» »

Excel locevanje dnevnih in nocnih delovnih ur

Excel locevanje dnevnih in nocnih delovnih ur

heero ::

Pozdravljeni

Rabim pomoč pri formuli za Excel rad bi pri računanju ur da mi avtomatsko loči med dnevnimi in nočnimi urami npr. od 6:00 do 22:00 dnevna od 22:00 do 6:00 nočna
da bo manj komplicirano nebi zdruzeval 2 dni ampak npr. nočna od 22:00 do 00:00 (1.dan en okvir) od 00:00 do 6:00 (2.dan drugi okvir)
pogledal sem dosti forumov pa ni nic uporabnega

https://ibb.co/MPP3wG9

harvey ::

uporabi pogojno oblikovanje
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

extr3m3 ::

Ni tako zelo komplicirano. Glej, da odštevaš manjše število od večjega.

Sam bi se lotil nekako v tej smeri... V stolpcu "Ure" bi pregledoval kje je večja številka, nato pa odšteval manjšo številko od večje. Lahko si tudi pomagaš s pravilno obliko celice -> [h]:mm oziroma hh:mm;hh:mm;"24:00". Potem pa samo seštevaš rezultat. S pogojem lahko tudi poenostaviš vnos za malico (rezultat / 8,...).

screenshot

screenshot

Če se ti pa še kje zatakne pa sporoči, pa poskusimo rešit.
lp
o_O

heero ::

Mi ne uspe sem ze obupal se je porušila se ostala tabela ne šteje kot je treba oz. odvisno kakor ona hoce enkrat ena cifra drugic ko odprem druga bom kr pisal rocno in štel

Hvala

mirator ::

Oblikovanje narediš, kot ti je svetovano. Vnose časov moraš vnesti s številko ure in dvopičjem. V celicah, kjer računaš pa moraš postaviti formulo:
IF(A1 < B1; B1 - A1; 24 - A1+B1)
pri čemer v stolpec A vpisuješ čas začetka dela in v stoplec B čas končanja.
Tebi dela probleme verjetno, da je nočni čas razdeljen na dva dneva, zato moraš začetek dela v nočnem času odšteti od 24 (tako dobiš št. ur v tem dnevu do polnoči)potem pa prišteti čas končanja dela (to je čas drugega dneva od polnoči dalje).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč - Excel

Oddelek: Pomoč in nasveti
141246 (721) Twixz
»

Excel-pomoč s časi in datumi

Oddelek: Programiranje
93318 (2980) prtenjam
»