» »

Se smejite, ko se nekdo ponesreči?

Se smejite, ko se nekdo ponesreči?

«
1
2

undefined ::

Nedavno nazaj je bila na eni tuji strani anketa z naslovom: 'Do you laugh when someone hurts themselves?' Mišljeno je bilo seveda to, če se nekdo spotakne na stopnicah, pade na bananinem olupku, ledu, al pa se preprosto zaleti v steklo nekega kompleksa, ker ga sprva ne vidi. ;)

Končni razultat je bil, da se nekje okoli 75% ljudi smeji ob takšnih dogodkih. Pa vi? :)
  • zaklenil: BigWhale ()

darh ::

Skoraj nikoli.
Excuses are useless! Results are priceless!

BigWhale ::

Precej odvisno od situacije. Ce je bilo nekaj takega, kar se je meni ze zgodilo... Se. Ce pa je kaka taka stvar, ki se meni se ni zgodila, potem se pa ne, ker vem, da jo bom kmalu tudi jaz fasal... ;> Sem eden tistih, ki so bolj storasti :P

kuglvinkl ::

Nikdar.

Izredno zanimivo vprašanje. Žižek je nekoč že pisal o tem. Potegnil je paralelo med "snemanjem nadaljevank na VHS", ki si jih potem nikoli ne pogledamo.

Bemti, če bi zdej to našel... (bilo objavljeno v SP).
Your focus determines your reallity

R0K ::

Ja, res je odvisno od situacije. Za kej bolečega ali pa kjer si lohk kej narediš nikoli, za kaj štorastega pa tudi odvisno od situacije in kdo je bil 'ponesrečenec'. :)

Thomas ::

Antiinteraktivnost. O tem je že kakšno leto prej govoril nek Avstrijec, v bistvu isto. Žižku priznam, da boljš mlati prazno slamo, kot marsikdo polno. Vsaj na pogled. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IceIceBaby ::

Skor vedno :) Pa ne da bi komu hotu kej slabega, ampak včasih se smejim tudi če se kdo res poškoduje.
Ko sem še skejtal recimo sem 2x doživel da si je nekdo od mojih frendov zlomu roko. Res grd zlom, je mel pod 90 stopinjskim kotom roko, jaz sem se pa rolal tam po tleh :) Sej sem ga v blolnico spravu pa vse, sam nisem mel kej da se nebi smejal.

Opažam tudi da se smejim umsko prizadetim ljudem. Nimam jih za manjvredne, čist kul se mi zdijo. Ampak fak no...nekter so smešni da dol padeš.

Vem vem. Včasih grdo zgleda, ampak če se mi zdi smešno se smejim.

kuglvinkl ::

Antiinteraktivnost

Prepuščamo, da se drugi smejijo namesto nas. Si to mislu?
Your focus determines your reallity

undefined ::

Antiinteraktivnost? Kaj si mislil s tem, Thomas? :)

No, tudi jaz se takim dogodkom nikoli ne smejim. Sem pa debatiral o tem z uporabniki na tisti strani in večino jih je reklo, da se celo smejijo sami sebi in se seveda potem smejijo tudi drugim. Nekaj jih je celo dodalo komentar: It's only funny until it hurts, then it's hilarious.

Nisem vedel, kaj bi si o tem mislil. Ravno zato sem vprašanje postavil še tukaj, da vidim, če se tu mnenje večine morda kaj razlikuje. :)

R0K ::

A ti se nikli ne 'smeješ' sam sebi ko si kej narediš? Jest ko sem recimo padel z BMXom in si zlomil ključnico sem se prov smejal, ker je blo funny za videt, k sm cepnu in človek pozabi na bolečino in vse. Če bi se zdej jest ful sekiral, kva je z mojo ramo bi blo samo sranje, tak sm pa šele čez en teden v šoli, ko smo delali nekaj na bradlji opazil da se nekam težko dvigujem :)

Meni se zdi to podzavestno - in kul.

flipflop ::

Če ni kaj resnega,se smejim. Tud če jst telebnem se smejim,dokler si pač kej resnega ne naredim.

