» »

Kombi kot osebno vozilo

Kombi kot osebno vozilo

«
1
2

TheBlueOne ::

Ima morda kdo kaj izkusenj kako je s to idejo? Sam sem sicer vajen diametralno nasprotnih avtov ampak me zivljenje sili najmanj v karavana, potem pa se mi kombi niti ne zdi vec tako dalec, bi pa bil prakticen iz vec razlogov. Bi bil hvalezen tudi za predloge okoli tega kateri je boljsi, ker nekih reviewov je dosti malo. Glede na to, da je kombi in tako ali tako ni neka pozerska zadeva mi je vseeno za brend. Vazno je, da se lepo pelje in je zanesljiv. Tnx..

Uporabnik ::

Ford S-max, skor k kombi zgleda pa ko avto :) Malo premalo si napisal seveda zakaj te sili v kombi in kje se boš vozil.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

TheBlueOne ::

Ni sans, da vzamem druzinski avto. Ni ne tic ne mis. To se mi zdi, da je za tipi, ki so se vdali v usodo. :D Prej vzamem karavana. Prej vzamem druzinski avto, ki izgleda kot kombi.

Sili me v karavana, kombi pa mi je nekak vsec, ker se vozi visoko, ker je bolj "moski", ker moram tu in tam peljati kaj vecjega in si ga izposojati. Ima mi nek zanimiv faktor ampak se bojim, da je dosti neocitnih minusov.

Zgodovina sprememb…

Uporabnik ::

Napiši si pluse pa minuse, pa se odloči :) Če nočeš da zgleda družinski, imaš kangoo in podobne. Za preskok na kombi pa kot sme zapisal, +/-
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

pegasus ::

Fiat doblo maxi. Best price/performance.

TheBlueOne ::

Kango in Doblo niso kombi. Jaz gledam bolj VW Multivan, Mercedes V, Citroen Spacetourer (in njegovi bretje in sestre) itn. Pac, da se vozis visoko in si kakor kamot spediter. :D

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Merco izgleda najboljsi približek elegance in praktičnosti.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

matobeli ::

Renault trafic (in podobni) ali VW transporter, fura se praktično kot avto, preglednost pri potniških modelih odlična, velika ogledala, veliko šip, pri tovornih pa pač omejena na levo in desno ogledalo. Sedi se občutno višje kot pri enoprostorcih. Prostora pa bistveno_bistveno več.

Poraba okol 9l po avtocesti@130, kar je ravno kakšen liter nad enoprostorci. Nekje pri 110 bi verjetno imel 8l, pri 150 pa komot 11+.

Udobje in kvaliteta je seveda takoj odvisna od tega kaj vzameš in kolk plačaš.

Nekje na vrhu je VW, nekje na dnu pa prejšni model trafica.

Vzameš tisto kar ti finančno paše in ne gledaš na značko, itak je kombi, prav velik elegance ni tukaj.

Se pa tud teli manjši kombiji razlikujejo po prostornosti transportnega prostora, kolkor vem je imel tastar Trafic/Vivaro največ.

;-) ::

Smo ineli kombi kot osebni avto zravn 530d, hudic je ko se navadis prakticnosti:
-vstop izstop
-nalaganje
-zapenjanje otrok

Pozabis vse "slabe" lasnosti.

Pil je manj kot drug avto, cestnina je bila manjsa ker je bil 6 sedezni in registracija kot tovorni,...

vuki ::

Zdaj so ok tudi podaljšane različice Berlinga in Rafterja... Kar dosti avta in prostora in ne preveliko... Za preverit v živo...

d4vid ::

Sem se kar nekaj prevozil s traficom v prejsnji sluzbi, 1.6dci 125hp tovorni, in ne vidim razloga, da ne bi bil dober nadomestek avta. Sediš višje, pelje se super, tudi leti popolnoma dovolj - tudi s 2x500 kg paletami je šel zelo solidno.

