Forum » Elektrotehnika in elektronika » Termometer
Termometer
matej1234 ::
V bistvu delam neke vrste nadzor hise in bom zunaj zaenkrat dal eno webcam kamero, ki pa ima ze narejeno licno ohisje in vse potrebno (je USB). Ker gre predvsem za hobi zadevo (ki pa se je izkazala ze v poskusni uporabi za zelo koristno), bi zelel nadzorovati temperaturo znotraj prostora, kjer je kamera (skatla okrog 18x18x18 cm) in pa morda se zunaj (se pravi, da bi se pokril zunanjo temperaturo. Ker trenutno ne vem, za koliko bi se prostorcek segrel zaradi delovanja kamere (nekaj po vsej verjetnosti zagotovo), bi bilo to v tej fazi dovolj, kasneje pa sem ze razmisljal, da bi morda preko racunalnika vklapljal kaksno majhno zarnico, ki bi segrevala prostor v povezavi s termometrom.
V bistvu me najbolj zanima to, ce je mogoce dobiti kaksen termometer (optimalno z dvema tipaloma), ki ga lahko povezes (preko serijskega ali paralelnega vmesnika) na racunalnik (ki bo itak deloval ze zaradi kamere). Programiranje mi ne predstavlja vecjih tezav, ce bi bila stvar kolikor tolikor dokumentirana, je pa res, da sem zacetnik v elektroniki, ki me sicer zelo zanima.
Vnaprej hvala za odgovore,
Matej
P.S.: Je ze kdo morda delal kaj podobnega? Bi bilo fino slisati izkusnje:)
V bistvu me najbolj zanima to, ce je mogoce dobiti kaksen termometer (optimalno z dvema tipaloma), ki ga lahko povezes (preko serijskega ali paralelnega vmesnika) na racunalnik (ki bo itak deloval ze zaradi kamere). Programiranje mi ne predstavlja vecjih tezav, ce bi bila stvar kolikor tolikor dokumentirana, je pa res, da sem zacetnik v elektroniki, ki me sicer zelo zanima.
Vnaprej hvala za odgovore,
Matej
P.S.: Je ze kdo morda delal kaj podobnega? Bi bilo fino slisati izkusnje:)
Spajky ::
našel to, lahko, da ti utegne rabit kaj podobnega:
http://www.riccibitti.com/pc_therm.htm
http://www.riccibitti.com/pc_therm.htm
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
int47 ::
Malo poglej specifikacije od DS18S20, DS1620, ipd.
DS1620 je dokaj enostavno priklopiti na LPT port. Na voljo je primer vezja in izvorna koda v C-ju. Lahko mu nastaviš temperaturo vkolpa in izklopa z ločljivostjo 0.5 stopinje. Z dodatkom enega upora, tranzistorja in/ali releja lahko deluje kot termostat samostojno, brez uP.
DS1620 je dokaj enostavno priklopiti na LPT port. Na voljo je primer vezja in izvorna koda v C-ju. Lahko mu nastaviš temperaturo vkolpa in izklopa z ločljivostjo 0.5 stopinje. Z dodatkom enega upora, tranzistorja in/ali releja lahko deluje kot termostat samostojno, brez uP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: int47 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekdo nam krade elektriko v garažah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21411 (10665) | xmetallic |
» | Kateri alarmni sistem in video nadzorOddelek: Pomoč in nasveti | 4815 (4412) | LeQuack |
» | Kaj bi se lahko še spravilo v mobitelOddelek: Mobilne tehnologije | 2623 (1576) | mojsterleo |
» | Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35301 (23477) | SloMusty |
» | TermometerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2733 (2342) | julah |