jRk0 ::

jaz se danes smejim naprimer mojim nesrecam.
ko sem se z motornimi sankami zapelal v ograjo in si razbil nos ter ustvaril pretres mozganov...malo je manjkalo da bi se ubil, ker je bil betonski drog zraven:)

z bordom sem si prisluzil ploscice in sraufe

z rolerji zapestje zlomil:)

s kolesom prelomil obe dve podlahtni kosti:D

pa se kaksni padci s skuterjem, ko sem se zbudil 10m nizje od ceste na ful strmem bregu v nekem trnju...zaspal sem ,jebi ga:)


heh, danes naprimer sem ravno stojo delal pr telovadbi in malo hodil po rokah pa me je zjebalo pa sem samo spustil pa na bok pado. auch:>

pa pol padci na skejtu:D ti so sele smesni...pa tudi ko drugi padejo je smesno navadno:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Yohan del Sud ::

Ja, so bili primeri. Če sem ocenil resnost sem šel pomagat (se mi zdi dva primera), sicer smejoč mimo (večino primerov)...8-O

Temu pravim človeška podzavest... Ne praskaj kjer te ne srbi (direktno)...:\

Fury ::

cist odvisno od situacije.. ce se kdo storasto kam prbije al pa spotakne al pa neki pa se vid da je z njim vse v redu se ponavad rahlo posmejim.. ce pa vidm da je slo nekaj bolj narobe pol pa me niti ne prime da bi se zasmeju

Roadkill ::

Eh, jest se smejim, če se le da (skrbim za pol zdravja).
Seveda je pa čist odvisno od situacije. Če se sprehajaš po pločniku in se frend zravn tebe zabije v znak, je to precej smešno. Seveda najprej prašaš, če je vse OK, pol pa crkneš od smeha. :)
Ko je kej bolj resnega verjetno ni nobenemu do smeha, čeprav včasih pomaga tistemu, ki se je poškodoval, če ga vsaj s tem zabavaš in odvračaš pozornost od bolečine. :)

Itak v najbolj stresnih situacijah edin smeh pomaga... vsaj men. :)

Thomas ::

kuglvinkl - to sem mislu ja. Ko kakor prepustiš smejalnim strojem, da se smejejo namesto tebe, VCRu da uživa filme namesto tebe ... hehehe sej še kar duhovito, ampak recimo smejalne stroje (pa kakorkoli neumni se zdijo), bi raje pojasneval s tem, da je smejanje večje družbe, ali v večji družbi boljše, kot če se človek smeje sam. VCR pa nima kaj prida od filma in naše zadovoljstvo izvira kvečjemu iz občutka, da tega filma pa nismo zamudili, da kadarkoli si ga lahko ogledomo. Ne pa, da kot pravi Žižek, "stroj antiinteraktivno uživa namesto nas".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

globoko grlo ::

Jest sm skor crknu od smeha na smučanju na Slovaškem tazadno zimo. Še zdej me mal zvija. Gre pa tkole. Maš eno dvosedo, čist običajna dvoseda inse dva modela lepo postavta in čakata da pride seda, nakar vidš enga loleka k se na vsak način hoče tut pelat in so kr naenkrat trije ljudje v vrsti za dvosedo, da jih je razmetal k norce ni treba posebej govort, slovaški žičničarji pa itak mal spijo pa mal popijejo in je šele čez 20 m ustavu zadevo, je pa sreča da se ob 2-3 takih dogodkih dnevno ni nobenmu nč zgodil, uglavnem smeha polna skleda.

Pa fora je tut k se je en model mal bl slabo usedu na sedo, samo z eno ritnico al kako mu je to ratal, in je tut čez ene 20 m dol padu, ene 2-3 m v globino, pa k bi ga vidl kakšne karafeke je izvajal, si tut ni nč naredu.

Aja, pa v obeh primerih je folk crkaval od rolanja.

