» »

nov RAM ne deluje na BX platah?!?

nov RAM ne deluje na BX platah?!?

NoUse4AName ::

danes sem si hoti it kupit ram, pa me prodajalec vprasa kako maticno mam pa mu recem abit bp6 ki je bx plata. Nakar on odgovori da mi bo maticna prepoznala samo 128 in ne 256 ker majo baje neko novo modulacijo rama ki ne deluje pravilno na bx platah?! to sem bil v power plusu. ma kdo BX plato in si je pred kratkim kupo ram da vidim kam si ga naj grem kupit??

element ::

Poglej v manual in tam ti piše, če ti plata podpira 256mb rama al ne. 85%, da ti ga. Jest bi ga na tvojem mestu čimprej nabavu predn se še bol podraži :O! Sam pol bi bla fora, da vsi ljudje zdele ful grejo ram nabavlat čez 1 mesec se bo pa spet pocenil na 10000sit za CAS2 ram! :D

Tjulenj ::

bh-6 plata (bx chipset), 256rama, dela ko urca

deluje s 512 kolko vem, problem je da je to baje neka vrsta novega rama, kar se pa meni zdi nekam cudno.

ChiefThunder ::

Sodeč po teh specifikacijah bi moglo delovat. Neka nova vrsta rama... ne vem.

VASkO ::

je prodajalec mislo, da je problem 256Mb na enem modulu. Poglej v manual, ce ti plata podpira taksno gostoto v enem DIMM slotu.

OZZY ::

Bx plate ti podpirajo 256mb na modulu. Tko je moja bivša Bh6 in tud be6. Jes ne bi pomišljal in bi kupu. Ampak ne kak no name temveč kvaliteten ram: Micron po možnosti.

3LeR. ::

unga prodajalca je mal medl se mi zdi ker to kar si ti napisou se mi zdi dokaj smešno
mislm de zadeva dela na večino BX in katerikoli drugih plat
ZA BP6 sem pa 99.9% de dela ker dela na vseh abit bx

o kaksni novi vrsti rama ki ne bi delala pa se nisme slisu ..do danes

:D

danielka84 ::

moj kolega je kupil pri powerplusu 256MB SDRAM, pa jih je sprobal na treh različnih platah, in začuda je na vseh napisalo, da ga je samo 128MB. Torej je danes nesel nazaj, češ da je nekaj narobe z rami, pol mu je pa oni prodajalec reku, da so dobili neko pošiljko "difektnih" ramov in da mu bojo zamenjali drugi teden!

Torej je potem problem "baje" v ramih !!

LP

ok vse je ql sem danes kupil 256rama v videotopu in dela do zdaj zelo ql. hehe mam sreco, dobil sem zadnji ram v celem MB ki je se od starih zalog, torej tudi starih cen :D

bloo screen ::

Eh fantje no jaz tudi ne znam spečt torte po kitajsko tak da .... RAM-i se pač izdelujejo v večih firmah in kak je v svetu PC-jev tudi po več standardih. Žal ti RAM-i imajo težave z Intelovimi čipseti (starejši bordi)....zagotovo pa niso defektni....
Life is a rollercoaster

Eagle ::

Ti rami delujejo samo na bx platah

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z ABITKO BE6-II in RAMI-i pomoč zaželjena!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61294 (1203) Kekec
»

BH6 Upgrade - pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
171342 (1128) boha
»

upgrade- prosim za nasvet

6889 (744) haman
»

Obnova zastarelega sistema...kaksen..CPU...graficno...itd.

261474 (1106) Boky
»

RAM(ovje)

51054 (944) Daishi

Več podobnih tem