Forum » Šola » Kako najti kot med dvema vektorjema?
Kako najti kot med dvema vektorjema?
burek2011 ::
Pozdravljeni!
Že eno uro me žuli spodnji problem . Nikakor ne morem izračunati zahtevanega kota. Razumem, da je zmnožek vektorjev p in q enka nič, ker sta pravokotna. Ustavi se pa mi, ko moram nekako pridobiti podatke za izračun kota. Na koncu pridem do enačbe 5aa+8ab-4bb=0. Pri čemer sta a in b vektorja. Že v naprej se Vam zahvaljujem za pomoč.
P.S. Ali je možno, da kaj manjka v navodilh, ker edini podoben primer iz faksa je imel dodatek, da sta a in b enotska vektorja oz. dolga eno enoto, kar ZELO poenostavi stvari.
Lahko noč!
Kakšen kot oklepata vektorja a in b, ce sta vektorja p = 5a − 2b in q = −3a − 6b pravokotna?
[resitev: 97, 18◦]
Že eno uro me žuli spodnji problem . Nikakor ne morem izračunati zahtevanega kota. Razumem, da je zmnožek vektorjev p in q enka nič, ker sta pravokotna. Ustavi se pa mi, ko moram nekako pridobiti podatke za izračun kota. Na koncu pridem do enačbe 5aa+8ab-4bb=0. Pri čemer sta a in b vektorja. Že v naprej se Vam zahvaljujem za pomoč.
P.S. Ali je možno, da kaj manjka v navodilh, ker edini podoben primer iz faksa je imel dodatek, da sta a in b enotska vektorja oz. dolga eno enoto, kar ZELO poenostavi stvari.
Lahko noč!
Kakšen kot oklepata vektorja a in b, ce sta vektorja p = 5a − 2b in q = −3a − 6b pravokotna?
[resitev: 97, 18◦]
HotBurek ::
Kot vektorja je premosorazmeren produktu površine pod x na y, pri čemer velja, da je zmnožek kvadrata enak odvodu kota med njima, ob predpostavki da vse to drži.
Ko enkrat to veš, pol je rešitev čisto lahko ven dobit.
Ko enkrat to veš, pol je rešitev čisto lahko ven dobit.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kot med vektorjemaOddelek: Šola | 2532 (2097) | mirator |
» | Baza v vektorskem prostoruOddelek: Šola | 2613 (1111) | BivšiUser2 |
» | VektorjiOddelek: Šola | 3255 (2963) | lebdim |
» | Kdaj da vektorski produkt ničelni vektor?Oddelek: Šola | 2592 (2444) | metalc |
» | Vektorji - pomočOddelek: Šola | 1178 (1099) | Boobiz |