Sicer nism glih škodoželjn, ampak takele zadeve me pač nasmejijo, jasno če si noben nč ne nardi.

lp

frenk ::

tud jest se dostkrat zasmejem...ampak če vidm da gre zares se pač ustavm:)

Mercier ::

Kakšne stare babure rade gledajo šport na tak način. Škodoželjno čakajo, da bo kdo padel, brcnil (udaril, vrgel...) mimo, da bo kdo poškodovan, ali da bo kdo koga poškodoval in se ob tem otročje smejijo.....za razliko od normalnih ljudi, ki jih to naspidira v nasilnem smislu. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

undefined ::

Je tu kak gledalec Jackassa? :)

Matek ::

Jaaaaa. Evo, njihova uspesnost je dokaz, da se ljudem take stvari zdijo smesne :D .
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tic ::

Meni se Jackass ne zdi smešen.

Se pa smejim ko sošolcu/sošolki ko jim izpodmaknem stol :)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

NoUse4AName ::

ve kdo zakaj se eni smejijo, kot nori, enim pa sploh ni smesno?

undefined ::

> ve kdo zakaj se eni smejijo, kot nori, enim pa sploh ni smesno?

Tisti odebeljeni del dosti pove zakaj. :D

Blue22 ::

ah folk je različen... men je zadeva precej smešna, vem, da se bo to tut men enkrat naredlo, ampk sej se bodo pa tut drugi men režal.. JACKASS pa itak rula, sicer se mi pa zdi, da je to čist odvisno od tipa osebnosti... Kater dael vam je pr jackassu narboljš???
kurc kne vem kaj bi napisu

iskra ::

jackass že malo pretiravaje ... drugače pa se valjam od smeha ... odvisno kaj se zgodi ... k se dogajajo kake poškodbe na treningih ni lih smešno, k pa kdo pade po tleh k se "spotane obb črto" pa pademo vsi po tleh >:D

najhujše je blo k smo eno leto na pripravah skakali čez 5 ovir in je trener malo pretiravu glede višine :D smo mu rekli da če on skoči čez eno, gremo mi 10x čez vse ... Glede na njegov vampič in ne preveč zavidajočo višino, ni več športni tip, ... u glavnem za kak centimetr je bil prenizek in je telebnu kot bi 100kg vrečo peska spustu dol ... :D :D :D :D :D :D Smo padli po tleh kot bi padla bomba smejalnega plina >:D :D take situacije, ko se nadrejeni zaj**e so najsmešnejšejše :D

Jeebs ::

Jst morm priznat, da sm se na ta način mogu fajn nasmejat letos poleti, ko sm bil v BTC-ju. Tam spodaj pod Emporiumom, k je tista trgovina z ribiško opremo... Lovec se ji reče, če se ne motim... Steklena vrata in gor je bil listek ''pridem ob..''. Pride en model srednjih let z očali in v tista vrata res tko grdo zabije, da je komplet očala rasfuku. Mislm dobesedno je stopu v tista vrata. Jao...8-)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

mare_ ::

Smo enkrat čakal nekoga na želežniški postaji v lj. In ena vrata na senzor niso delala. Pol folka se je zabilo v tista vrata, pol je obstalo pred njimi in ene 10s zijalo okoli sebe, le zelo redki so takoj pokapiral, da vrata ne delajo.Smo se režal ko zmešani:D :D

undefined ::

> Pride en model srednjih let z očali in v tista vrata res tko grdo zabije, da je komplet očala rasfuku.

Smešno, kaj? :)

frenk ::

to je pomoje čist odvisn od trenutka...če sm recimo bl slabe volje se ne bom zasmejal, če sem pa smejalno razpoložen se pa zna zgodit da počm od smeha:)...se pa probam zadržat če vidm da je resno

jabe ::

Če ni blo nč hujšga kot ranjen ego, potlej se. Sam more bit kaka spontana fora, ne pa kaki filmi v stilu Butec in butec.

BigWhale ::

Kak teden dni nazaj, na zelezniski postaji v lj. Meni se mudi na vlak, divjam ko zmesan pridem do tistih steklenih dvokrilnih vrat, ki vodijo na perone. Na levem delu vstopa v zgradbo neka zenska, jaz divjam po desni (pravi strani), se naslonim na vrata uprem, z vso hitrostjo priletim v vrata, vrata se zasibijo, malo deformirajo, ukrivijom in me precej uspesno ustavijo, ter moj vektor gibanja spremenijo za cca 180 stopinj..

Zgledalo je blazno smesno... :)) Ko me je katapultiralo od vrat nazaj not v zgradbo. Tepci na postaji imajo samo 50% vrat v operativnem stanju. :))

PS: Bil sem na rolerjih...

