» »

Zyxel OMNI NET ISDN

Zyxel OMNI NET ISDN

DanKick ::

Kaj porečete o tem ISDN modemu (konkretno me zanima različica z analognimi izhodi)?
Stabilnost, hitrost, preklop med eno in dvema linijama, avtomatska sprostitev linije, ...

Kaj pa kakšen ASUS (obvezno z izhodom za analogno linijo)? Kateri model in pa vaše cenjene izkušnje?

Dax ::

Omni Net Plus 128 mam že dve leti in zadeva je špica... vsaj kar se hitrosti interneta tiče... dobri odzivni časi, prenos do 15,5 pri obeh kanalih...

Tu se pa tud konča... če hočeš met modem za internet in samo za internet je Zyxel kar kul rešitev, samo problem je, da je PREDRAG. Za štirikrat manjši denar si raje kupi ASUSCOM-a... kot si že sam rekel.

Torej vsi žalostni minusi tega sicer čudovitega modema:
- glasen je... D/A pretvornik spušča visokofrekvečno piskanje, ki ga ravno še zaznaš in je po pravici povedano tolk moteče, da ga izkapljam
- D/A pretvornik SUX... ko se enkrat oglasiš... ni možnosti, da bi klic prevezal kam drugam... tudi parkirat ga ne zna
- kvaliteta zvoka je obupna ... ti sicer sogovornika slišiš 100%, samo vsak ki sem se z njim menu je rekel, da prepotiho govorim.
-z LINUX-om no can't do... vsaj meni ni ratalo... v ME in 2000 pa lepo dela

Ufa, zdaj si me spravil pa v dvome. Ja, ISDN modem bom uporabljal tudi za priključitev analognih telefonov nanj in to kar praviš, res ni lepo slišati.
Nekako mi US Robotics, ki ga prilaga Telekom, ne diši, zato iščem alternativo.
What now !?!

Morpheus ::

Ja lohk kups AsusCom k je baje cist ql, lahk bi pa tut pogledu med 3Com modeme, ga mam pa je qlski:D
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

Vedno je še držal pregovor:

A Jack of everything is Jack of nothing...

Torej ... alles in einem večinoma sux... kupi si navaden D/A pretvornik, ki ga lahko obesiš zraven NT zaključka in en poceni digitalen vmesnik (Asuscom...).

Čeprav ti povem, jst sm po enem letu zamenjal vse analogne telefone... zdej mam DeTeWE-jeve brezzične... norra zadeva.

OBVEZNO pa mora d/a pretvornik podpirat parkiranje kanala. Ni hujšega, kot da se v spodnjem nadstropju mama oglasi in je zame... in pol je treba dol letat in podobno (zdej je kul, ko je vse digitalno in ni problem parkirat).

Ja, Dax, glede "all in one" zadev se strinjam s tabo.
Problem je le, da Telekom zaračuna montažo D/A pretvornika cca. 30.000 SIT (mislim, HALO!?!).
Kje bi lahko kupil ločeno D/A pretvornik (verjetno tujina?) in kako je s samo namestitvijo le tega na ISDN linijo.
Predvidevam, da si ti kupil D/A pretvornik ločeno. Katerega proizvajalca/model mi priporočaš in kakšna je cena.
l

TylerDurden ::

Jst mam Zyxel omni.net LCD ta. Kupil sem rabljenega.

Plusi:
cena (17.000)
2x analogni izhod (možnost konference, vezave iz ene linije na drugo bla bl bla...)
LCD display ti pokaže številke, kdo kliče, je klical bla bla bla...

Minusi:
dvokanal ne deluje najbolje, ker se nekako omeji na 115.000 kb
omejitev externega com porta, kar v praski pomeni do 11 - 12 kB prenosa

Glede minusa sem bil tut jest mal razočaran, ampak ko boš mel ISDN boš spoznal, da niti ne uporabljaš dveh kanalov, je predrago.

Han ::

Omejitev zaporednih vrat lahko rešiš s "hitro" ZyXELovo I/O kartico (ISA ali PCI)...

Še bolje pa je izbrati Omni.net LCD Plus, ki ima tudi USB priključek. Cena je žal precej visoka (55k SIT).

Zyxlova hitra kartica s dvema com vmesnikoma stane pet jurjev... jo mam doma, če jo kdo hoče...

In ne... NIHČE je noče... ker smrdi... winsi se redno obešajo, ker je zyxel nehu delat gonilnike, default gonilniki pa ne delajo...

Kartica pa ti prinese mogoč 1kb/s... pa še to samo pri dveh kanalih... brezveze...

Jst nism nabavu ločenega a/d pretvornika, ampak sem raje menjal vse telefone v bajti... ni mimogrede detewe-jeva isdn centrala ima dva analogna izhoda, ki podpirata parkiranje klica... dobi se pa v sloveniji v tele trgovinah...

Han ::

Hja, PCI kartica res rabi gonilnik in zato suxx. Meni na ISA vodilu deluje brezhibno, pa še en LPT priključek ima. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nasvet:8RDA+ ali NF7

Oddelek: Kaj kupiti
411729 (1277) Caligula
»

Koliko telefonov lahko imaš z ISDN paketom 101

Oddelek: Omrežja in internet
5824 (764) MadMax
»

iz ISDN v ANALOGNO linijo - kako NAJCENEJE ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71723 (1561) cekr
»

Najhitrejša pridobitev ADSL-ja???

Oddelek: Omrežja in internet
71236 (867) cekr
»

Kako povezati mešalno mizo z računalnikom?

Oddelek: Zvok in slika
52829 (2698) .:joco:.

Več podobnih tem