Forum » Programska oprema » po servisu datoteke shranjuje v cloud + kako združiti particije
po servisu datoteke shranjuje v cloud + kako združiti particije
PrincessEli ::
Pozdravljeni!
Prosila bi za pomoč pri dveh težavah
Prenosnik sem imela na servisu, ker je ohišje preklopa zaslona počilo, nazaj dobim popravljen prenosnik, ko pa ga zaženem pa vidim, da se kar datoteke in mapa shranjujejo v cloud. Tega prej ni bilo. Serviser se zgovarja, da oni niso nič naredili, saj so popravljali samo ohišje in ravno 25. je potekla garancija in jaz njihove napake nočem plačevati.
Kako naredim, da se stvari ne shranjujejo v cloud oz. one drive, recimo ne morem niti neke mape kopirati v USB ključ, ker sprva poizkuša iz clouda oz. one drive downloadati, in ker ne skopira, ne morem nič, hkrati pa imam HDD poln teh datotek, ni logike. čemu poln disk, če pa je vse kao nekje v one drive online storage.
Pri vsaki mapi je v desen vogalu zgoraj simbol dveh puščic ki kažeta diagonalno ena proti drugi, levo spodaj pa simbol oblačka ali pa puščic ki se v krogu vrtita. Tega prej ni bilo.
prosim za pomoč.
druga zadeva pa je da imam hkrati tudi dodatne prazne particije ob :C, to je vse isti disk, imam sedaj še :D in :H, rada bi to izbrisala in sproščeni prostor združila/pridružila :C, po internetu sem našla neke programe ki ti pomagajo to narediti , spojitev teh particij k :C particiji, pa ko potrdim vse spremembe, se nič ne zgodi, tudi ko grem v upravljalec diskov, mi ne rata, ko potrdim izbris odvečnih particij in želim prikljičiti sproščeni prostor :C particiji se nič ne zgodi. :/ kako to rešiti?
hvala
Prosila bi za pomoč pri dveh težavah
Prenosnik sem imela na servisu, ker je ohišje preklopa zaslona počilo, nazaj dobim popravljen prenosnik, ko pa ga zaženem pa vidim, da se kar datoteke in mapa shranjujejo v cloud. Tega prej ni bilo. Serviser se zgovarja, da oni niso nič naredili, saj so popravljali samo ohišje in ravno 25. je potekla garancija in jaz njihove napake nočem plačevati.
Kako naredim, da se stvari ne shranjujejo v cloud oz. one drive, recimo ne morem niti neke mape kopirati v USB ključ, ker sprva poizkuša iz clouda oz. one drive downloadati, in ker ne skopira, ne morem nič, hkrati pa imam HDD poln teh datotek, ni logike. čemu poln disk, če pa je vse kao nekje v one drive online storage.
Pri vsaki mapi je v desen vogalu zgoraj simbol dveh puščic ki kažeta diagonalno ena proti drugi, levo spodaj pa simbol oblačka ali pa puščic ki se v krogu vrtita. Tega prej ni bilo.
prosim za pomoč.
druga zadeva pa je da imam hkrati tudi dodatne prazne particije ob :C, to je vse isti disk, imam sedaj še :D in :H, rada bi to izbrisala in sproščeni prostor združila/pridružila :C, po internetu sem našla neke programe ki ti pomagajo to narediti , spojitev teh particij k :C particiji, pa ko potrdim vse spremembe, se nič ne zgodi, tudi ko grem v upravljalec diskov, mi ne rata, ko potrdim izbris odvečnih particij in želim prikljičiti sproščeni prostor :C particiji se nič ne zgodi. :/ kako to rešiti?
hvala
Mare2 ::
Da se mape shranjujejo v cloud ni kriv servis. Morda si zgolj pomotoma kliknila na ustrezno povezavo. :) Najdi jo in prekini.
