» »

Odpovedni rok

Odpovedni rok

Zazzau ::

Zivjo

Sem se zaposlil in v pogodbi pise 30dnevni odpovedni rok lahko mi nekdo razlozi kaj to pomeni? In kaksne so posledice če ne naredim tega da ne napovem odpoved 30dni prej..
In me zanima kje lahko spet dobim obevzno zavarovanje če sem brezaposlen.
In zakaj delodajelec delevcem vedno samo za 2meseca podaljsa podgodbo..

Lp

Vuli ::

ti napišeš odpoved, pošlješ po pošti(s povratnico) ali neseš na firmo in ko ti dajo žig ali ko prejemeš povratnico, takrat začne tebi teči odpovedni rok.
za obvezno zav greš pa na zzzs in si zrihtaš, včasih je blo ~25€/mesec
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

IgorCardanof ::

So ziher da rabis zig? Imo zacne veljat, ko ti to odpoved pisno predas delodajalcu. Ni ti potrebno nic cakat, da delodajalec "pozegna" tvojo odpoved.

IL_DIAVOLO ::

Ne vem kaj filozofiras.

Od dneva ko poves da dajes odpoved, zacne tect 30 dnevni rok. Tudi ce ti pogodba poteče, tako se podjetje zavaruje, da lahko poišče nadomestilo v tem času.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Djole ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne vem kaj filozofiras.

Od dneva ko poves da dajes odpoved, zacne tect 30 dnevni rok. Tudi ce ti pogodba poteče, tako se podjetje zavaruje, da lahko poišče nadomestilo v tem času.

Tole pa ne bo drzalo. Ko pogodba potece, pac potece, ni nobenega roka, da delodajalcu poves, da ne bos podaljsal, ce si to mislil.

AndrejS ::

Videl sem že pogodbo za 1 mesec z 60 dnevnim odpovednim rokom :) Svašta eni skupaj spravijo. Ko poteče stara pogodba in ne podpišeš nove - ni odpovednega roka.

destroyer2k ::

30 dni odpovednega roka je standartno.

Glede podalšanja pogodbe se mi zdi da zakonsko ti lahko samo 2-3x podalšajo, ampak če pa kaj spremenijo v opis dela pa lahko večkrat. Za določen čas ti lahko podalšujejo največ 2 leti, potem ti morajo dati za nedoločen čas, razen za par izjem (pokrivanje bolniške istega delavca, itd.).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8535214 (9806) St235
»

Regres vprašanje

236758 (4101) Invictus
»

Izredna odpoved iz strani delavca

417284 (4208) jocko
»

Se moram nujno držat odpovednega roka? (strani: 1 2 )

7338193 (35900) AndrejO
»

menjava službe

286456 (5709) alesr

Več podobnih tem