Doma smo meli pa MB Vito l. 1997, fotr se je vozil z njim v službo pa tudi ni bilo "čudno" al whatever. Pride pa prav, ker je treba skos nekaj vozit.

pegasus ::

Kolega ima tudi vitota, se že približuje 700kkm in flikati ga mora s fiberglasom, ker je pleh blazno tanek in gnije.

sunshine403 ::

No ja prakticen, ko moras peljati 100 parov smuci ali 5 koles je, ampak vseeno je kombi namenjen tocno temu... prevozu krompirja, ne pa ljudi. Sam sem vozil vse od traficov, ki je nalozen s 100 pari smuci komaj prisel na vrh klanca na nemski AC, pa do najboljse opremljene VW Caravelle, ampak noben se ne more primerjati z normalnim osebnim avtomobilom. Ne glede voznih lastnosti ne glede udobja. Tako da kot drugi avto ja, ker je uporabno tudi za na dopust, kot primarni/edini avto pa nikoli. Sploh ker je kombi hudo "prakticen", za vsakodnevno uporabo, kjer imas s seboj v najboljsem primeru majhen nahrbtnik.

TheBlueOne ::

Novi, ki so predelani za ljudi menda niso tako zelo slabi v smislu zvocne izolacije in udobja. Menda so zelo kamot. Gledam, da na cesti (razen v visino) ni dosti vecji od Pasata.

Za vsakodnevno uporabo se mi zdi zanimiv, ker je sedenje v njemu nekaj posebnega.

Ko pa sem premleval minuse pa je verjetno kaj v smislu:
- Nonstop delas usluge
- Ca. 15% visji stroski obratovanja
- Riziko, da ga zenska noce peljati
- Ni zabaven za voznjo

Invictus ::

TheBlueOne je izjavil:


Ko pa sem premleval minuse pa je verjetno kaj v smislu:
- Nonstop delas usluge
- Ca. 15% visji stroski obratovanja
- Riziko, da ga zenska noce peljati
- Ni zabaven za voznjo

- Usluge zaračunaš. Avto se pač obrablja. Nihče te ne bo več klical...
- Jebi ga, če rabiš, je to to...
- Ženske rade vozijo kombije, ker sedijo visoko in se počutijo bolj varne. Bolj se je za bati, da ti ženska zapleni kombi zase.
- Ja, dirkat se res ne da z njim... Ampak saj ga ne kupiš zaradi tega...

Če si malo spreten, se da kombi predelat v vikend avtodom, plus noter kak šotor, gorilnik, spalke... Za prespat O.K.

Kolega ima Renault Traffic, pa vsi 4 spijo noter po širini, fotr, mat in dva froca. Edino žal mu je, da ni vzel podaljšane variante...

Paziti je treba tudi na višino kombija,da ne plačaš 2x cestnine...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Buggy ::

Imam kolega, ki ima sicer tovornjake, pa se vozi povsod (tudi privat) s kombijem MB V, ceprav ima RS5 v garazi z 15Kkm ze par let :)

sunshine403 ::

@TheBlueOne tocno tako niso tako slabi :) So pa se vedno neprimerljivo slabsi kot osebni avto :) Ampak vsak ima svoje potrebe in zahteve, zato je zate povsem nepomembno, kaj si jaz mislim o tem.

matter ::

Jaz imam 3 otroke (dvojčici 3 leta in mulc 5 mesecev).
Ker smo iskali avto/kombi za familijo, ki omogoča 3 avtosedeže smo gledali tudi Sharana (ki pa je preveč "outdated avto").
Ker imamo prikolico v kampu, smo tedensko na morju, in nasploh radi potujemo.

Potem sva z ženo naredila nekaj testnih voženj in se je kombi izkazal za zmagovalnega. Testirala sva sicer le Mercedes V250 avtomatik.
Takoj sva se zaljubila vanj in je že leto naš družinski avto.
Izkušnje: super zadovoljni. Poraba na dolge relacije 6.5, vožnja udobna, žena v vlogi "stevardese" ki vse postori med vožnjo (saj lahko hodi iz spredenja do zasnjih sedežev). Sedi se visoko, otroke se v avtosedež pripenja visoko (ee ni potrebno sklanjati), prostora dovolj za vso našo robo .Tudi žena ga ne zamenja več za navadni avto. Tudi za nakupe v trgovskih centrih je povsem preprost (pa večino parkiramo v garažah).
Smo kar vesli, ko se vsedemo vanj in gremo nekam na izlet.

