Forum » Kaj kupiti » Nakup rabljenega prenosnika
Nakup rabljenega prenosnika
jjohny ::
Odločam se za nakup malo rabljenega prenosnika. Nekako sem našel dva ustrezna, vendar se sedaj ne morem odločiti kaj naj vzamem??
Eden je:
Toshiba Satellite SA10-S203: Celeron 2200 MHz, 256 RAM, 30Gb HDD, pekač, 15"...
Je star pribl. en mesec. Cena je 240 000 SIT.
Drugi:
Fujitsu-Siemens Proffesional Life Book 1020: Celeron 2000 MHz, 256 RAM, 40 Gb HDD, pekač, 15.1"...
Je star pribl. en mesec. Cena je 280 000 SIT.
Kakšne imata grafične kartice ne vem. Sem gledal na netu, vendar sem predvsem za Toshibo našel vglavnem podatke v rusčini in turščini. Ali je morda ta prenosnik namenjen za kakšna čudna tržišča?
Katerega bi mi vi predlagali??
LP, jani
Eden je:
Toshiba Satellite SA10-S203: Celeron 2200 MHz, 256 RAM, 30Gb HDD, pekač, 15"...
Je star pribl. en mesec. Cena je 240 000 SIT.
Drugi:
Fujitsu-Siemens Proffesional Life Book 1020: Celeron 2000 MHz, 256 RAM, 40 Gb HDD, pekač, 15.1"...
Je star pribl. en mesec. Cena je 280 000 SIT.
Kakšne imata grafične kartice ne vem. Sem gledal na netu, vendar sem predvsem za Toshibo našel vglavnem podatke v rusčini in turščini. Ali je morda ta prenosnik namenjen za kakšna čudna tržišča?
Katerega bi mi vi predlagali??
LP, jani
- spremenil: jjohny ()
Jebiveter ::
OK, glede na to da gledas za takimi modeli, ki rabljeni stanejo 280k, ti priporocam, da pljunes se tistih 20k in si v Comtronu nabavis NOVEGA Compaqa za 300k in kusur. Pa mas pol AXP2xxx+, 256MB DDR, 40GB, 15.1", itd.
Razmisli...
Razmisli...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Bom razmislil tudi o tem.
Vendar zgoraj omenjeni Siemens pa stane 430 000 SIT. Skoraj nerabljenega lahko dobim 150 000 SIT ceneje, kar pa je tudi nekaj. Očitno je precej boljši od Compaqa (ali pa tudi ne)??? Kakšno je vaše mnenje?
Ali je to res, da sta Toshiba in Siemens ena izmed najboljših prenosnikov??
lp, jani
Vendar zgoraj omenjeni Siemens pa stane 430 000 SIT. Skoraj nerabljenega lahko dobim 150 000 SIT ceneje, kar pa je tudi nekaj. Očitno je precej boljši od Compaqa (ali pa tudi ne)??? Kakšno je vaše mnenje?
Ali je to res, da sta Toshiba in Siemens ena izmed najboljših prenosnikov??
lp, jani
Jebiveter ::
Kar se prenosnikov tice ne vem, vendar imam(o) zelo, ZELO slabe izkusnje z Fujitsu-Siemens racunalniki in diski! Od 8 racunalnikov deluje samo se 1 na vseh ostalih so odleteli diski eden za drugim, plate so se kvarile kot za stavo, ipd. Osebno Fulitsu-Siemens ne zaupam...
Mogoce le v primeru, da bi bil prenosnik zgrajen na Centrino platformi (Pentium III-M, itd.) pa se to ne vem.
Aja, pa nekam drag je ta Fujitsu! 430.000 nov z Celeronom?! Hmm, sumljivo drago... Take cene imajo Centrino prenosniki, ki se lahko po hitrosti primerjajo z kakim P4 2.8-based prenosnikom. Cudno...
Mogoce le v primeru, da bi bil prenosnik zgrajen na Centrino platformi (Pentium III-M, itd.) pa se to ne vem.
Aja, pa nekam drag je ta Fujitsu! 430.000 nov z Celeronom?! Hmm, sumljivo drago... Take cene imajo Centrino prenosniki, ki se lahko po hitrosti primerjajo z kakim P4 2.8-based prenosnikom. Cudno...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
R0K ::
Kaj pa mislite glede velikosti ekrana. Slišal sem, da ima 14" ekran večji kontrast in s tem boljšo sliko, v primerjavi z 15". Ali to trži???
Res pa je, da mi je to rekel tisti, ki prodaja prenosnik z 14" ekranom.
lp, jani
Res pa je, da mi je to rekel tisti, ki prodaja prenosnik z 14" ekranom.
lp, jani
R0K ::
To nima nobene veze z velikostjo ampak z kvaliteto. Tudi tukaj stavim na kvaliteto od Toshibe, ker FS ne spada med najboljše, Toshiba pa.
Imam tudi eno ponudbo za Acer Aspire 1300:
AMD Athlon XP 1800+
256 RAM
HDD 30 GB
15" LCD
pekač
Star je 4 mesece.
Cena je okrog 210 000 SIT.
Kakšne imate kaj izkušnje s firmo Acer oz. kaj mislite o tej ponudbi?
lp, jani
AMD Athlon XP 1800+
256 RAM
HDD 30 GB
15" LCD
pekač
Star je 4 mesece.
Cena je okrog 210 000 SIT.
Kakšne imate kaj izkušnje s firmo Acer oz. kaj mislite o tej ponudbi?
lp, jani
Zgodovina sprememb…
Kaj si vi mislite o teh prenosnikih? So rabljeni, obnovljeni, pregledani in imajo eno letno garancijo??
Povezava
Kako naj vem koliko je dejansko rabljen in v kakšnem stanju je naprimer zaslon?
Povezava
Zgodovina sprememb…
boštjan ::
vpr. v trgovini koliko je rabljen,za zaslon pa se kar sam prepričaj z obiskom v trgovini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16762 (7723) | Seb4 |
» | prenosnik (noname ali brand)Oddelek: Kaj kupiti | 3786 (2563) | murmur |
» | prenosnik pod 180k SIT (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6177 (4207) | |_CoBrA_| |
» | poceni prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 1461 (1291) | ADF |
» | Kateri NotebookOddelek: Kaj kupiti | 1155 (978) | govno |