» »

Kako povezati mešalno mizo z računalnikom?

Kako povezati mešalno mizo z računalnikom?

Matek ::

Imam enega bratranca, ki ozvočuje in podobno, zdaj pa si namerava kupit računalnik. Zadnjič mi je rekel, da ima na mix-mizi custom narjen LPT port. Prejšnji lastnik (rabljena miza) bi naj pač povezal vse kanale na paralelni priključek. Tukaj pa nastopi vprašanje. On si hoče to mizo všaltat v računalnik, da bi jo potem uporabljal za snemanje in to. Ne vepa kako je mel to urejeno prejšnji lastnik. Ali si je naredil kako custom PCI kartico, ali je všaltal na LPT port, ali je vštekal v kako zvočno, ki ima tak kabel ven za rackmount. On bi v glavnem rad vedel kako programje in kako kartico rabi, da bo lahko lepo snemal s svojo mixmizo.

P.S.: Ne vem modela mize. Mi je povedal, pa sem pozabu:8) .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

.:joco:. ::

Model mize je tukaj ključnega pomena. Drugače ti ne morem pomagat. Vsaj povej a je digitalna al analogna. Pa ni mi čisto jasno, a on bi rad večkanalno snemanje, da bi na mešalki po kanalih delal in to snemal? Za to rabiš že kar drago opremo...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Matek ::

Miza je analogna, ena Rolandova. Model ti bom sporočil, super, vsaj en ki se spozna :). No, on bi rad mizo uporabljal na tak način, kot majo kartice rackmounte z veliko izhodi, samo da bi snemal preko mize. Recimo da bi prišlo en folk k njemu, on jih všalta vse skup v mizo, poštela glasnosti in to, ter jih lepo snema v računalnik vsakega posebej za nadaljno obdelavo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

.:joco:. ::

Aha, no analogna mešalka, tega sem se bal, hehe, sej ne. Ko boš zvedel model kar povej. Kolk kanalna? :)

No to, kar si ti opisoval se reče hard disk recording. Vse se bo napisalo na disk. Kar mora tukaj paziti je, da so dobri A/D in D/A pretvorniki (A/D = analog to digital D/A = digital to analog). Čim več bitov! 20 raje več. Pravzaprav bi lahko imel ločene kartice. Ena bi bila samo A/D D/A pretvornik, druga pa z veliko procesorsko močjo in midi vmesnikom. No ampak to je že veliko denarja...
Poglej, dobri A/D pretvorniki praviloma stanejo ogromno denarja. Pretvornik za samo 1 kanal te lahko pride tudi čez 1000$. Predlagam ti da si ogledaš tele kartice. So res zelo dobre, ampak žal ne poceni. Sicer pa bi že za dobro večkanalno snemanje dobiš za 800$. Zunanja na Firewire. Samo potem je problem pri večkanalnem snemanju, ker če hočeš met res dobro, potem je fino da imaš zelo hitre diske (recimo na SCSI), samo ti so tudi zelo dragi.

Skratka, to ni poceni šport. Če se misli s tem res profesionalno ukvarjat, potem naj si kupi eno motujevo kartico in diske na SCSI.

Če pa bo imel to samo zase in za par kolegov, potem pa naj si kupi eno kartico z enim stereo A/D/A pretvornikom in naj vsak kanal snema posebej. Včasih tako celo bolje izpade, čeprav bi mogel met osnovo komada že posneto, da bi lahko recimo kitarist imel slušalke in po ritmu igral. Ampak sej če se s tem ukvarja, bo že znal!

Skratka, te še kaj zanima?

P.S. S kje pa je ta tvoj bratranec? Pa s kakšno musko se ukvarja?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Matek ::

A pol se ne da? Miza je neki Roladn Soundmaker, 24 kanalna (mislim vsaj:8) ), bratranec je iz Rogaške Slatine, drugače pa je čez teden v dijaškem domu v Mariboru. Ozvočuje različne prireditve, sam pa špila jazz, r&b, soul funk in tako. Zakaj pa te zanima?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

.:joco:. ::

Kako da se ne da? Seveda se da, samo ni poceni >:D

Ah, nič tako me zanima... Sam zelo podobno, samo zdaj grem vedno bolj proti elektronskim vodam 8-)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

snemalni studio doma

Oddelek: Zvok in slika
161583 (989) Tomson
»

Mrežni kabel za 340 dolarjev za prenos zvoka nič boljši od stokrat cenejšega (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5421281 (16504) Okapi
»

profesionalni zvok na računalniku (ali vsaj blizu)

Oddelek: Kaj kupiti
252480 (1983) Manson
»

Snemanje demo posnetkov z zvočno Terratec ews88mt

Oddelek: Strojna oprema
51432 (1373) Damjan Jagar
»

Zyxel OMNI NET ISDN

Oddelek: Strojna oprema
91081 (1008) Han

Več podobnih tem