Moja 1 letna izkušnja.
Grem basket pa bom neloke metal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

TheBlueOne ::

Nasel Slovenski review Renaulta, ce morda se koga zanima...

nejcek74 ::

Precej mojih kolegov ima kombi za družinski avto, meni osebno je zmagovalna kombinacija, dovolj prostora za pet oseb ali več, skupaj s prtljago. Enoprostorci so precej brezvezni v primerjavi.
Dovolj udobja za vožnjo po AC in družinske vožnje. Imaš sicer tudi super udobne kombije, "executive style" vendar so zelo dragi.
Razumem pomislek glede zabavne vožnje, bom pa rekel tako: 21. stoletje temu ni več naklonjeno, tudi Slovenija počasi prihaja na to. Meni je to eden od glavnih vzrokov zakaj nimam več avta (imam pa motor).
¸

gruntfürmich ::

dandanes je dobra izbira vmesnikov med družinskimi avti in kombiji, in ta spekter avtov bo verjetno samo še pridobival na razširjenosti, ker je zadeva izredno praktična. samo poiskati moraš tistega, ki ti ustreza...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

No, no, no, Mercedes V 250 pa ni kombi. Niti nikoli ni mislil biti. Če ne drugega, je točno 100 posto predrag, da bi bil.
Je kar enoprostorec.

bobiii16 ::

Jaz prakticiram kombi kot osebno vozilo že 40 let. Imam tudi prijatelje ki imajo kombije različnih znamk. Kombi je najbolj univerzalna zadeva pri hiši. Nikoli ni bilo dileme kaj pripeljati in kaj odpeljati, niti dopust ni bil nikoli problem (če ni šlo smo pa v kombiju spali) Posedujem VW T4 dolg model (5.14) Vw je sicer drag, tudi Ford je drag pa tudi traficc (novi model model) vožnja s kombiji je meni bolj udobna kot večinoma vozil. Imeti kombi namesto kakšnega osebnega avta je zmagovalna varianta. Užival boš in koristen boš TI in tvoj avto

cvalsr ::

1 Limuzina / karavan
2 Enoprostorec
3 "Mali" kombi
4 Velikoprostorec
5 Kombi

Nekako tako gre vrstni red po udobju sedenja in vožnje. Kdor se ne strinja, pa naj mi razloži, zakaj se poslovneži in ostali, ki so na cesti par ur na dan, ne vozijo s Traffici, Dobloti in Tourani, pač pa z limuzinami. Če pa rabiš prostornost, pač nimaš izbire.

kremenko1 ::

Glede na to,da si lastim VW Multivana starega 4,5 let točno en mesec, ti lahko odgovorim iz prve roke. Vozi se kot malo večji SUV, poraba mojega 110kw slabih 8l (enako kratke vožnje, kot včerajšnja pot do Schladminga po avtocesti). Če so notri vsi sedeži(7) je prtljažnega prostora malo. Je pa kar velika razlika v notranjost med navadnim Transporterjem in Multivanom. Dobri za vožnjo so tudi novi Trafiki z 2,0 DCI motorjem. Cvalsr, kar dosti poslovnežev so vozi oz. pusti voziti z raznimi "kombiji" ranga MB Viano in VW Multivan.

Matko ::

Invictus je izjavil:


Kolega ima Renault Traffic, pa vsi 4 spijo noter po širini, fotr, mat in dva froca. Edino žal mu je, da ni vzel podaljšane variante...

nakladač

So tvoji kolegi liliputanci?

Tipični kombi ima širino prtljažnika med kolesi le malo širšo od euro palete (120cm),
na širokem delu lahko dodaš še max 2x20cm

In še za dve vrsti sedežev mora ostati.

Kripto mesi ::

Ja Invictus je na tem forumu itak že znani nakladač :))

Invictus ::

Ne niso, so moje velikosti...

