Forum » Omrežja in internet » povezava Telekom -> router -> NEO
povezava Telekom -> router -> NEO
Domen13 ::
Pozdravljeni,
Doma imam Telekomov modem V45_B10 na katerem imam port 4 configuriran na "trunk". Na drugi konec kabla vklopim Neo in vse dela.
Sedaj želim med Telekomov modem in Neo vtakniti router in tako poleg televizije omogočiti še wireless dostopno točko. Router je
Linksys-a WRT54GL z DD-WRT firmware-om.
Uspelo mi je priključiti router in popraviti konfiguracijo tako, da omogoča wireless povezovanje v internet. Prav tako lahko kable vtaknem v računalnik in internet deluje tudi preko kabla. Ko priključim kabel v Neo ta javi da nima povezave in da pridobiva lokalni in multicast IP naslov.
Ob kontaktu podpore sem dobil odgovor
Ali kdo ve kaj to pomeni, oziroma kaj mi manjka pri kofiguraciji. Iz googlanja sklepam, da je potrebno nstaviti vlan-e.
Doma imam Telekomov modem V45_B10 na katerem imam port 4 configuriran na "trunk". Na drugi konec kabla vklopim Neo in vse dela.
Sedaj želim med Telekomov modem in Neo vtakniti router in tako poleg televizije omogočiti še wireless dostopno točko. Router je
Linksys-a WRT54GL z DD-WRT firmware-om.
Uspelo mi je priključiti router in popraviti konfiguracijo tako, da omogoča wireless povezovanje v internet. Prav tako lahko kable vtaknem v računalnik in internet deluje tudi preko kabla. Ko priključim kabel v Neo ta javi da nima povezave in da pridobiva lokalni in multicast IP naslov.
Ob kontaktu podpore sem dobil odgovor
problem pri povezavi Neo Smartboxa je, da je potrebno na usmerjevalniku nastaviti pravilno usmerjanje prometa za televizijo in internet hkrati.
Ali kdo ve kaj to pomeni, oziroma kaj mi manjka pri kofiguraciji. Iz googlanja sklepam, da je potrebno nstaviti vlan-e.
- spremenilo: Domen13 ()
starfotr ::
Potegni se en kabel.
Ali pa kupi switch in ga daj na koncu kabla ter vanj vtakni stb in ap.
Ali pa kupi switch in ga daj na koncu kabla ter vanj vtakni stb in ap.
dvihtelic ::
daš switch in bo delovalo, sem sam naredil tako za v otroško in spalnico. Je pa giga switch.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BINANCE SEPA nakazilo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 36754 (10206) | Tidule |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 8115 (3692) | -JM- |
» | po servisu datoteke shranjuje v cloud + kako združiti particijeOddelek: Programska oprema | 1084 (791) | antrim |
» | Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 8854 (6348) | Ma_en_tm |
» | A1 in NetflixOddelek: Omrežja in internet | 5036 (2505) | KlasikaMTB |