Forum » Loža » Chauvin je kriv za umor Floyda
Chauvin je kriv za umor Floyda
Temo vidijo: vsi

dice7 ::
jshadlsa232 je izjavil:
Ne, objava je intektualno nepostena in isce custven odziv. Po tem standardu lahko zacenjamo zraven vsakega politika lepiti kupe mrtvih otrok
Oh that sweet irony : Death of Alan Kurdi @ Wikipedia
Si preveril njegovo zgodovino? Mogoce si je pa zasluzil,tak kot floyd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dice7 ()

UganiKdo ::
tem da je policist prekoracil pooblastila in pri tem ubil cloveka. In ja, to je bistveno vecji problem kot to kar opisauje clanek.
Agresivni ljudje ne poznajo meja, in komot lahko postopa tako, da policaja prisili v malo trši prijem. Se mi zdi pa groteskno, da se vam nova žrtev ali žrtve Floyda ne zdijo prav tako velik problem.
Podobno izkoriščajo šibke točke teroristi, ki ljudi postavljajo za svoj ščit.
Ni mogoče povsem neodvisno gledati na te zadeve.
o+ nevone
Malo trsi prijem je zate 9 minuto dusenje cloveka, ki se od 8 minut in 59 sekund na noben nacin ne vpira? Se enkrat: ne glede na to kdo in kaj ke bil Floyd je nedopuatno da se policiji dovoli igrat porotnike in krvnike. In ja to je bistveno vecji problem kot posamezni primeri kriminalnih dejanj civilnih oseb.
Groteskno je predvsem to koliko ljudi ne razume razlike med nasiljem in policijskim nasiljem in zakaj je slednje bistveno bolj problematicno v demokraticni druzbi.
Samo en zanimiv podatek. V ZDA je trenutno 59% belcev, pred 50+ letimi pa je bil ta odstotek okoli 90%.
Edina zanimivost tega podatka je to, da je izmisljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()

nevone ::
In ja to je bistveno vecji problem kot posamezni primeri kriminalnih dejanj civilnih oseb.
Seveda, žrtve nasilnikov pogosto mnoge ne zanimajo in dajo prednost nasilnežu, tistega, ki bi pa nasilje nad žrtvami lahko preprečil, pa označijo za nasilneža.
Jest lahko verjamem, da mnogi ne zanemarijo teh žrtev namenoma, samo v želji po še boljši družbi je to lahko tudi napaka.
Tudi se lahko strinjam, da represivni organi, ki imajo moč v svojih rokah, morajo postopati čim bolj ustrezno svoji moči. Ne morem se pa strinjati, da se pozabi na žrtve žrtev policije in se jih obravnava kot manjši problem.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mato989 ::
In ja to je bistveno vecji problem kot posamezni primeri kriminalnih dejanj civilnih oseb.
Seveda, žrtve nasilnikov pogosto mnoge ne zanimajo in dajo prednost nasilnežu, tistega, ki bi pa nasilje nad žrtvami lahko preprečil, pa označijo za nasilneža.
Jest lahko verjamem, da mnogi ne zanemarijo teh žrtev namenoma, samo v želji po še boljši družbi je to lahko tudi napaka.
Tudi se lahko strinjam, da represivni organi, ki imajo moč v svojih rokah, morajo postopati čim bolj ustrezno svoji moči. Ne morem se pa strinjati, da se pozabi na žrtve žrtev policije in se jih obravnava kot manjši problem.
o+ nevone
Saj to je glih problem... Žrtev policije NE BI BILO, če ne bi ŽRTVE POLICIJE imeli žrtve drugje... overall pač z jamranjem nasilja policije dejansko šćitimo nasilneže pred drugimi nasilneži, ampak ključno je kdo je začel... policija pač ne, ampak je imela razlog, saj je imela nalog za aretacijo, če bi tip bil vzoren državljan bi bil še živ zato pač ni nobene simpatije do nasilneža Floyda ki je olepšal svet s tem ko je preminil
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Samael ::
o+ nevone
Ampak kako so njegovi pretekli grehi, za katere je odsluzil kazen (torej ni šlo skozi neopaženo, nekaznovano), relevantni pri opravicevanju kasnejsega uboja tega cloveka? A to dejansko vidite v tem neke vrste zadostitev pravici, ali kaj?
Samael != Samuel

o+ nevone
Ampak kako so njegovi pretekli grehi, za katere je odsluzil kazen (torej ni šlo skozi neopaženo, nekaznovano), relevantni pri opravicevanju kasnejsega uboja tega cloveka? A to dejansko vidite v tem neke vrste zadostitev pravici, ali kaj?
Kolikor se jaz spomnim je za njega bil izdan nalog za aretacijo, torej vseh potencialnih grehov (ŠE) ni odsluil takrat ali?
Point ki ga nekateri hočemo izpostavit, je ta, da če bi Floyd, bil vzoren, ne bi bil mrtev... in da dejansko ščitite najmanj kriminalca če ne kaj huje glede na to da je nosečki grozil da jo bo ustrelil v trebuh... tip je pač bil frajer SCUMBAG... in takih pač nekaterim izmed nas enostavno NI ŽAL če umrejo, ker niso delali nič dobrega v družbi...
Seveda pa se nas večina strinja, da bi policist lahko ravnal bolje oz. da bi moral ravnat bolje, ampak glede na to kolikokrat se kriminalci izmuznejo roki pravice, bo se ljudem vedno večkrat zdelo bolje da ga kar pihnejo... recimo meni ne bi bilo nobene škode če bi naši kar odstranili Bavčarje, Hilde itd... ker so pač kriminalci ki na naš račun zdaj živijo, tebi se to zdi ok, meni pač ne!