Traffic je širok tam180 po širini, in ima vertikalno stranico brez nagiba...

To pomaga...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Matko ::

Invictus je izjavil:

Ne niso, so moje velikosti...

Traffic je širok tam180 po širini, in ima vertikalno stranico brez nagiba...

To pomaga...

nakladaš^2

PS: put your money where your mouth is

TheBlueOne ::

cvalsr je izjavil:

1 Limuzina / karavan
2 Enoprostorec
3 "Mali" kombi
4 Velikoprostorec
5 Kombi

Nekako tako gre vrstni red po udobju sedenja in vožnje. Kdor se ne strinja, pa naj mi razloži, zakaj se poslovneži in ostali, ki so na cesti par ur na dan, ne vozijo s Traffici, Dobloti in Tourani, pač pa z limuzinami. Če pa rabiš prostornost, pač nimaš izbire.


Jajaja... sej bi se obdrzal limuzino. Dva kombija bi bila malo smesna. :) Jaz sem do sedaj imel avte, ki so disali na sportno. Mercedes Avantgarde, MINI Copper itn. Ampak so prisla leta in familija in potreba po enem bolj bednem avtu. Potem pa gledas sebe kako se vdajas v usodo nakar pride kul faktor iz druge strani. Sem se peljal s kombijem in mi je bilo vsec. :) Zato pa malo sprasujem tiste, ki imajo izkusnje.

sunshine403 ::

Invictus je izjavil:

Ne niso, so moje velikosti...

Traffic je širok tam180 po širini, in ima vertikalno stranico brez nagiba...

To pomaga...

Ja zunanje mere, problem je, ker vecino casa ne spis med ogledali ampak med notranjimi stranicami.



Se pa strinjam, tudi po sirini se da spat.. pac si malo zvit pa je.

TheBlueOne ::

Hm pa naceloma bi slo, ce je samo postelja, samo mora biti nad kolesi. Potem imas 1662mm sirine lezisca, kar morda celo gre.

Matko ::

TheBlueOne je izjavil:

Zato pa malo sprasujem tiste, ki imajo izkusnje.


Koliko denarja, toliko muzike.

Določene (redke) znamke ponujajo vse (asistenčni sistemi, 4x4 ipd) kar imajo karavani,
ampak takšen kombi je precej dražji.

Posamezno vozilo načeloma dobiš v treh različicah:
tovorni,
potniški,
nadomestni osebni ali nekateri bodo rekli tudi luksuzni.

Najprej si na list napiši, kaj točno mora vozilo imeti (se zna zgoditi, da bo par firm, takoj odpadlo),
nato rentaš normalno (to je velikost klasičnega karavana) in dolgo različico (50cm daljši).

Invictus ::

Kolega ima to meter dvignjeno od tal, tako da ima spodaj plac ra robo...

En vikend prežiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TheBlueOne ::

Trenutno gledam trafice automatic 2.0. Je kar lepa izbira. Se mi zdi, da je dobra kombinacija utalitarnega in udobnega vozila. Mercedes se mi zdi, da ima krizo identitete, na VW pa se pali prevec hipsterjev in so mi brutalno predragi. :D

Matko ::

sunshine403 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ne niso, so moje velikosti...

Traffic je širok tam180 po širini, in ima vertikalno stranico brez nagiba...

To pomaga...

Ja zunanje mere, problem je, ker vecino casa ne spis med ogledali ampak med notranjimi stranicami.



Se pa strinjam, tudi po sirini se da spat.. pac si malo zvit pa je.

Dimenzije vozila, ki ima dve vrsti sedežev. A otroci zadaj tečejo?

Sicer pa:
Tudi v Clio jih lahko pet spi. Nič lažjega, sede.



Če ste moški in živite v Sloveniji,
...
ste visoki povprečno 178 cm in tehtate povprečno 85 kg.
...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matko ()

matobeli ::

V traficu brez problema spi par z dvema predšolskima otrokoma. Ampak po dolžini. Če maš dvignjeno platformo nad blatnike, kar očitno je primer o katerem govori invictus, pa sploh ne bi smel bit problem.

