom prisilim flašanje mi napiše na koncu unknown flash type.Nikako mi ne rata to zrihtat.A res ne obstaja rešitev!!
hello :)

Azrael ::

Tole je lahko brca v temo, ampak vseeno...

Lahko je šel EEPROM (BIOS) chip po gobe. V času 8RDA plošč je Epox prav "slovel" po odpovedih EEPROMov po flashanju. Za hot flash BIOSa pa rabiš samo plato, ki ima isti BIOS chip (ista oznaka), vse ostalo: tip plošče, procesor, chipset itd ni pomembno.

Se pa strinjam s Spajkyem, flashat BIOS iz kaj vieč kot popolnoma oskubljenega DOSa je zame klicanje nesreče, samo kaj ko tako fancy izgleda tisti čarovnik v GUI, pa še plošč več prodajo...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

overheat ::

hm...Skoraj mi je uspelo! Probal sem ga flešat s programom UNIFLASH tako da sem določil kateri bios chip imam in s komadnom force mu vsilil originalni bios.Nato mi pove da "error 152 : drive is not ready"
bios sem kopiral na več disket in vedno ista napaka.Kje naj bi šlo narobe!jaoo.
prosm za nasvet
hello :)

Spajky ::

a si ti sploh prečital read me fajl v unem zipu FD-ja, kirga link sem dal? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socket 7 - maksimalna velikost diska

Oddelek: Strojna oprema
171757 (1500) Tomay
»

FLASH-anje BIOSA, NEUSPEŠNO, rabimo pomoč!

Oddelek: Strojna oprema
131651 (1451) Eagle
»

Bios flash error ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
252598 (2406) Pyr0Beast
»

Flashal BIOS na Epox 8rda+, sedaj tipkovnica ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151336 (1100) EZ2BHard
»

Bios klešče

Oddelek: Kaj kupiti
261836 (1505) morphling1

Več podobnih tem