» »

remote desktop

remote desktop

borut10 ::

Pozdravljeni,

zanima me, zakaj se mi preko remote desktop dogaja, da se iz računalnika 1 lahko povežem na računalnik 2. Iz računalnika 2 pa na računalnik 1 ne morem. Če pa grem pod omrežja pa mi na obeh računalnikih zazna drugega.

Lp, Borut

Mare2 ::

Imaš remote omogočeno nastavitvah pri obeh?

Mare2 je izjavil:

Imaš remote omogočeno nastavitvah pri obeh?

ja

lize ::

Preveri firewall nastavitve na računalniku 2.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lize ()

Mare2 ::

Jaz sem na linksys-u naštimal tudi PortForward Remote

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

sajmon ::

Kaj pa verzije predvidevam da Windowsov; je na tistem, na katerega se ne moreš povezati, verzija Home?

na računalniku 1 je windows7, na 2 pa 10-ka

sajmon ::

Če te prav razumem, se ne moreš povezat na 1. računalnik, na katerem so Windows 7. Preveri v Control Panel / System, katero verzijo imaš.

control panel

control panel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sajmon ()

Riff ::

probaj teamviewer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

lize ::

Katere Windows verzije imaš nameščene?

https://support.microsoft.com/en-us/hel...

Real_Madrid ::

Pozdravljeni,

zanima me kako lahko omogočim, da bi "lokalne naprave in sredstva" v oddaljenem namizju ostala privzeto obkljukana, kot kaže na spodnji sliki.

Kajti sedaj moram vsakič, ko se na novo povežem obkljukati vse ("Vrata, "Pogoni", "Druge podprte naprave...").
Edino mi obkljukano ostane polje "Pametne kartice".

misek ::

Real_Madrid: Ko nastaviš vse potrebne podatke imaš pod jezičkom Splošno gumb Shrani in dobiš .rdp datoteko. Ko se želiš naslednjič povezati samo 2x klikneš to datoteko.

Real_Madrid ::

Super, hvala.

mitkos ::

Imam vprašanje. Nabavil sem si rosberry pie 4 in ga namontiral na podstrešju. Sem se hotel povezati gor preko remote desktop pa mi ne pokaže namizja. Predvidevam, da zato ker nimam namizja, monitor namreč ni priklopljen. Obstaja kak trik, da bi lahko videl namizje brez monitorja priklopljenega na Pie?

nejcek74 ::

mitkos je izjavil:

Imam vprašanje. Nabavil sem si rosberry pie 4 in ga namontiral na podstrešju. Sem se hotel povezati gor preko remote desktop pa mi ne pokaže namizja. Predvidevam, da zato ker nimam namizja, monitor namreč ni priklopljen. Obstaja kak trik, da bi lahko videl namizje brez monitorja priklopljenega na Pie?

jaz imam povezavo s rassPi-jem preko AnyDesk-a in deluje brez kakršne koli priključene periferije (monitor, tipkonica,..). Seveda je rassPi bil prej konfiguriran na to.

Kako je bil Pie konfiguriran na to, kaj je potrebno narediti?

DamijanD ::

Kaj pa imaš nameščeno na rssPIju?

Mislim da to, Raspberry Pi OS with desktop and recommended software... Sem začetnik.

ToniT ::

Potem pa ne bo šlo preko RDP. Sicer ne vem, kaj je privzeto nameščeno, ampak kak VNC bi verjetno delal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava z oddaljenim namizjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
183695 (2501) slitkx
»

Oddaljen dostop

Oddelek: Programska oprema
12936 (653) slitkx
»