Forum » Loža » gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte
gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte
waters ::
Pozdravljni! Poleg hiše bi postavil nadstrešek za avto in še malo prostora za letno kuhinjo. Rad bi, da bi bilo vse legalno. Zanima me, se je že kdo od vas ukvarjal s tem? Narisal sem si, kaj bi rad naredil. Kot sem gledal po netu, naj bi bilo zelo preprosto, pa vendar ne vem kje začeti. Je kdo že vlagal gradbeno dovoljenje za nezahtevne objekte? Je že kdo od vas to delal?
KAVINSKY ::
Če je manjše od 30m2 ne potrebuješ ničesar. Ker je na parceli že hiša je to skladno z prostorskim aktom.
floyd1 ::
Znanec mi je enkrat kazal na roko narisani skici z merami in skico umestitve objekta na parcelo (tloris). Menda mu je potem šlo to skozi za enostaven objekt. Ker je bil zelo blizu meje je bilo zraven treba pridobiti še soglasje sosedov. Ampak od tega je že nekaj časa, zakonodaja pa se je nekaj spreminjala.
Krigl ::
hja, ne vem če je tako preprosto. tu je klasifikacija objektov:
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20...
če boš garažo/letno kuhinjo razglasil za kozolec, potem najbrž res ne potrebuješ ničesar :)
sicer upam da se motim, tudi sam bi rad nekaj postavil, cca. 30 m2 (v bistvu z identičnim namenom kot odpiralec teme), pa se mi ne lušta iskati GD za nezahteven objekt, ker bi moral dobiti soglasje od zavoda za varstvo kulturne dediščine
lp
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20...
če boš garažo/letno kuhinjo razglasil za kozolec, potem najbrž res ne potrebuješ ničesar :)
sicer upam da se motim, tudi sam bi rad nekaj postavil, cca. 30 m2 (v bistvu z identičnim namenom kot odpiralec teme), pa se mi ne lušta iskati GD za nezahteven objekt, ker bi moral dobiti soglasje od zavoda za varstvo kulturne dediščine
lp
bf4ed ::
Pojdi na upravno enoto in se pogovori. Ti vse razložijo. Skico mej s seboj in takoj zrihtaš v 10min. Na forumu ti ne more nihče točno povedat kaj rabiš.
Invictus ::
Na eUpravi imaš obrazec za prijavo nezahtevnega objekta.
Taksa je 27 EUR, mislim da...
Taksa je 27 EUR, mislim da...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
profesjonalc ::
Če se bo nadstrešek držal hiše potrebuješ gradbeno dovoljenje. Če bo to samostojen objekt, je lahko obravnavan kot enostaven objekt.
svecka ::
Ena finta za nov zakon o prizidku/nadstrešku ki se drži hiše in zaradi tega imaš probleme. Preprosto naredi odmik od glavne hiše cca pol metra in vmes zapolni praznino do hiše s fasado. Pred zapolnitvijo s fasado slikaj in ti inšektor nič ne more, ker fizično se ne drži hiše, a je kjub temu povezana skupaj. Preverjeno na terenu in na upravni enoti.
prowb ::
Ena finta za nov zakon o prizidku/nadstrešku ki se drži hiše in zaradi tega imaš probleme. Preprosto naredi odmik od glavne hiše cca pol metra in vmes zapolni praznino do hiše s fasado. Pred zapolnitvijo s fasado slikaj in ti inšektor nič ne more, ker fizično se ne drži hiše, a je kjub temu povezana skupaj. Preverjeno na terenu in na upravni enoti.
Kako to misliš, da zapolni vmesni prostor s fasado?
Sicer pa odgovor OPu - vprašaj na svoji občini - vsaka občina ima neke svoje fore, zato ti bojo tam znali najbolje pomagat...
Nihče, pa ti ne brani, da zadevo skiciraš, vložiš (link par postov višje), plačaš takso in vidiš, če ti bojo odobrili..
svecka ::
Kako to misliš, da zapolni vmesni prostor s fasado?
če delaš atrij, g apač odmakni pol metra stran in ga zgradiš kot samostojni objekt...slikaš golega brez fasade. Nato pa fasado gor daš in luknjo vmes nadevaš z stirporjem in fasado čez. fizično se stene ne dotikajo a so narazen. Isto je naredil prijatelj z nadstreškom 20m2 (podajškom hiše)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dvoslojna ali troslojna okna? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13628 (11114) | jabe |
» | Nadstreški in pergoleOddelek: Loža | 9076 (7044) | Sc0ut |
» | Zasteklitev atrija v blokuOddelek: Loža | 4302 (3389) | Mato989 |
» | Gradbeno dovoljenje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17052 (13897) | Malajlo |
» | Vikend, nezazidljiva parcela, dovoljenja?Oddelek: Loža | 27468 (25966) | Magic1 |