o+ nevone
Kolikor se jaz spomnim je za njega bil izdan nalog za aretacijo, torej vseh potencialnih grehov (ŠE) ni odsluil takrat ali?
Point ki ga nekateri hočemo izpostavit, je ta, da če bi Floyd, bil vzoren, ne bi bil mrtev... in da dejansko ščitite najmanj kriminalca če ne kaj huje glede na to da je nosečki grozil da jo bo ustrelil v trebuh... tip je pač bil frajer SCUMBAG... in takih pač nekaterim izmed nas enostavno NI ŽAL če umrejo, ker niso delali nič dobrega v družbi...
Seveda pa se nas večina strinja, da bi policist lahko ravnal bolje oz. da bi moral ravnat bolje, ampak glede na to kolikokrat se kriminalci izmuznejo roki pravice, bo se ljudem vedno večkrat zdelo bolje da ga kar pihnejo... recimo meni ne bi bilo nobene škode če bi naši kar odstranili Bavčarje, Hilde itd... ker so pač kriminalci ki na naš račun zdaj živijo, tebi se to zdi ok, meni pač ne!
Point? Po tvoji logiki gremo lahko še dalje, naprimer, da so tudi tvoje preživete zamisli, ideje, ki jih zagovarjaš, družbena deviacija, ki naj ne bi imela prostora v nekem sodobnem času. Gremo še dlje? Sam si rekel, da pri svojem delu ne izdajaš računa, prikrivaš dobiček, ne plačuješ davko, izigravaš zakonodajo, torej, da si kriminalec. Je lahko, ko boš stopil iz stanovanja, to opravičljiv razlog za tvoj uboj?
Tako namreč deluje tvoja sprevržena logika, kjer si ob manjku moralnega kompasa, ustvarjaš svoje lastne, tebi samemu ustrezajoče kriterije, kaj je zločin, ki si zasluži eksekucijo in kaj ne.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

o+ nevone
Point? Po tvoji logiki gremo lahko še dalje, naprimer, da so tudi tvoje preživete zamisli, ideje, ki jih zagovarjaš, družbena deviacija, ki naj ne bi imela prostora v nekem sodobnem času. Gremo še dlje? Sam si rekel, da pri svojem delu ne izdajaš računa, prikrivaš dobiček, ne plačuješ davko, izigravaš zakonodajo, torej, da si kriminalec. Je lahko, ko boš stopil iz stanovanja, to opravičljiv razlog za tvoj uboj?
Tako namreč deluje tvoja sprevržena logika, kjer si ob manjku moralnega kompasa, ustvarjaš svoje lastne, tebi samemu ustrezajoče kriterije, kaj je zločin, ki si zasluži eksekucijo in kaj ne.
Kot pravim, ni problem kršenje zakonov, problem je potem upiranje uradni osebi, beg od uradne osebe, neupoštevanje navodil...
Če bi tip 100% sledil navodilom policista ZMERAJ bi bilo smrtnih žrtev 99% manj kot jih je... torej ne gre samo za kršenje zakonov gre nato tudi neposlušanje navodil uradne osebe, beg od uradne osebe itd...
Če jaz ne izdajam računov, in bo prišla policija in mi nekaj naročla bom to storil, in me zato ne bodo ubili oz. je šansa minimalna... če pa bežiš od policije sploh v USA pa se to zna zgodit.

Na to sem ti že odogovoril s postom nazaj. Kaj pa če imaš takšne, drugačne duševne motnje ali si mogoče na praznovanju pregloboko pogledal v kozarec itd., v trenutku panike ne razmišljaš razsodno in si posledično zmeden, prestrašen, imaš težave pri razumevanju ukazov? Potem je pa uboj razumljiv, opravičljiv? Ker zakaj nisi v sekundi, ko ti je bilo naročeno, da stoj mirno stal mirno?
Zdi se mi kot da zagovarjaš neke zamisli, ne da bi točno razumel, kaj sploh zagovarjaš.
Glej, tale tip si je po petih minutah mrcvarjenja samo nagonsko segel k hlačam, ki so mu med plazenjem po tleh zlezle dol.
Policist je bil spoznan kot ne kriv za umor.
Mr Shaver responds by saying: "Please don't shoot me... I'm trying to do what you tell me."
Zdi se mi kot da zagovarjaš neke zamisli, ne da bi točno razumel, kaj sploh zagovarjaš.
Glej, tale tip si je po petih minutah mrcvarjenja samo nagonsko segel k hlačam, ki so mu med plazenjem po tleh zlezle dol.
Mr Shaver responds by saying: "Please don't shoot me... I'm trying to do what you tell me."
Jaz nimam občutka, da je kdo proti policiji per se. Vsi se zavedamo, da je ta potrebna, pa da aktivno upiranje ukazu pooblaščene uradne osebe ni ne pametno ne potrebno.
Se pa hkrati tudi zavedamo, da bodo iz tega ali onega razloga (pa naj bo duševno-zdravstveni, pod vplivom teh ali onih substanc ali pa zgolj objestnost) v neki družbi tudi odklonska ravnanja, kjer bo oseba težko sledila ukazom policista in takrat je pomembno, da strokovno usposobljen policist odreagira profesionalno ter uporabi silo sorazmerno storilčevem dejanju.
Mislim, da to ni težko razumeti?
A se spomnite uboja Daniela Shaver-ja (v tem primeru belca)? Ja, napil se ga je in posledično nekoliko težje sledil ukazom, vendar se vam zdi, da je tu ravnal policist pravilno?
(pozor - video je precej ekspliciten)
According to a police report, Shaver had been staying at a Mesa La Quinta Inn & Suites on business. He invited two acquaintances, Monique Portillo and Luis Nunez, to his room for drinks. There he showed them a scoped air rifle he was using to exterminate birds inside grocery stores. At one point, the gun was pointed outside his fifth-floor window, prompting a witness to notify the hotel receptionist; the police were immediately called.
Nunez left the hotel room shortly before police arrived at about 9:20 p.m. When police arrived at the hotel, they ordered Shaver and Portillo to exit the room. Six officers in the hotel corridor pointed weapons at them and gave them orders for several minutes. Portillo was taken into custody unharmed.
Police Sergeant Charles Langley then ordered Shaver, who was lying prone, to cross his legs. Moments later, he ordered Shaver to push himself "up to a kneeling position". While complying with the order to kneel, Shaver uncrossed his legs and Langley shouted that Shaver needed to keep his legs crossed. Startled, Shaver then put his hands behind his back and was again warned by Langley to keep his hands in the air. Langley yelled at Shaver that if he deviated from police instructions again, they would shoot him. Sergeant Langley told Shaver not to put his hands down for any reason. Shaver said, "Please don't shoot me". Upon being instructed to crawl, Shaver put his hands down and crawled on all fours. While crawling towards the officers, Shaver paused and moved his right hand towards his waistband. Officer Philip Brailsford, who later testified he believed that Shaver was reaching for a weapon, then opened fire with his AR-15 rifle, striking Shaver five times and killing him almost instantly. Shaver was unarmed and may have been attempting to prevent his shorts from slipping down. An autopsy report found that Shaver was intoxicated (with a blood-alcohol level over three times the legal driving limit), which police stated may have contributed to his confused response to their commands.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Na to sem ti že odogovoril s postom nazaj. Kaj pa če imaš takšne, drugačne duševne motnje ali si mogoče na praznovanju pregloboko pogledal v kozarec itd., v trenutku panike ne razmišljaš razsodno in si posledično zmeden, prestrašen, imaš težave pri razumevanju ukazov? Potem je pa uboj razumljiv, opravičljiv? Ker zakaj nisi v sekundi, ko ti je bilo naročeno, da stoj mirno stal mirno?
Glej, tudi ko so bli pijanci pod mojim blokom pa je prišla policija nihče ni poizkušal nič takšnega kot Floyd... kapiraš? Pa so bli vsi koma pijanci, pa so POSLUŠALI NAVODIAL POLICISTOV in ni bilo ničesar narobe vse je bilo mirno in konec.
Glih če si zmeden in prestrašen je tam policija katero poslušaš... če si pa tako zmeden in prestrašen in takšen duševni bolnik pa je bolje da si neprebojno zaprt pred zunanjim svetom. A se ti Zdi da je Floydek bil zmeden in je zato bežal od policije? Zakaj pa ni bežal od one ženske ki ji je grozil? A tam pa ni bil zmeden ampak razsoden!
Meni se zdi da ti zagovarjaš kriminalce, zato ker so dobili delček svojega nazaj in jih je to orenk koštalo. Oko za oko! Kot pravim, večina ki jih policija ubije je scumbagov, brez njih je svet lepši, več ljudi bolj mirnih... no zdaj kriminalce brani kar neka BLM agenda... ki se razide takoj ko je ubit belec, torej grupa RASISTOV, ki, ko jih bo nacionalna garda pohopsala, boste pa branili RASISTE ki na podlagi barve kože protestirajo!
Skratka, braniš kriminalce in rasiste!
Dont try, DO IT!
No policist pa ga je nagonsko fental... oba sta ravnala NAGONSKO, torej sta oba kriva ENAKO... ne moreš enega človeka opravičevat z nagonom, drugega pa kaznovat zaradi nagona =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

