Forum » Zvok in slika » Samsung QE55Q70 čakanje na TV signal
Samsung QE55Q70 čakanje na TV signal
Shakey ::
Zdravo,
Po prisilni zamenjavi TV-ja, smo ubodli Samsung QE55Q70. Pač cenovno se je izšlo, TV je nekaj srednjega.
Kar me res moti je, da moram nepojasnjeno čakat na TV signal iz T2 boxa, potem ko prižgem televizor. Takrat mi napiše, da način ni podprt - spremenite ločljivost zunanje naprave. https://ibb.co/qNRLxdC
Ločljivost na T2 boxu je nastavljena na 4K. Probal sem tudi na 1080p in ni spremembe.
Po cca 2 minutah se zbudi in začne predvajat signal. Če ugasnem in prižgem TV nazaj v roku ene do dveh ur, bo takoj delalo normalno.
Meni izgleda kot, da je T2 box v spanju na 480p (čeprav sem izklopil spanje v nastavitvah), potem ko preklopi na predvajanje TV signala pa TV ne prepozna takoj zamenjave resolucije.
Upam, da je razumljivo. A ma mogoče kdo kakšno idejo? Probal sem tudi različne HDMI vhode. A česa na razumem al je kakšna nastavitev na TV ali T2 boxu al se bom moral s tem sprijaznit? Na customer service se še nisem obrnil, zaenkrat na Slo-Tech ;-)
Hvala
lp
Po prisilni zamenjavi TV-ja, smo ubodli Samsung QE55Q70. Pač cenovno se je izšlo, TV je nekaj srednjega.
Kar me res moti je, da moram nepojasnjeno čakat na TV signal iz T2 boxa, potem ko prižgem televizor. Takrat mi napiše, da način ni podprt - spremenite ločljivost zunanje naprave. https://ibb.co/qNRLxdC
Ločljivost na T2 boxu je nastavljena na 4K. Probal sem tudi na 1080p in ni spremembe.
Po cca 2 minutah se zbudi in začne predvajat signal. Če ugasnem in prižgem TV nazaj v roku ene do dveh ur, bo takoj delalo normalno.
Meni izgleda kot, da je T2 box v spanju na 480p (čeprav sem izklopil spanje v nastavitvah), potem ko preklopi na predvajanje TV signala pa TV ne prepozna takoj zamenjave resolucije.
Upam, da je razumljivo. A ma mogoče kdo kakšno idejo? Probal sem tudi različne HDMI vhode. A česa na razumem al je kakšna nastavitev na TV ali T2 boxu al se bom moral s tem sprijaznit? Na customer service se še nisem obrnil, zaenkrat na Slo-Tech ;-)
Hvala
lp
Han ::
Najprej vklopi TV, nato box...
Ima TV zadnji firmware (1374)? Si poskusil z drugim (krajšim) HDMI kablom?
Ima TV zadnji firmware (1374)? Si poskusil z drugim (krajšim) HDMI kablom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Shakey ::
Tako delam. Najprej TV, potem box.
Zadnji firmware je. Bom pa s kakšnim drugim kablom probal. To še nisem.
Zadnji firmware je. Bom pa s kakšnim drugim kablom probal. To še nisem.
bbobst ::
Tiger ::
Verjetno ste že prej imeli T2-box? Za novejše TV mora kabel mora bit "highspeed" HDMI, prosite na T2 naj vam ga zamenjajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Televizija in internet preko enega UTP kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 11587 (5879) | rogerg |
» | Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupitiOddelek: Kaj kupiti | 7340 (3840) | mat xxl |
» | HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11383 (3948) | acookook |
» | Xtreamer - IPTV predvajanje (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 234129 (101801) | telexdell |