Lahko maš pa froce po širini in sta starša mal po diagonali, tolk da pašeta not.

Kombiji so lahko kar priročni za potovat. Tud voznik ima kar precej placa okol svojga sedeža.

issak ::

TheBlueOne je izjavil:

- Ni zabaven za voznjo


Za to pa kupiš mountain bike, ki ga enostavno voziš naokoli v kombiju :)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

TheBlueOne ::

issak je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

- Ni zabaven za voznjo


Za to pa kupiš mountain bike, ki ga enostavno voziš naokoli v kombiju :)


To ze imamo. :)

Matko ::

matobeli je izjavil:

V traficu brez problema spi par z dvema predšolskima otrokoma. Ampak po dolžini. Če maš dvignjeno platformo nad blatnike, kar očitno je primer o katerem govori invictus, pa sploh ne bi smel bit problem.

Lahko maš pa froce po širini in sta starša mal po diagonali, tolk da pašeta not.


Seveda se da, a ne počez, kot je napisal. >:D

In ne v vsaki verziji, ker je izrecno napisal kratki model.
Mora biti takšen, da se mu podere naslon druge vrste sedežev. To namreč ni samoumevno.
Brez tega ne moreš imeti dovolj velike konstrukcije za posteljo.

ThinkPad ::

Ko imaš enkrat kombi in otroke, pol na morje, smučanje, izlete,.. hodiš samo še s kombijem. Placa dosti, 4 kolesa komot not namečeš (le dovolj dolg mora biti), z večjimi ogledali je tudi parkiranje lažje kot s kakim avtom. Ima toliko plusov, da ti pol glavni avto doma kar stoji. Če imaš pa 3 avte, eden že skoraj mora biti kombi. Ko pa gredo otroci od hiše, ga verjetno ne rabiš več.

iso2000 ::

Jaz sem bil ravno primoran kupiti še eno vozilo. Do sedaj sem uporabljal Berlinga prejšnje generacije in sem se spogledoval tudi z možnostjo da bi imel kombi. Ampak je višja poraba, in višja nabavna cena v primerjavi z avtomobilom prevagala v prid avta. Če bi imel dovolj pod palcem in bi se mi fučkalo za porabo, bi vsekakor vzel kombi. Mercedes V zgleda super, Citroen Spacetourer tudi ne slabo. Renault je šele v zadnjem času dodal 2.0 motor, ki je po mojem mnenju edina logična izbira za tako vozilo.
Morda bi bilo res smiselno pogledat še podaljšano verzijo Berlinga. Kolega ga ima in je res prostoren, pa menda se s tistim 130 konjsim motorjem tudi pelje spodobno. Nisem probal, tako da ne morem oceniti.

mahoni ::

Jaz, ce bi imel kes bi kupil Ford Tourneo Custom Sport

Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

joze67 ::

Think big.

Dionis ::

Zdravo,

sicer nisem zasledil, da bi napisal kaj točno je specifika za izbor vozila. Ali več oseb ali res prtljaga.
Sam se strinjam predvsem s sunshine403 glede udobja vozila. Sam sem peljal sicer samo 3 različne kombije, vendar pri nobenem ni bil pojem udobja tudi približno podoben limuzini/karavanu.

Če želiš malo večji avto, pa da je višji predlagam kakšen SUV. Primer VW Tiguan Allspace ali kaj je že. Se pravi podaljšan model. Imam možnost dodati 3. vrsto sedežev. Sicer tisto je bolj primerno za majhne otroke, ker je poden poravnan s sedeži in ni posebej prostora za noge. Ima obenem tudi večji prtljažni prostor.

To pa garantiram, da je udobnost sedenja, lega na cesti in poraba goriva v prid SUV-ju proti kombiju. Ne poznam pa podobne izvedenke pri drugih znamkah.

mahoni ::

Dionis je izjavil:


Če želiš malo večji avto, pa da je višji predlagam kakšen SUV. Primer VW Tiguan Allspace ali kaj je že. Se pravi podaljšan model. Imam možnost dodati 3. vrsto sedežev. Sicer tisto je bolj primerno za majhne otroke, ker je poden poravnan s sedeži in ni posebej prostora za noge. Ima obenem tudi večji prtljažni prostor.

