» »

čudni problemi z diskom-ali pa tudi ne

čudni problemi z diskom-ali pa tudi ne

=Exceed= ::

Problem se je začel takole. Pred dobrim mesecem sem zamenjal osnovno ploščo K7S5A za 8rda+. Vse je delovalo vredu dokler nisem po inštalaciji WIN XP odstranil grafično( GFFX 5600) in jo nato namestil nazaj. Ko prižgem comp mi napiše DISK BOOT FAILURE...- ali nekaj takega. Problem sem rešil z resetom biosa-DELA in pride v Windowse. Problem se je kasneje pojavil in je pomagal samo večkratni reset biosa in malo nastavitve v samem biosu. Po novi inštalaciji winsev pa je delovalo v redu-do danes!

Gledam TV (kartica Pinnacle PCTV ) dobre 3 ure. Ko zaprem program se mi pokaže samo ozadje in ne mrdne na nobeno tipko samo na hard reset in seveda OFF! Pritisnem reset-se resetira, nato pa mi napiše ''Verifying DMI pool data........Sucess'' al nekej takega in mrtvo! nato pa ugotovim da particija C sploh ne obstaja. In kaj na novo naložim Winse. No zdej mi za enkrat dela.

In kaj me muči? Kaj bi to lahko blo? Disk je Maxtor 60GB star dobre 3 leta-dela super, tiho in NE spušča nobenih čudnih glasov. Ali naj krivim njega ali je kaj drugega?

Pa še sistem
8rda+
1x512 /400MHz rama
GFFX 5600 256MB WinFast
amd TB1400@1680
CD-rom
CD-RW
MAXTOR 60GB
Win XP

Predator ::

zgleda kot da ima disk probleme z elektroniko ( najslabše na tem je da nikoli ne veš kdaj bo zares umrl ), za vsak slučaj preglej disk z powermax@maxtor ( preberi si pa tudi navodila ) če bo našlo kakšne erorje

Spajky ::

mogoče bi kaj zalivanja z WD-40 po vseh kontaktih (treba tudi elektroniko odmontirat dol previdno) pomagalo, jest sem že nekaj diskov tako zrihtal ... ja zaradi cene uporabljajo čedalje manja zlata ali pa nič na kontaktih ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

=Exceed= ::

Bom preveru in elektriko in defrag naredu vse sam da mi zdrži še nekej časa:D

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353873 (2772) k4vz0024
»

Prosim za pomoč pri trdem disku

Oddelek: Strojna oprema
101525 (1321) marnit
»

instalacija oken v drugi fazi neuspešna!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
10949 (835) krikoman
»

hdd -bad sektor=?

Oddelek: Pomoč in nasveti
10868 (777) lepi joker
»

inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
523763 (3190) ToniT

Več podobnih tem