» »

Dva različna IIyama 454 monitorja???

Dva različna IIyama 454 monitorja???

jerry2000 ::

Ali sta na tržišču res dve vrsti teh monitorjev?

Eden naj bi imel oznako HM903DT drugi pa HM903DTA.

Katerega se dobi pri nas? Kakšne izkušnje s temi monitorji, potremujem monitor, ki bi delal pri 1600 X 1200 X 85Hz in imel pri tem dobro sliko (majhnost me NE moti) ter imel zunanji gumb za preklop med dvema računalnikoma.

IIyama 454 to ima, čeprav piše, da traja 5 sekund preden preklopi (toliko časa moramo tipko držati, kar je malo huda)...

IIyamo 454 imajo sicer v več trgovinah kao, samo nikjer je ni na zalogi. Jaz bi jo rad prej videl, kar pa kot kaže je v SLO skoraj nemogoče :-( Ideje?

Imel sem Nokia 446Xpro ki je imel super sliko pri 1600 X 1200 X 85Hz kljub 19".

Pozdrav

Jerry

Jackal ::

Verjetno jo imajo na zalogi pri PowerPlus-u ali pri Accord92, ki so tudi uvoznik in pooblaščen servis zanje.
Imam sam ta monitor (HM903DT) in morem reči da je takrat ko se zagreje in vse to... takrat je odličen. Dokler se pa še greje se pa slika malo razteguje.

Sem ga imel tudi nekaj časa na 1600x1200@85Hz, ampak je bilo nekako vse to premajhno zame. Imam raje 1280x1024@100Hz.

Gumb za preklop je pa res treba malo držat da preklopi. Pa še ena zanimivost je glede tega - če na drugem vhodu ni signala, preklopi nazaj na prvi vhod avtomatsko.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Hvala za pojasnilo. Saj vem, da je na 1600 X 1200 malo majhno, ampak mene ne moti, imam Nokia 446Xpro ki ima le 17.8" vidne diagonale, pa že pet let gledam na tej ločljivosti, seveda le z G400 Matrox grafično. Tako Ati kot Nvidia grafične imajo bolj neostro sliki pri tej ločljivosti in tem monitorju ;-(

Slika praviš da se razteguje? A to pomeni, da preden se segreje ni ostra ali se samo razteguje? Je raztegovanje tako močno, da moraš potem, ko je ogret ponovno namestiti širino polja?

Ja, to pa vem, da ko ni signala na drugem vhodu pade nazaj. To je pa pri vseh, kar jih poznam razen pri 446Xpro ki ima mehanski gumb še :-)

Ne vem pa zakaj je treba držati toliko časa :-(

J

Jackal ::

Slika je tudi na začetku ostra, ko še ni na nelovni temperaturi. Jaz imam nastavljenega tako, da ko se zagreje je slika nastavljena tako kot je treba (pa sem res zelo zahteven glede tega), prej ko je pa hladen je pa slika premaknjena malo navzgor (za manj kot pol cm - je malo nerodno, ko ne vidiš celih gumbov minimize, maximize in close), pa za kak mm je na vsaki strani ožja.

Sem že klical na servis zaradi tega, pa so mi rekli da je to normalno. Tako da sem si ogledal še nekaj monitorjev ki imajo enako katodno cev in sem ugotovil, da se to dogaja pri vseh diamondtronih.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Noro da se to dogaja...

&icer si pa s sliko zadovoljen? Glede na to, da si zahteven :-) Jaz sem tudi :-)

Jernej

krho ::

jerry2:Jest sem ga kupil lani oktobra in sem dobil model HM903DTA, Samo v opozorilo na kartonski skatli v kateri je bil monitor mi pise HM903DT.

Drgac ga pa tud jest furam na 1280x1024@100Hz drugace pa je razlika med HM903DT in HM903DTA le v tem, da tisti z A podpira 1600x1200@100Hz samo pa je vse zelo zelo majhno, tako da je zame ta locljivost neuporabna.

Moti me pa isto kot Jackal-a to, da je slika ~5mm previsoko (ampak samo ce imas fekvenco osvezevvanja > 85Hz, drugace pa je cisto normalna), ko monitor ni ogret.

Lp,

Miha
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

dexter_II ::

ce bi mel ostro kot noz nebi mogel delat na 1600x1200:D

max na moji iiyami je 1152x768x100, vse vec je megleno ali nesmisleno (saj zame)
mam pa 9500 pa bnc kable

tisto raztegovanje-pac 5 minut da se ogreje in to je to
zlo fajn pri iiyami je da imajo 1A napajanje, tko da slika ne `diha`
(ko sem imel NEC-a je pri belo/crni zamenjavi zanihal 5-6mm na vsaki strani)

Ampak tudi model brez A naj bi imel 1600 X 1200 v 104Hz maximum...

Če je slika megleda pri 1600 X 1200 je pa slabo :-( Meglena je eno, premajhne črke pa drugo :-/

Kaj pa IIyama 514? 22 colski? Imel sem na testi nekega 22 colskega od IIyame, nek 501 nekoč.. Pa je bil tako neoster da je kar bolel :-(((

J

krho ::

Jerry2: saj pravim, da je slika na 1600x1200 v redu, vendar je zame vse premajhno.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565772 (4831) iso2000
»

Kupujem nov monitor 22" CRT, katerega priporočate?

442396 (1786) glinik
»

Nakup novga monitorja ??

191503 (901) Mr.B
»

19" monitorji

161906 (1293) ThARippA
»

Nastavljanje monitorja preko BNC