Tocno to ponuja SUV - malo visji avto, to je pa to. Vse ostalo govori v prid kombija.

In dejte se drzat teme. Ne svetovat "SUV"-je in ne vem kaksne vase fetise. Clovek zeli kombi.

In kar se tice udobnosti - pa hej tudi to to je resljivo in tudi za to ni potreben bajno velik denar. Obstajajo drugazne vzmeti, drugacni blazilniki in se in se.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

Matevz96 ::

mahoni je izjavil:

Dionis je izjavil:


Če želiš malo večji avto, pa da je višji predlagam kakšen SUV. Primer VW Tiguan Allspace ali kaj je že. Se pravi podaljšan model. Imam možnost dodati 3. vrsto sedežev. Sicer tisto je bolj primerno za majhne otroke, ker je poden poravnan s sedeži in ni posebej prostora za noge. Ima obenem tudi večji prtljažni prostor.

Tocno to ponuja SUV - malo visji avto, to je pa to. Vse ostalo govori v prid kombija.

In dejte se drzat teme. Ne svetovat "SUV"-je in ne vem kaksne vase fetise. Clovek zeli kombi.

In kar se tice udobnosti - pa hej tudi to to je resljivo in tudi za to ni potreben bajno velik denar. Obstajajo drugazne vzmeti, drugacni blazilniki in se in se.


Ljudje mislijo da obstajajo samo 20 let stari zmatrani tovorni kombiji. Kakšen nov Mercedes se pelje povsem drugače, vendar je potem tudi cena lepa.
#hooldthedoor

sunshine403 ::

mahoni je izjavil:

In kar se tice udobnosti - pa hej tudi to to je resljivo in tudi za to ni potreben bajno velik denar. Obstajajo drugazne vzmeti, drugacni blazilniki in se in se.

Sicer se strinjam, ampak ce zelis narediti to, poderes (nov) kombi, ki ze v osnovi ni pretirano poceni, ter zacnes delati avto iz novega. Ker niso samo vzmeti in blazilniki, pac pa tudi klima, pa notranja izolacija, pa tapete, pa sedezi, pa armatura, pa se kaksna elektronika, ki je v kombiju ni. Tako da ja, za kaksnega dodatnega avtomobila bos na koncu imel cisto udoben kombi.
Kombi kupis ko rabis prostor. Ce hoces udobnost, kombi pac ni resitev, pa tudi ce ti VW prodaja Caravelle za VIP potnike. Ja saj nic ne recem, Caravelle je zares super... za kombi. V primerjavi s cenovno primerljivim karavanom ali limuzino pa na zalost glede voznih lastnosti in udobja ni niti najmanjse primerjave.

mahoni ::

Ja, ampak tle ti govoris o kombiju kot dostavno vozilo. Zgoraj omenjeni Ford Tourneo ne rabis cisto nic prckat.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

D4G4 ::

Fantje, kaj vi štejete pod udobje?

Ker meni se zdi neprimerno bolj udobna vožnja v kombiju (primerno opremljenem, ne delavskem Transporterju z vezanimi ploščami namesto oblog), kjer imaš okrog sebe več prostora, boljši razgled, bolj pokončno sedenje, več odlagalnih površin. Tudi kar se tiče zvočne izolacije med Caravello/Multivanom in Passatom ni praktično nobene razlike.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto za 3 otroške sedeže (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12425308 (14773) bauci
»

Opel Vivaro 2.0 Cdti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
546888 (5541) ;-)
»

Volvo XC 90 vs mitsubishi outlander

Oddelek: Na cesti
242146 (1312) WizzardOfOZ
»

Nakup SUV / Crossover (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7611149 (8948) TheBlueOne
»

Kupujem osebni avto, pa nimam poima o vozilih.

Oddelek: Na cesti
314754 (2885) matobeli

Več podobnih tem