Forum » Pomoč in nasveti » Telemach optika
Telemach optika
noob96 ::
Zadnjič sem bil pri kolegu, ki ima Telemach optiko, pa sem opazil, da je v hio pripeljan tako coax kot optika. V omarici ima coax razdelilnik na vse TVje po hiši, v modem/router pa sta priklopljena tako optično vlakno, kot tudi coax kabel.
Ali kdo ve čemu je tako, zakaj ni v modem peljana samo optika?
Pa še nekaj zadev me zanima:
1.) Ali ima telemach samo svojo lastno optiko ali jo vzemajo tudi v najem od TS?
2.) Za priklop EON TV boxa je potreben coax + upt kabel. Ali je upt lahko konfuguriran kot navaden "LAN" ali mora biti kot pri IPTV na A1 in TS..? Sprašujem, če lahko iz switcha brez VLANov priklopim zraven tudi vse te eon boxe
Ali kdo ve čemu je tako, zakaj ni v modem peljana samo optika?
Pa še nekaj zadev me zanima:
1.) Ali ima telemach samo svojo lastno optiko ali jo vzemajo tudi v najem od TS?
2.) Za priklop EON TV boxa je potreben coax + upt kabel. Ali je upt lahko konfuguriran kot navaden "LAN" ali mora biti kot pri IPTV na A1 in TS..? Sprašujem, če lahko iz switcha brez VLANov priklopim zraven tudi vse te eon boxe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4 … 360 361 362 363 )Oddelek: Omrežja in internet | 2770199 (2845) | MrStein |
» | Telemach EON TVOddelek: Omrežja in internet | 12367 (6759) | Daniel |
» | Tuck Felemach! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11578 (8575) | XS!D3 |
» | Telemach kabelski internet - pogosti izpadi, vaše izkušnje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6982 (5387) | solatko |