S teboj, ob tvoji osebnostni motnji, je zelo težko debatirati, ker tudi ko ti človek pokaže kje se motiš, tega ne zmoreš sprejeti, užaljen iz riti privlečeš vedno nove in nove argumente, ki to niso, in do konca, pa naj stane kar hoče, zagovarjaš svojo fiksno idejo. A zdaj si pa še strokovnjak, poznavalec, človeških vedenj in reakcij pod pritiskom? Česa ne poveš ....
Vklopi možgane in preberi kaj sem napisal, brez da mi s potrebo, da obvelja tvoja, pa četudi se motiš, nazaj nabiješ en kup irelevantnih vsebin, ki nimajo nobene veze s predhodno povedanim. Saj menda ne pišeš zgolj zato, ker rad bereš za seboj in občuduješ svoj lastni tekst? Ali pač?
Vklopi možgane in preberi kaj sem napisal, brez da mi s potrebo, da obvelja tvoja, pa četudi se motiš, nazaj nabiješ en kup irelevantnih vsebin, ki nimajo nobene veze s predhodno povedanim. Saj menda ne pišeš zgolj zato, ker rad bereš za seboj in občuduješ svoj lastni tekst? Ali pač?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

S teboj, ob tvoji osebnostni motnji, je zelo težko debatirati, ker tudi ko ti človek pokaže kje se motiš, tega ne zmoreš sprejeti, iz riti privlečeš vedno nove in nove argumente, ki to niso, in do konca, pa naj stane kar hoče, zagovarjaš svojo fiksno idejo. A zdaj si pa še strokovnjak, poznavalec, človeških vedenj in reakcij pod pritiskom? Česa ne poveš ....
Dokler braniš rasiste in kriminalce ker je nekdo nad njimi storil nekaj slabega, je pač tako =) Ampak zato bo samo še slabše, ker bi radi branili kriminalce bo vedno huje, ker uničujete red in disciplino, ker organi pregona ne smejo nič, civilisti pa vse sploh ko so črnci!
Ti si seveda tudi proti očetu ki je porezal roke in fental 2x letnika ki ga je zalotil kako posiljuje njegovo hčerko 5 ali koliko letno, jaz pa pravim da je tip car... ampak hej, ti bi gledal in pustil
Zgodovina sprememb…

Nimam pojma o kakšnem očetu govoriš in kaj si spet potegnil iz riti ter mi v svoji standardni užaljenosti prisodil, ampak kako branim kriminalce?
A imaš občutek, da te pri tem, ko te spomnim na tvojo lastno kriminalno dejavnost oz. krajo, s katero si se pred časom pobahal na tem forumu, branim?
Razlika med nama je zgolj, da če bi kradel nekdo drugi, ne pa ti, bi ti zanj zagovarjal eksekucijo (češ, saj osebe ni škoda...), jaz pa v okviru zakonodaje pravično obsodbo. Poln si dreka.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Nimam pojma o kakšnem očetu govoriš in kaj si spet potegnil iz riti ter mi v svoji standardni užaljenosti prisodil, ampak kako branim kriminalce?
A imaš občutek, da te pri tem, ko te spomnim na tvojo lastno kriminalno dejavnost oz. krajo, s katero si se pred časom pobahal na tem forumu, branim?
Razlika med nama je zgolj, da če bi kradel nekdo drugi, ne pa ti, bi ti zanj zagovarjal eksekucijo (češ, saj osebe ni škoda...), jaz pa v okviru zakonodaje pravično sodbo. Poln si dreka.
Torej so bili židi pravično skurjeni po zakonu Nemčije? =) Če zagovarjaš v okviru zakonodaje vse kar uzakonimo moraš zagovarjat dejanja Nemcev, kajti marsikaj je bilo po njihovih zakonih.
VIdiš kako neumno je tole? Si proti smrtni kazni v USA? Ker je po zakonu, jo zagovarjaš? v S. Koreji je tudi proti zakonu prisilno delo, ga zagovarjaš ker je po zakonih? v Kitajski je spet kaj drugega po zakonih.
Če so zakoni vse kar rabimo boš hitro na slippery slope ko boš zagovarjal kriminalna dejanja ki so po zakonih.
Zgodovina sprememb…