Dr_M ::

divjam ko zmesan pridem do tistih steklenih dvokrilnih vrat

lol.
u btcju hodi mamica z otrokom, je blo tut sam eno krilo odprto, ona gre lepo vn, tamau se pa nalima na zaprto krilo. skor sm scal od smeha tm.
:))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Fury ::

:D

gappee ::

Jooo, ampak mate pa hude...:))
Sj ne da jst nimam nč na zalogi.:D

Jst se takim stvarem res smejem, ampak se poskušam zadržat, k se mi pač tista oseba smili, čeprov--slabo se znam zadrževat:|

undefined ::

No, jest se smejim samo takrat, ko se z mano smeji tudi drug človek (se pravi, udeleženec dogodka, recimo nesreče). Da bi se pa sam smejal na nesrečo (in vam resno predlagam, da si v slovar pogledate pomen tega izraza), se pa še ni in se ne bo nikoli zgodilo. Razen, če ni moj nasprotnik (sovražnik), to je pa potem druga zgodba. :)

Zgodovina sprememb…

Matev ::

edina bolečina, ki jo človek z užitkom prenaša je bolečina bližnjega

Urajmal ::

Človeku, ki misliš da je bolj pameten od tebe se boš skoraj zmeraj smejal... ljubosumje...

Phil ::

edina bolečina, ki jo človek z užitkom prenaša je bolečina bližnjega
A si se zatipkal, a jaz narobe razumem tole, a si ti sick.
LP

Matev ::

cman

kot sem napisal:
edina bolečina, ki jo človek z užitkom prenaša je bolečina bližnjega

zdej pa razum če moreš

to je sicer en zlo globok citat

Exilian ::

sam se dostikrat nasmejim nesrečam drugim, vendar morate gledat z drugačnega stališča, smejim se smesnemu dogotku ne pa osebi sami....
It's not the opensource i hate.
It's the fanclub I cannot stand.

Matev ::

en filozof je izjavu ta citat
"Edina bolečina, ki jo človek z užitkom prenaša je bolečina bližnjega."

to je druga beseda za škodoželjnost in prizanesljivost (kar sta na žalost lastnosti mnogih)

citat je globji kot zgleda
tuki ne gre samo za sadizem ampak za človeško psiho nasploh

Tilen ::

Sem istega mnenja kot Exilian :) Samo ce pa je se oseba smesna, pol je sele smeha >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

Uzivanje stare, pregrete zupe je lahko precej skodljivo, se posebaj, ce je ta gobova....

Previdno...

ABX ::

Se lepo nasmejem, če je originalen.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Phil ::

Jaz se smejim ce se oseba ne poskoduje.
Matev: ce uzivas v nesreci nekoga potem to ni tvoj bliznji, kajneda?
BTW kje je IceMan? Nic vec njegovih postov ne opazim.
LP

Matev ::

joj pa kdo je reku da jaz uživam

vi pa res ne zastopte


reku sem da je folk k se smeji tuji nesreči usekan

Sims ::

Smejim se, seveda neopazno, vedno, če se komu kajpo mojem okusu "smesnega" zgodi ... Se smejim tudi, če sam padem, ali karkoli podobnega, pa se je že marsikaj zgodilo:D

Intifada ::

Tudi ko umre ameriški vojak v Iraku se ne smejim, čeprav je njegova smrt skozi racionalen pogled zaslužena. Včasih se pa nasmejim ženam pokojnikov, ki obujajo spomine o patriotizmu... ja patriotizmu-osnovni celici ameriške družbe.

Matev ::

infatida

da te ne bo preveč zanesl
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smeh

Oddelek: Loža
51029 (858) shintaro
»

Na Vrhniki strašijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
545975 (3149) iNooby
»

Uf, ta je pa kruta.

Oddelek: Loža
193316 (2817) Tear_DR0P
»

kaj vas spravi v smeh/krohot

Oddelek: Loža
452683 (1929) Roadkill
»

Vrača se Tvoj problem oz.zdaj samo PROBLEM

Oddelek: Loža
342350 (1791) OldSkul

Več podobnih tem