Forum » Pomoč in nasveti » remote desktop
remote desktop
borut10 ::
Pozdravljeni,
zanima me, zakaj se mi preko remote desktop dogaja, da se iz računalnika 1 lahko povežem na računalnik 2. Iz računalnika 2 pa na računalnik 1 ne morem. Če pa grem pod omrežja pa mi na obeh računalnikih zazna drugega.
Lp, Borut
zanima me, zakaj se mi preko remote desktop dogaja, da se iz računalnika 1 lahko povežem na računalnik 2. Iz računalnika 2 pa na računalnik 1 ne morem. Če pa grem pod omrežja pa mi na obeh računalnikih zazna drugega.
Lp, Borut
Mare2 ::
Jaz sem na linksys-u naštimal tudi PortForward Remote
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
sajmon ::
Kaj pa verzije predvidevam da Windowsov; je na tistem, na katerega se ne moreš povezati, verzija Home?
sajmon ::
Če te prav razumem, se ne moreš povezat na 1. računalnik, na katerem so Windows 7. Preveri v Control Panel / System, katero verzijo imaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sajmon ()
Real_Madrid ::
Pozdravljeni,
zanima me kako lahko omogočim, da bi "lokalne naprave in sredstva" v oddaljenem namizju ostala privzeto obkljukana, kot kaže na spodnji sliki.
Kajti sedaj moram vsakič, ko se na novo povežem obkljukati vse ("Vrata, "Pogoni", "Druge podprte naprave...").
Edino mi obkljukano ostane polje "Pametne kartice".
zanima me kako lahko omogočim, da bi "lokalne naprave in sredstva" v oddaljenem namizju ostala privzeto obkljukana, kot kaže na spodnji sliki.
Kajti sedaj moram vsakič, ko se na novo povežem obkljukati vse ("Vrata, "Pogoni", "Druge podprte naprave...").
Edino mi obkljukano ostane polje "Pametne kartice".
misek ::
Real_Madrid: Ko nastaviš vse potrebne podatke imaš pod jezičkom Splošno gumb Shrani in dobiš .rdp datoteko. Ko se želiš naslednjič povezati samo 2x klikneš to datoteko.
mitkos ::
Imam vprašanje. Nabavil sem si rosberry pie 4 in ga namontiral na podstrešju. Sem se hotel povezati gor preko remote desktop pa mi ne pokaže namizja. Predvidevam, da zato ker nimam namizja, monitor namreč ni priklopljen. Obstaja kak trik, da bi lahko videl namizje brez monitorja priklopljenega na Pie?
nejcek74 ::
Imam vprašanje. Nabavil sem si rosberry pie 4 in ga namontiral na podstrešju. Sem se hotel povezati gor preko remote desktop pa mi ne pokaže namizja. Predvidevam, da zato ker nimam namizja, monitor namreč ni priklopljen. Obstaja kak trik, da bi lahko videl namizje brez monitorja priklopljenega na Pie?
jaz imam povezavo s rassPi-jem preko AnyDesk-a in deluje brez kakršne koli priključene periferije (monitor, tipkonica,..). Seveda je rassPi bil prej konfiguriran na to.
ToniT ::
Potem pa ne bo šlo preko RDP. Sicer ne vem, kaj je privzeto nameščeno, ampak kak VNC bi verjetno delal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava z oddaljenim namizjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3695 (2501) | slitkx |
» | Oddaljen dostopOddelek: Programska oprema | 936 (653) | slitkx |
» | VPNOddelek: Operacijski sistemi | 1087 (835) | Testman42 |
» | Oddaljen nadzor!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3000 (2323) | r0ky007 |
» | Pomoč pri vzpostavitvi mrežeOddelek: Omrežja in internet | 803 (803) | Vikking |