Spet se vlečeš ven s poskkusom speljati debato na drugi tir.
@Mato989, a se na osnovi svoje kriminalne preteklosti, kjer si se izognil kazni, smatraš za zločinca, ki je kradel, ali ne? Se ti zdi, da si zaslužiš eksekucijo?
@Mato989, a se na osnovi svoje kriminalne preteklosti, kjer si se izognil kazni, smatraš za zločinca, ki je kradel, ali ne? Se ti zdi, da si zaslužiš eksekucijo?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Ja, če ne bom poslušal uradne osebe ko mi nekaj naroči si zaslužim karkoli me doleti, tako se dela RED v državi, ne pa ko si kriminalci upajo bežat ker se jim itak NE SME nič zgodit... Pa ne glede na PRETEKLOST! Če sem pa še pravnomočno bil obsojen je še tolik oslabše ker policija že ve vnaprej da sem kriminalec in s takim je treba na trše in še z 0,5% manj milosti kot z nekom ki je prvič v postopku.
Če pa še imajo moj nalog za aretacijo pa še toliko slabše če ne poslušam in si zaslužim VSE NASILNE POSLEDICE ker naloga za aretacijo ne delijo kto sladoled na štantih!
Zgodovina sprememb…

Mislim, da imaš nekoliko težavo z razumevanjem vprašanja. Bom vprašal še enkrat, ti pa premisli.
@Mato989, a se na osnovi svoje lastne kriminalne preteklosti, kjer si se izognil kazni, smatraš za zločinca, ki je kradel, ali ne?
Se ti zdi, da si zaslužiš eksekucijo?
Brez če-jev.
@Mato989, a se na osnovi svoje lastne kriminalne preteklosti, kjer si se izognil kazni, smatraš za zločinca, ki je kradel, ali ne?
Brez če-jev.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Mislim, da si imel nekoliko težavo z razumevanjem vprašanja. Bom vprašal še enkrat, ti pa premisli.
@Mato989, a se na osnovi svoje lastne kriminalne preteklosti, kjer si se izognil kazni, smatraš za zločinca, ki je kradel, ali ne? Se ti zdi, da si zaslužiš eksekucijo?
Moja lastna KRIMINALNA PRETEKLOST je tisto kar je napisano v moji kartoteki in ta je prazna, tako da je tvoje vprašanje brezpredmetno FLoydova kartoteka NI BILA PRAZNA... in še enkrat, nikjer ne trdim da si kdorkoli zasluži eksekucijo ker je v preteklosti bil kriminalec citiraj me, pravim da si zasluži karkoli ga je doletelo KER je bil kriminalec (kartoteka) IN KER hkrati še ni UBOGAL URADNE OSEBE ko mu je nekaj NAROČILA; hkrati je pa pred njo še BEŽAL ko je bil izdan nalog za aretacijo!
Če ti ne dojameš in hočeš jemat odseke iz mojih besed pa to ni moj problem ampak tvoj.

Moja lastna KRIMINALNA PRETEKLOST je tisto kar je napisano v moji kartoteki in ta je prazna...
Ampak midva vema, da si kradel, si sam priznal. Menda si ja ne boš ponovno postavljal standarde, kaj je ok in kaj ne - kot tebi ustreza. Zato sprašujem:
Brez če-jev.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Moja lastna KRIMINALNA PRETEKLOST je tisto kar je napisano v moji kartoteki in ta je prazna...
Ampak midva vema, da si kradel, si sam priznal. Zato sprašujem:
Brez če-jev.
To kar midva veva je nepomembno.
Floyd ni umrl zaradi preteklih kriminalnih dejanj, ampak je umrl zaradi tistega trenutka ko mu je bilo PRETEŽKO oz. ker je bil frajer, NI POSLUŠAL NAVODIL URADNE OSEBE... HKRATI je bil pa še kriminalec poznan policiji, zato so ga še toliko bolj stisnili, to je samo dodatna oteževalna okoliščina.
Če bi pa policist hodil po cesti videl FLoyda in ga ustrelil ker je pred 5 leti nekomu grozil in ga pretepal, bi pa bila to EKSEKUCIJA zaradi preteklih kriminalnih dejanj.

Zakaj se izogibaš vprašanju? Postavljaš neke standarde, ki naj bi veljali za druge, kaj pa zate samega? Boš odgovoril ali pa boš še naprej bullshital?
Midva vema, da si kradel, si sam priznal. Zato sprašujem:
Brez če-jev.
Brez če-jev.
Samael != Samuel

