» »

Vsesplošna stavka disketnika

Vsesplošna stavka disketnika

Srachko ::

Imam eno manjšo težavo z disketnikom.
Kupil sem popolnoma nov disketnik. Vgradil sem ga v računalnik in prižgal računalnik. V disketnik sem vstavil disketo in potem v Windows Explorerju kliknil na A:. Najprej mi je javil napako, da z diska v pogonu A: ni mogoče brati, ker je poškodovan. Poskusil sem še z drugimi disketami in pri vseh mi je napisalo, da naj vstavim disk v pogon A:, pa čeprav je disketa bila zmeraj v disketniku. Disketnik sem nesel nazaj v trgovino, ker sem mislil, da je pokvarjen, vendar mi je prodajalec dokaj hitro dokazal, da je z disketnikom vse v redu. Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe?
Pomoč sem poskusil poiskati že tudi na drugih forumih. Večina mi je svetovala, da naj preverim kable, če so dobro priključeni. 100% sem prepričan, da so kabli priključeni dobro. Poskusil sem tudi vse možne kombinacije nastavitev BIOS-a, vendar disketnik še zmeraj ne dela.
Imam pa sledečo konfiguracijo :
ASUS A7V8X-X
HDD Maxtor 60 GB
CDRW 40x/12x/40x
AMD ATHLON XP 2200+
WIN XP Pro
I can see clearly now, the brain has gone...

SunMoon ::

Pojdi v Device Manager in klikni na 'Floppy Disk Controllers'. Klikni na 'Standard floppy disk controller'. Pod 'Stanje naprave' poglej, če piše 'Ta naprava deluje pravilno.' Spodaj poglej še, če je naprava omogočena. Preveri tudi, če je kje kakšna naprava v Device Managerju v sporu z drugo ali ni pravilno nameščena (klicaj zraven naprave).

Poročaj, kaj si ugotovil.

Zheegec ::

Mogoče so pa preveč dobro priključeni kabli - alias narobe obrnjen kabel. Se zgodi, pa BIOS tudi resetiraj, mogoče ima to kaj veze (dvomim sicer).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sumo ::

Po mojih izkušnjah je v 90% primerov razlog za nedelujoč disketnik narobe priklopljen kabel. Tako da najprej preveri vse mogoče kombinacije priključitve.

gzibret ::

Na kablu za disketnik (disk) je vedno ena stran pobarvana rahlo rdeče in ta stran mora gledati tako na disketniku, kot tudi na plošči proti napajalnim kablom. Tako si najlažje zapomneš kaj in kako.
Vse je za neki dobr!

Srachko ::

Sem že uredil zadevo. Ker sem ob priložnosti rojstnega dneva dobil eno fajno ohišje, sem se takoj naslednji dan lotil dela in celotno drobovje prepakiral v novo ohišje. In glej ga zlomka, tam pa dela. Kaj je bilo narobe, še sam ne vem, vendar nebi rad riskiral kakšen kos strojne opreme. Hvala vsem za pomoč.
I can see clearly now, the brain has gone...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zgodovina: Kako je Windows 95 izgubil detekcijo diskete

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
264797 (3358) BigWhale
»

bios problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121611 (1495) StratOS
»

winsi zamrzujejo, ko hočem odpreti datoteko na disketi, kaj naj naredim???

Oddelek: Pomoč in nasveti
111085 (925) ReBi
»

Se kdo spozna na Amige?

Oddelek: Strojna oprema
131547 (1337) Kebab
»

drive A:\ ne dela?nujno pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111265 (1120) Tattoo-

Več podobnih tem