Forum » Pomoč in nasveti » čudni problemi z diskom-ali pa tudi ne
čudni problemi z diskom-ali pa tudi ne
=Exceed= ::
Problem se je začel takole. Pred dobrim mesecem sem zamenjal osnovno ploščo K7S5A za 8rda+. Vse je delovalo vredu dokler nisem po inštalaciji WIN XP odstranil grafično( GFFX 5600) in jo nato namestil nazaj. Ko prižgem comp mi napiše DISK BOOT FAILURE...- ali nekaj takega. Problem sem rešil z resetom biosa-DELA in pride v Windowse. Problem se je kasneje pojavil in je pomagal samo večkratni reset biosa in malo nastavitve v samem biosu. Po novi inštalaciji winsev pa je delovalo v redu-do danes!
Gledam TV (kartica Pinnacle PCTV ) dobre 3 ure. Ko zaprem program se mi pokaže samo ozadje in ne mrdne na nobeno tipko samo na hard reset in seveda OFF! Pritisnem reset-se resetira, nato pa mi napiše ''Verifying DMI pool data........Sucess'' al nekej takega in mrtvo! nato pa ugotovim da particija C sploh ne obstaja. In kaj na novo naložim Winse. No zdej mi za enkrat dela.
In kaj me muči? Kaj bi to lahko blo? Disk je Maxtor 60GB star dobre 3 leta-dela super, tiho in NE spušča nobenih čudnih glasov. Ali naj krivim njega ali je kaj drugega?
Pa še sistem
8rda+
1x512 /400MHz rama
GFFX 5600 256MB WinFast
amd TB1400@1680
CD-rom
CD-RW
MAXTOR 60GB
Win XP
Gledam TV (kartica Pinnacle PCTV ) dobre 3 ure. Ko zaprem program se mi pokaže samo ozadje in ne mrdne na nobeno tipko samo na hard reset in seveda OFF! Pritisnem reset-se resetira, nato pa mi napiše ''Verifying DMI pool data........Sucess'' al nekej takega in mrtvo! nato pa ugotovim da particija C sploh ne obstaja. In kaj na novo naložim Winse. No zdej mi za enkrat dela.
In kaj me muči? Kaj bi to lahko blo? Disk je Maxtor 60GB star dobre 3 leta-dela super, tiho in NE spušča nobenih čudnih glasov. Ali naj krivim njega ali je kaj drugega?
Pa še sistem
8rda+
1x512 /400MHz rama
GFFX 5600 256MB WinFast
amd TB1400@1680
CD-rom
CD-RW
MAXTOR 60GB
Win XP
Predator ::
zgleda kot da ima disk probleme z elektroniko ( najslabše na tem je da nikoli ne veš kdaj bo zares umrl ), za vsak slučaj preglej disk z powermax@maxtor ( preberi si pa tudi navodila ) če bo našlo kakšne erorje
Spajky ::
mogoče bi kaj zalivanja z WD-40 po vseh kontaktih (treba tudi elektroniko odmontirat dol previdno) pomagalo, jest sem že nekaj diskov tako zrihtal ... ja zaradi cene uporabljajo čedalje manja zlata ali pa nič na kontaktih ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Del diska pokvarjenOddelek: Strojna oprema | 3873 (2772) | k4vz0024 |
» | Prosim za pomoč pri trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 1525 (1321) | marnit |
» | instalacija oken v drugi fazi neuspešna!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 949 (835) | krikoman |
» | hdd -bad sektor=?Oddelek: Pomoč in nasveti | 868 (777) | lepi joker |
» | inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3763 (3190) | ToniT |