mtosev ::
tem da je policist prekoracil pooblastila in pri tem ubil cloveka. In ja, to je bistveno vecji problem kot to kar opisauje clanek.
Agresivni ljudje ne poznajo meja, in komot lahko postopa tako, da policaja prisili v malo trši prijem. Se mi zdi pa groteskno, da se vam nova žrtev ali žrtve Floyda ne zdijo prav tako velik problem.
Podobno izkoriščajo šibke točke teroristi, ki ljudi postavljajo za svoj ščit.
Ni mogoče povsem neodvisno gledati na te zadeve.
o+ nevone
Malo trsi prijem je zate 9 minuto dusenje cloveka, ki se od 8 minut in 59 sekund na noben nacin ne vpira? Se enkrat: ne glede na to kdo in kaj ke bil Floyd je nedopuatno da se policiji dovoli igrat porotnike in krvnike. In ja to je bistveno vecji problem kot posamezni primeri kriminalnih dejanj civilnih oseb.
Groteskno je predvsem to koliko ljudi ne razume razlike med nasiljem in policijskim nasiljem in zakaj je slednje bistveno bolj problematicno v demokraticni druzbi.
Samo en zanimiv podatek. V ZDA je trenutno 59% belcev, pred 50+ letimi pa je bil ta odstotek okoli 90%.
Edina zanimivost tega podatka je to, da je izmisljen.
Wiki se ne strinja.
Whites make up 60.7% of the country's population.
Demographics of the United States - Wikipedia
en.wikipedia.org › wiki › Demographics_of_the_United_States
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zakaj se izogibaš vprašanju? Postavljaš neke standarde, ki naj bi veljali za druge, kaj pa zate samega? Boš odgovoril ali pa boš še naprej bullshital?
Brez če-jev.
Kakšnemu vprašanju če me sprašuješ gluposti odgovor je NE, že to da moraš to spraševat pomeni da si debil ki ne dojame razlik =)

Brez če-jev.
Kakšnemu vprašanju če me sprašuješ gluposti odgovor je NE, že to da moraš to spraševat pomeni da si debil ki ne dojame razlik =)
Kakšnih razlik? Zgoraj si navajal ljudi, ki so kradli državi in jih po tvoje ne bi bilo škoda, oz. bi si zaslužili eksekucijo. Ti si sicer nakradel manj, ampak še vedno ... kradel. A to je pa ok? Po tvojih dvojnih merilih je kraja ok, sprejemljiva in si ne zasluži kaznovanja, dokler si tisti, ki krade ti?
Samael != Samuel

showsover ::
Daj, Mato989, reci že, da zaslužiš kazen in je. Meni tega neproduktivnega pravičniškega nabijanja ni več za brat.

Brez če-jev.
Kakšnih razlik? Zgoraj si navajal ljudi, ki so kradli državi in jih po tvoje ne bi bilo škoda, oz. bi si zaslužili eksekucijo. Ti si sicer nakradel manj, ampak še vedno ... kradel. A to je pa ok? Po tvojih dvojnih merilih je kraja ok, sprejemljiva in si ne zasluži kaznovanja, dokler si tisti, ki krade ti?
Niso dvojna merila je razlika prekrška ki posredno ali neposredno vpliva na stanje posameznikov ali zaposlenih. In ja se strinjam ko gremo dol po teži prekrškov ko bi bil moj prekršek najhujši od še vseh živečih bi si tudi jaz zaslužil eksekucijo če nadaljujem to, ne moreš pa rečt da pustimo druge in eksekucija za tiste ki so manj krivi, sploh pa jaz nisem obsojen, velika razlika, Bavčar in Hilda pa sta! Tako da primerjaš neprimerljivo!
Ampak tebi ki se držiš zakonov pač to ni jasno kot kaže.
Floyd in Bavčar sta oba bila obsojena, jaz pa nikoli, tako da mi smo v čisto drugih krogih...
Samale pa pravičniško misli da sva jaz in Bavčar ENAKA ker sem jaz na forumu nekaj napisal, Bavčar pa je bil obtožen... nenazadnje sem se jaz lahko zlagal, Bavčar pa je bil pred poroto OBSOJEN...
Zgodovina sprememb…

Daj, Mato989, reci že, da zaslužiš kazen in je. Meni tega neproduktivnega pravičniškega nabijanja ni več za brat.
V bistvu se ne gre za pravičništvo, ampak za argument, kjer pisec z dvojnimi merili zagovarja kaznovanje za zločin, ampak samo kadar tega izvajajo drugi, ne on.
V resnici je Mato s svojim nekazonitim delovanjem in utajanjem dobička (s katerim se je pred časom pohvalil) prav en drek pomemben, ampak ko že ravno vztraja, naj pove zakaj smatra, da ko pa on krade ja pa ok in si ne zasluži kazen.
Samael != Samuel

V bistvu se ne gre za pravičništvo, ampak za argument, kjer pisec z dvojnimi merili zagovarja kaznovanje za zločin, ampak samo kadar tega izvajajo drugi, ne on.
V resnici je Mato s svojim nekazonitim delovanjem in utajanjem dobička (s katerim se je pred časom pohvalil) prav en drek pomemben, ampak ko že ravno vztraja, naj pove zakaj smatra, da ko pa on krade ja pa ok in si ne zasluži kazen.
Saj sem ti že povedal, ker JAZ NISEM BIL OBSOJEN; BAVČAR IN FLOYD PA!
To je vse, to je GLAVNA razlika med nami, druga zelo pomembna pa je tudi vrsta in obseg prekrška.
IN logično je da POLICIJA drugače obravnava Floyda ki vejo da je kriminalec kot pa NO NAME civilista... enako kot bi pri nas policija drugače obravnavala Silvo Pluta če bi ga srečali na cesti ali pa mene... to je normalno ker on je zločinec, jaz pa imam prazno kartoteko.
Zgodovina sprememb…

Pa BMK, s čim se je en Mato989 hvalil :-) Verjetno se zavedamo, da VAS (ja, vas, ostale boste potamanili) ne bo prav veliko ostalo, če se bomo šli rigorozno kazen za vsak prekršek.

