» »

Kako se znebiti polzev iz solate

Kako se znebiti polzev iz solate

1
2
»

zobnik ::

fikus_ je izjavil:

zobnik je izjavil:

kure polže požrejo, ampak moraš prav vrt zagradit, psutiš okol pa jih zjutraj spustiš ven....take 1-2cm se stepejo.

Ni res. Za to so race in še to ne vse.

3 take sem jih vrgu not pa so šli v 3 sekundah

fikus_ ::

Kura kot kura poje vse kar miga (vsaj malo). Če se trudi kokoš pojesti odraslega polža, lahko pogine, ker polž spusti veliko sline. In odrasle kokoši, ki se pasejo na travniku, iz izkušenj vedo, da se polžev ne je.

vnetidebater ::

fikus_ je izjavil:

In odrasle kokoši, ki se pasejo na travniku, iz izkušenj vedo, da se polžev ne je.

Zdaj sem si prav predstavljal kako se 10 kur pase na travniku, ena poje ogromnega polža in se zadavi, preostalih 9 pa si to zapiše.

Skratka race so prave za to. Ampak jim moraš ponuditi udoben dom in jih ne zgolj imeti za žretje polžev.

Zgodovina sprememb…

lolipop2 ::

Pa ne pozabi, da potem račjih jajc ne ješ! :))

Ben Dover ::

:))

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

A ni to res, da bi naj bakreno cev speljal okrog vrta in polži ne pridejo?

Ali polži ne pridejo praviloma večinsko iz zemlje? Zato nek električni pastir ne more delovat popolnoma? Sigurno ni slaba ideja, saj jih odžene vstran, vsaj tiste, ki so že na planu.

Mi posipavamo "Terminator" , to so takšne modre kroglice, ki jih posipaš po tleh in polž to poje ter ga razžere in se posuši.

Zelo efektivno je tudi pobiranje polžev v flašo zjutraj in zvečer po možnosti.

Sodelavka je dala idejo, da narediš past iz strupa/vabe za polže iz kroglic tako, da daš v odrezano plastenko strup, predvsem za kakšne grme oz. težko dosegljive prostore, nato se polž posuši v plastenki..

To je vse kar vem, se pa lahko kaj naučimo skupaj.

fikus_ ::

vnetidebater je izjavil:

fikus_ je izjavil:

In odrasle kokoši, ki se pasejo na travniku, iz izkušenj vedo, da se polžev ne je.

Zdaj sem si prav predstavljal kako se 10 kur pase na travniku, ena poje ogromnega polža in se zadavi, preostalih 9 pa si to zapiše.

Skratka race so prave za to. Ampak jim moraš ponuditi udoben dom in jih ne zgolj imeti za žretje polžev.

Malo čudno si predstavljaš naravo.

Za test, daj enega polža v usta. Če pa to ne, ga vsaj v roke vzami. Če se bo polž počutil ogroženega, bo spustil zelo veliko lepljive sline. Da jo odstraniš, je dovolj voda, ampak se moraš potrudit.

zobnik ::

Kura že ve kaj pojest....najbolj hudiča je da majo ljudje kure zaprte in im futrajo ostanke.
Taprava jajca so tista k se kura pase zunaj brez mreže

Ben Dover ::

Kura < račka

Case closed.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali vrtičkate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11010776 (8601) m0LN4r

Kemikalije v solati - modre kroglice

403757 (2094) IL_DIAVOLO
»

Polži, kako jih uničiti (strani: 1 2 )

8024141 (15036) Siddh
»

Tega pa ne bom pojedel! (strani: 1 2 3 )

10720237 (15222) Gavran

Več podobnih tem