S klikom desne tipke miške izbrišeš nosilec. Včasih pomaga, da za vsako operacijo za pol minute ugasneš računalnik. Disk manager ni najboljši program za take stvari. :)
S klikom desne tipke miške izbrišeš nosilec. Včasih pomaga, da za vsako operacijo za pol minute ugasneš računalnik. Disk manager ni najboljši program za take stvari. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Mare2 ::
Po polminutnem ugasnjenem računalniku:
Za tem klikni z desno tipko na C in "razširi nosilec". :)
Za tem klikni z desno tipko na C in "razširi nosilec". :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
sbawe64 ::
Win10 in OneDrive ?
https://account.cloud.ppi.net/knowledge...
https://helpdeskgeek.com/windows-10/how...
https://account.cloud.ppi.net/knowledge...
https://helpdeskgeek.com/windows-10/how...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
pozdravljena
hvala za vso pomoč, sem veliko rešila danes
sem onesposobila/odstranila one-drive, sedaj stvari spet delajo
en nosilec mi je šlo sedaj izbrisati in razširiti C: nosilec, za drugega pa še nagaja, bom probala malo kasneje
mi pa še 2 drugi stvari nista jasni, če lahko kdo pomaga
in
hvala za vso pomoč, sem veliko rešila danes
sem onesposobila/odstranila one-drive, sedaj stvari spet delajo
en nosilec mi je šlo sedaj izbrisati in razširiti C: nosilec, za drugega pa še nagaja, bom probala malo kasneje
mi pa še 2 drugi stvari nista jasni, če lahko kdo pomaga
in
solatko ::
Toliko časa se boš igrala, da boš vse kar imaš izgubila. Sama ali na servisu si vklopila sinhronizacijo. Sharanjevanje imaš nastavljeno v cloud. Pokliči nekoga, ki se na to spozna, da ti uredi tako, da bo prav.
Prijavi se v One drive v brovserju in poglej katere mape imaš in kaj je not.
Prijavi se v One drive v brovserju in poglej katere mape imaš in kaj je not.
Delo krepa človeka
Živijo.
je sbawe64 dal dober link, lepo korak po korak navodila, sem samo aplikacijo odstranila, da se ne sinhronizira in posodablja kar po svoje, kako sem pa to vklopila nevem, ja pa stvar sedaj rešena, moram pač preko spleta dostopati v one-drive kjer je tudi vse, pa na računalniku + dodatno kopijo sem vrgla na zunanji disk, da imam na 3 mestih.
Sam tole z Hdd ki je namesto okoli 500GB, kar 218Gb me pa še vseeno mori ...
je sbawe64 dal dober link, lepo korak po korak navodila, sem samo aplikacijo odstranila, da se ne sinhronizira in posodablja kar po svoje, kako sem pa to vklopila nevem, ja pa stvar sedaj rešena, moram pač preko spleta dostopati v one-drive kjer je tudi vse, pa na računalniku + dodatno kopijo sem vrgla na zunanji disk, da imam na 3 mestih.
Sam tole z Hdd ki je namesto okoli 500GB, kar 218Gb me pa še vseeno mori ...
Taip4n ::
Daj sliko od Control panel->Administrative tools->Computer Managment->Storage->Disk Managment, da se vidi particije itd.
antrim ::
PrincessEli je izjavil:
Živijo.
... se ne sinhronizira in posodablja kar po svoje, kako sem pa to vklopila nevem ...
To si si vklopila sama ob prvi prijavi. OD ob prvi prijavi zelo jasno pove kaj se bo sinhroniziralo in kam (že nekaj časa privzeto sinhronizira tudi namizje). Naslednjič beri kaj piše in ne klikaj brezglavo na next.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alien (nova igra)Oddelek: Igre | 6199 (128) | oo7 |
» | Microsoft OneDriveOddelek: Operacijski sistemi | 2677 (870) | gwtlwesncw |
» | kupil Cloud Dongle za 2€Oddelek: Omrežja in internet | 1633 (682) | silak |
» | Kateri program je to?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1220 (619) | chort |
» | Avtomatsko shranjevanje namizja na OneDriveOddelek: Pomoč in nasveti | 1342 (1171) | Mercier |