Niso dvojna merila je razlika prekrška ki posredno ali neposredno vpliva na stanje posameznikov ali zaposlenih. In ja se strinjam ko gremo dol po teži prekrškov ko bi bil moj prekršek najhujši od še vseh živečih bi si tudi jaz zaslužil eksekucijo če nadaljujem to, ne moreš pa rečt da pustimo druge in eksekucija za tiste ki so manj krivi, sploh pa jaz nisem obsojen, velika razlika, Bavčar in Hilda pa sta! Tako da primerjaš neprimerljivo!
Torej, če te prav razumem, Bavčarja in Hildo so dobili in ker so ju dobili si zaslužita kazen, tebe, ki si sicer, kot praviš, tudi kradel, utajeval dobiček, pa niso in si zato ne zaslužiš kazni? Amm.. what?
Samael != Samuel

o+ nevone
Jaz sem replicirala zgolj na to, da se morebitne in dejanske žrtve žrtev policije obravnava kot manj pomemben problem. Vedno, ko so na tapeti kriminalne osebe, se najdejo zagovorniki le teh, proti čemur načeloma nimam nič, me pa zmoti, da se preprosto ne reče, ja tip je nasilen in njegove žrtve si prav tako zaslužijo priznanje, da so žrtve neupravičenega nasilja. To, da se nekaterim zdi to nepomembno, ali manj pomembno je v resnici slepa pega, ki ne pripomore k izboljšanju razmer.
o+ nevone

Pa BMK, s čim se je en Mato989 hvalil :-) Verjetno se zavedamo, da VAS (ja, vas, ostale boste potamanili) ne bo prav veliko ostalo, če se bomo šli rigorozno kazen za vsak prekršek.
Saj tu ti ne oporekam. Mato je tu povsem nepomemben. Kar me je zmotilo je njegova brezkompromisnost in nerazumevanje glede drugih, ne pa tudi samega sebe. Dvojna merlila, ki jih goreče razlaga iz teme v temo, sam pa za njimi ne stoji.
Samael != Samuel

Ne gre se za rigorozno kazen za vsak prekršek, gre se za dejstvo, da je Floyd veliko večinsko sam kriv za svojo usodo!
1. tip je bil stari znanec sodišč in policije
2. tip je bil pravnomočno obsojen in je imel kartoteko
3. kolikor vem je tip imel aktiven nalog za aretacijo
4. tip ni poslušal navodil policista in je hkrati pred njim celo BEŽAL
5. tip je govoril da ne more dihat že takrat ko nihče ni pritiskal na njegov hrbet s kolenom
6. ko tip res ni mogel dihat in je govoril da ne more dihat, ga nihče ni jemal resno, ker je to govoril tudi prej ko nihče ni pritiskal nanj s kolenom
7. kot češnja na torti je tip GROZIL nedolžni ženski ki je bila noseča in ji povzročal stres z grožnjami da jo bo ustrelil v trebuh, torej da bi umoril nerojenega otroka.
FINAL: Tip je bil klasičen SCUMBAG kriminalec najnižje vrste, za povrh vsega pa še uživalec drog in overall PRECEJ neumen...
V celotnem postopku ni Floyd prikazal niti enega dejanja s katerim bi lahko smatrali da je POSLUŠAL in DELAL to kar mu naroči URADNA OSEBA in to v Ameriki kjer veš da te lahko doleti marsikaj in s takim dejanjem slabšaš situacijo za 50% najmanj...
Tip je umrl, zakaj niti ni važno, Svet brez njega je lepši in boljši, družbi ni dajal nič dobrega le slabo. Strinjam se da je policist prekoračil pooblastila oz. ustrezno moč itd. ampak nič od tega se ne bi zgodilo če prvih 6 oz. 7 točk Floyd ne bi izvajal... ŽAL so zakoni taki da prvih 6 oz. 7 točk ni pomembnih (nekaterim)...
In ja, POLICIST si zasluži kazen, jaz osebno bi policista kaznoval z odvzemom značke in službe, dejansko pa je družbi prihranil veliko škode tega kriminalca in prenekateri žrtvi olajšal prihodnje življenje, to pa je UGLY TRUTH.
Verjetno bo seveda pritožba in na koncu bo par let čuze

Jaz sem replicirala zgolj na to, da se morebitne in dejanske žrtve žrtev policije obravnava kot manj pomemben problem. Vedno, ko so na tapeti kriminalne osebe, se najdejo zagovorniki le teh, proti čemur načeloma nimam nič, me pa zmoti, da se preprosto ne reče, ja tip je nasilen in njegove žrtve si prav tako zaslužijo priznanje, da so žrtve neupravičenega nasilja. To, da se nekaterim zdi to nepomembno, ali manj pomembno je v resnici slepa pega, ki ne pripomore k izboljšanju razmer.
o+ nevone
Mislil sem, da je govora o upravičenosti njegove eksekucije. Saj nihče ni zagovarjal njegovih preteklih dejanj, ane? Vsaj jaz nisem zaznal tega. Je bilo pa na osnovi preteklih dejanj kar nekaj poskusov opravičevanja eksekucije, kar se enim tu ne zdi prav in na to opozarjajo.
Samael != Samuel

Torej, če te prav razumem, Bavčarja in Hildo so dobili in ker so ju dobili si zaslužita kazen, tebe, ki si sicer, kot praviš, tudi kradel, utajeval dobiček, pa niso in si zato ne zaslužiš kazni? Amm.. what?
To kar si kdorkoli ZASLUŽI ali NE ZASLUŽI nisem jaz da bi odločal... jaz ti govorim razliko med obsojenim kriminalcem in neobsojenim kriminalcem... in razliko med utajitvijo par 100€ ali med uničenjem življenj neštetim delavcem Vegrada ipd...
Če ti tega ne dojameš je pač to vse brezpredmetno. Nenazadnje praviš da zagovarjaš zakon.

Mato989, 'duh časa' je pač takšen, kot je, ni to po naključju, zadeve se bodo tako ali drugače znormalizirale čez čas.

FINAL: Tip je bil klasičen SCUMBAG kriminalec najnižje vrste, za povrh vsega pa še uživalec drog in overall PRECEJ neumen...
V vsaj polovici tega si opisal tudi sebe.
Si klasičen scumbag. Si kriminalec. Ne vem, če sicer najnižje vrste - tisto kar si v preteklosti pisal, utajevanje dobička, kraja državi, v merilu, kot si ga izvajal, ne bi imenovali zločin najnižje vrste. Domnevam, da nisi uživalec drog, si pa overall PRECEJ neumen.
Kako, ob vsej svoji striktnosti in brezkompromisnosti sploh živiš sam s seboj?
Samael != Samuel

Si klasičen scumbag. Si kriminalec. Ne vem, če sicer najnižje vrste - tisto kar si v preteklosti pisal, utajevanje dobička, kraja državi, v merilu, kot si ga izvajal, ne bi imenovali zločin najnižje vrste. Domnevam, da nisi uživalec drog, si pa overall PRECEJ neumen.
1. da is kriminalec moraš bit obsojen
2. da si neumen te morajo prvo dobit v kriminalnem dejanju
ostalega ne bom več komentiral. Čeprav se moram popravit, tudi jaz sem uživalec drog, če štejemo v droge alkohol, tako da ja, morda nepravično, bom rekel, uživalec PREPOVEDANIH drog, da bo sintaksa pravilna in pomen zajet.

Ne vem za Mata989, malo je še mlad in zaletav, ampak jaz sem zagotovo scumbag in se sploh ne obremenjujem za to, kaj tam eni forumaši, ki me ne poznajo, mislijo o tem... Če se kdaj srečamo v resnici, bom ves pocukran, prijazen in konstruktiven, kot vi, ostali... Ali še bolj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()

1. da is kriminalec moraš bit obsojen
2. da si neumen te morajo prvo dobit v kriminalnem dejanju
ostalega ne bom več komentiral. Čeprav se moram popravit, tudi jaz sem uživalec drog, če štejemo v droge alkohol, tako da ja, morda nepravično, bom rekel, uživalec PREPOVEDANIH drog, da bo sintaksa pravilna in pomen zajet.
Le pazi, da ne boš nasekan, ko pridejo po tebe zaradi tistega utajenega denarja in levo pa desno dobrodušno afne guncal. Saj veš, alkohol ... Ker, če te zaradi tega počijo, tu ne bo nikogar več, ki bo zagovarjal, da si si to zaslužil, saj kaj pa nisi stal pri miru, ko so ti rekli.
Samael != Samuel

Ne bom, ker jaz se v vseh stanjih zavedam da če policist nekaj reče to nardim... tudi ko sem koma... pač imam neko mero priučenega spoštovanja do uradnih oseb, ne glede na vse kar se zdoi, zagotovo pa ne bi bežal pred policijo kot je to storil Floydek...

FTad ::
Jaz nimam občutka, da je kdo proti policiji per se. Vsi se zavedamo, da je ta potrebna, pa da aktivno upiranje ukazu pooblaščene uradne osebe ni ne pametno ne potrebno.
Se pa hkrati tudi zavedamo, da bodo iz tega ali onega razloga (pa naj bo duševno-zdravstveni, pod vplivom teh ali onih substanc ali pa zgolj objestnost) v neki družbi tudi odklonska ravnanja, kjer bo oseba težko sledila ukazom policista in takrat je pomembno, da strokovno usposobljen policist odreagira profesionalno ter uporabi silo sorazmerno storilčevem dejanju.
Mislim, da to ni težko razumeti?
A se spomnite uboja Daniela Shaver-ja (v tem primeru belca)? Ja, napil se ga je in posledično nekoliko težje sledil ukazom, vendar se vam zdi, da je tu ravnal policist pravilno?
(pozor - video je precej ekspliciten)
According to a police report, Shaver had been staying at a Mesa La Quinta Inn & Suites on business. He invited two acquaintances, Monique Portillo and Luis Nunez, to his room for drinks. There he showed them a scoped air rifle he was using to exterminate birds inside grocery stores. At one point, the gun was pointed outside his fifth-floor window, prompting a witness to notify the hotel receptionist; the police were immediately called.
Nunez left the hotel room shortly before police arrived at about 9:20 p.m. When police arrived at the hotel, they ordered Shaver and Portillo to exit the room. Six officers in the hotel corridor pointed weapons at them and gave them orders for several minutes. Portillo was taken into custody unharmed.
Police Sergeant Charles Langley then ordered Shaver, who was lying prone, to cross his legs. Moments later, he ordered Shaver to push himself "up to a kneeling position". While complying with the order to kneel, Shaver uncrossed his legs and Langley shouted that Shaver needed to keep his legs crossed. Startled, Shaver then put his hands behind his back and was again warned by Langley to keep his hands in the air. Langley yelled at Shaver that if he deviated from police instructions again, they would shoot him. Sergeant Langley told Shaver not to put his hands down for any reason. Shaver said, "Please don't shoot me". Upon being instructed to crawl, Shaver put his hands down and crawled on all fours. While crawling towards the officers, Shaver paused and moved his right hand towards his waistband. Officer Philip Brailsford, who later testified he believed that Shaver was reaching for a weapon, then opened fire with his AR-15 rifle, striking Shaver five times and killing him almost instantly. Shaver was unarmed and may have been attempting to prevent his shorts from slipping down. An autopsy report found that Shaver was intoxicated (with a blood-alcohol level over three times the legal driving limit), which police stated may have contributed to his confused response to their commands.
A je bilo mogoce kje pojasnjeno, zakaj mu je policist Sergeant Charles Langley dajal toliko navodil, kaj naj Shaver pocne. Torej zakaj mu ni ukazal samo, da lezi na tleh z iztegnjenimi rokami, da se mu lahko pribliza in uklene. A je bodisi kak poseben protokol, kako se sicer te stvari henlda?

tikitoki ::
Smrt George Floyda je dobila epilog.
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...
cliffs:
Po tri tedne trajajočem sodnem procesu je 12-članska porota v primeru smrti Georga Floyda sporočila odločitev: Derek Chauvin, zdaj že odpuščeni policist, je kriv v vseh treh točkah obtožnice, ki ga je bremenila umora in uboja.
Chauvinu preti 40 let zapora
Razsodba je torej znana. Torej guilty po vseh točkah.
Za neodvisnega opazovalca pa se pojavi vprašanje (mnenje o aretaciji pa si tako ali tako lahko postavi vsak sam, saj je celotna aretacija dostopna na youtube). Je sojenje potekalo v poštenih okoliščinah, kjer udeleženi (porota...) recimo ne bi bili linčani - bojazen, če bi se odločili drugače? Je bila kakšna izmed razsojenih točk obtožnice tudi posledica trenutnega dogajanja zunaj dvorane?
Nadalje, bo razsodba pomirila stanje na ulicah, ki smo mu priča (zadnje čase)? Lahko pride do neke vrste sprave ali bo efekt obraten?
Bo javnost še bolj gledala pod prste policistom?
In kaj sama razsodba pomeni za poklic policista? Verjetno se tam tovrstni prijemi in prakse na veliko uporabljajo pri tistih, ki se upirajo aretaciji, le da se je v tem primeru slabo končalo?
Od kje tebi ideja, da lahko skoraj deset minut sadistično dusis osebo in ostaneš nekaznovan?
Zelo očitno je šlo za zlorabo pozicije in kazen je upravičena in dober opomnim policistom, da tovrstno početje ne bo več tolerirano.

D3m ::
dober opomnim policistom, da tovrstno početje ne bo več tolerirano.
Točno tako.
Zato pa, če boš kdaj rabil pomoč policije raje dvakrat premisli, če jo sploh rabiš in če ni bolje, da te storilec/kriminalec fenta.
:)
|HP EliteBook|R7 8840U|

endelin ::
Smrt George Floyda je dobila epilog.
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-ameri...
cliffs:
Po tri tedne trajajočem sodnem procesu je 12-članska porota v primeru smrti Georga Floyda sporočila odločitev: Derek Chauvin, zdaj že odpuščeni policist, je kriv v vseh treh točkah obtožnice, ki ga je bremenila umora in uboja.
Chauvinu preti 40 let zapora
Razsodba je torej znana. Torej guilty po vseh točkah.
Za neodvisnega opazovalca pa se pojavi vprašanje (mnenje o aretaciji pa si tako ali tako lahko postavi vsak sam, saj je celotna aretacija dostopna na youtube). Je sojenje potekalo v poštenih okoliščinah, kjer udeleženi (porota...) recimo ne bi bili linčani - bojazen, če bi se odločili drugače? Je bila kakšna izmed razsojenih točk obtožnice tudi posledica trenutnega dogajanja zunaj dvorane?
Nadalje, bo razsodba pomirila stanje na ulicah, ki smo mu priča (zadnje čase)? Lahko pride do neke vrste sprave ali bo efekt obraten?
Bo javnost še bolj gledala pod prste policistom?
In kaj sama razsodba pomeni za poklic policista? Verjetno se tam tovrstni prijemi in prakse na veliko uporabljajo pri tistih, ki se upirajo aretaciji, le da se je v tem primeru slabo končalo?
Od kje tebi ideja, da lahko skoraj deset minut sadistično dusis osebo in ostaneš nekaznovan?
Zelo očitno je šlo za zlorabo pozicije in kazen je upravičena in dober opomnim policistom, da tovrstno početje ne bo več tolerirano.
Ne gre se za to, da ostane nekaznovan. Gre se za to, če bi bil tudi drugače kaznovan po vseh treh točkah, če se v proces ne bi vpletali od Bidna do tega, da bi sedaj amerika gorela, če bi bil drugačen razplet.
Kazen je seveda nujna. Dajte malo bolj pozorno brati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Mislil sem, da je govora o upravičenosti njegove eksekucije. Saj nihče ni zagovarjal njegovih preteklih dejanj, ane? Vsaj jaz nisem zaznal tega.
Ne ni. Jaz sem samo odreagirala na to, da so žrtve takih žrtev manj pomembne.
Je bilo pa na osnovi preteklih dejanj kar nekaj poskusov opravičevanja eksekucije, kar se enim tu ne zdi prav in na to opozarjajo.
Jaz v tem, da se postaviš na stran žrtev Floyda ne vidim nič slabega. Seveda je pa bolje poskušati narediti to tako, da ni novih žrtev.
o+ nevone

UganiKdo ::
Jaz sem samo odreagirala na to, da so žrtve takih žrtev manj pomembne.
Tega ni nihče trdil. Kar pa sem trdil, pa je, da je z vidika sistema bistveno večji problem sistemska anomalija, kakor anomalija znotraj sistema. Torej to, da pride do kršitve zakona je manj problematično, kot to, da si tisti, ki morajo nadzirat izvajanje zakona domišljajo, da so nad njim. Še bistveno bolj problematično pa je, če jih sistem takšno obnašanje dopušča. Iz tega vidika je umor Floyda bolj problematičen od kaznivih dejanj, ki jih je storil za časa življenja.
Sankcioniranje kršitev zakona je v demokratični družbi jasno predpisano in ne vključuje Judge Dreed pristopa. Sistem oko za oko je dandanes značilen predvsem za radikalne islamske sisteme, kjer se očitno vidi naš Mato.

Jaz v tem, da se postaviš na stran žrtev Floyda ne vidim nič slabega. Seveda je pa bolje poskušati narediti to tako, da ni novih žrtev.
Jaz mislim, da mešaš jabolke in hruške. Saj eksekucija ni bila kazen ali preprečitev njegovih preteklih dejanj, s tem se jo zgolj opravičuje.
V razmerju med policijo in Floydom v srečanju z njimi se postaviš na stran neke tretje zgodbe, ki je v tem eksplicitnem primeru povsem nerelevantna.
Pa ne razumi me napačno, ne trdim da je stara zgodba nepomembna, da so druge žrtve nepomembne, le za samo eksekucijo o kateri razpravljamo so nerelevatne in jih ni potrebno vleči na plan z namenom opravičevanja dejanja policije. Policija takrat ni reševala teh drugih oseb pred Floydom, gre za dve povsem ločeni zadevi, kjer se s preteklo skuša opravičevati nepravilno ravnanje policije, ki je privedlo do umora človeka.
Samael != Samuel

Tega ni nihče trdil. Kar pa sem trdil, pa je, da je z vidika sistema bistveno večji problem sistemska anomalija, kakor anomalija znotraj sistema. Torej to, da pride do kršitve zakona je manj problematično, kot to, da si tisti, ki morajo nadzirat izvajanje zakona domišljajo, da so nad njim.
Še bistveno bolj problematično pa je, če jih sistem takšno obnašanje dopušča. Iz tega vidika je umor Floyda bolj problematičen od kaznivih dejanj, ki jih je storil za časa življenja.
S tem se strinjam v toliko, da večja moč, zahteva tudi več odgovornosti. To se mi zdi pozitivno. Da se pa žrtve žrtev smatra kot bolj sprejemljive pa ne.
o+ nevone
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | O mučenju (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / NWO | 43545 (37850) | jype |